Şimdi Ara

Corsa F Kullananlar Kulübü (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
121
Favori
181.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ihsankutamis kullanıcısına yanıt
    Tabiki. Buradan yazarım
  • ihsankutamis kullanıcısına yanıt

    Bujileri 30 binde değiştiriyorlar, vuruntu geç çalışma varsa değiştirin bence . Bakımlarla ilgili liste vardı kaç km bakımda neler değişir diye bulabilirsem paylaşacağım. Bende 2021 elagance var otomatik bugün bakım yaptırdım 3 yaş indiriminden 5800 normal makım 2300 2. Kalite opel onaylı balata değişimi. Biliyorum balata pahalıya geliyor ama ben servis bakımlı araç kullanıyorum. Bence yetkili servis bakımı önemli

  • E-ygc E kullanıcısına yanıt

    Hata koduna göre işlem yapıyorlar, demek ki beyin arızası vermiş. Çok geçmiş olsun . Araç işi beyaz eşya gibi şans işi bence önemli olan garantide olması. İkame araç haklarınızı herşeyi kullanın. Arızanın olası sebebi motora giren su olarak düşünebiliriz ya da fabrikasyon connecttörlerde oluşan pin arızası. Motor yıkmadan, hızlı şekilde suya girmekten kaçının. Bu şekilde bir durumunuz oldu mu?

  • Herkese iyi haftasonları, daha önce paylaşmış olduğum sorun çözüldü. Bilgi amaçlı burda kalması iyi olacaktır diye düşünüyorum. Fren lambası kontrol ettirin ikazı ile sol fren lambamın yanmadığını gördüm. Sonrasında sağda üstte acil fren destek ikazı lambası kalıcı olarak yandı. Acil fren destek lambalardan bile ikaz alıp çalıştığı için devre dışı kalmış.

    serviste Lamba değişti ve sorun kalmadı.

    Ek bilgi,

    2021 elegance otomatik aracımın 40bin bakımını serviste dün 5800 tl normal bakım (buji yok), balata yan sanayi değişimi 2200 tlden yaptırdım. Ampül değişimi ve ufak tefek işlemlerşm içinde sağolsunlar ücret talep etmediler. ( balata değişimi evet pahalı ama benim kaatim servis bakımlı araç her zaman daha iyidir)

  • goksert G kullanıcısına yanıt

    Ne kadara almıştınız ayıptır sorması, ben de arayış içindeyim, 2.el daha uygun olacak tabi...Kronik motor arıza ışığı sıkıntısından dolayı citroen C3 ten vazgeçtim. Aynı durum Corsada fazla karşılaşılmıyor diye umuyorum.

  • BerkinGulle B kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ayna kısmıdan ve klima üfleme menfezin deki sağa sola, yukarıya aşağıya hareket ettirdiğimiz parça dan gelebiliyor olabilir. Birde bahsettiğiniz gazlamayı yaparken gösterge bölümünden konsolu ön cama doğru baskı uygulayarak sesin kesilip kesilmediğine bakabilirsiniz.

  • herkese iyi günler 2023 model ultimate 1.2 turbo 130 beygir aracım var ( sıfır olarak aldım). Aracım yaklaşık 11000 km civarında ve biraz sürüş yaptıktan sonra ya da uzun yoldan sonra aracı stop ettikten sonra motor kısmından böyle metal bir pervane sürterek durma sesi geliyor. Servis bunun normal olduğun söyledi ama çok mantıklı gelmedi elinde bu model aracı olup aynı sesi alan var mı? Bu arada fan pervanesi değil. Motorun içinden geliyor ses. Aracı dikkatli kullanıyorum. Motoru zorlama yok ilk çalıştığında bekliyorum, durdururkende önce bekliyorum dinlendiriyorum yani aracı. Videosunu ekledim yardımlarınız için teşekkürler.

  • Giardia Coccidiosis G kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı ses var. Bence turbodan geliyor bu ses ama çözümü nedir bilmiyorum. Ama ben bu sorunun sadece corsa da olduğunu düşünmüyorum 1.2 puretech kullanılan tüm psa grubu araçlarda vardir bence bu ses. Çünkü hepsine 1.2 puretech +eat8 otomatikman ekleniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knkdğ -- 8 Nisan 2024; 18:6:25 >
  • knkdğ K kullanıcısına yanıt

    Bende emin olamadım sürtme olsa bu kadar zaman o dönen parça nasıl sürtmeye bağlı sorun olmaz ama normal birşey ise neden böyle ve ne olabilir diye hep içimde kuşku var bakalım başka yaşayan var mı?

  • Giardia Coccidiosis G kullanıcısına yanıt
    Aynı ses bende de var. Hatta bende kısa mesafelerde de aracı stop edince bu sesten geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chef30 -- 9 Nisan 2024; 15:10:37 >
  • booscmpp kullanıcısına yanıt

    Klima üfleme merkezi ve aynayı kontrol etmiştim, ses ordan gelmiyordu. Konsola baskı uygulamayı araca geçince deneyeceğim, çok teşekkür ederim.

  • Chef30 kullanıcısına yanıt

    O zaman servisin dediği gibi normal birşey olsa gerek tşkler yardımcı olan herkese.

  • Taş izi için car magic paint rötüş boyası aldım ama renk tutmadı, rengi açık kaldı. Color n drive nasıldır? Kullanan var mı? Boya kodu EPQ

  • Coco.Jambo kullanıcısına yanıt
    Beyaz almıştım ewp tutmuştu
  • Arkadaşlar bugün 40km 110 120 km hızlarda sürüş yaptım. Durduktan sonra aracı 1 dk falan çalışır vaziyette beklettim öyle stop ettim. Ardından 1 dk falan araç fan açtı. Hararette normaldi sizinde başıniza geldi mi hiç
  • Coco.Jambo kullanıcısına yanıt
    Sizinki de biber kırmızısı galiba. Benim araç da epq veya 51a diye geçen boyadan. Rotuş için hazırlanan boya karıştırılarak elde edilen bir boya. 7-8 tane ana tonu ve sim karıştırıyorlar. %100 tutma şansı sıfır. Alt astar üst renk ve en son verniğin oluşturduğu rengi vermez. Göze batmayacak şekilde oluyor. Sanayiden de aldım servisten de aldım farketmiyor. En son hb den replax marka aldım
  • iyi akşamlar herkese, 2020 model corsa edition paket aracım var, multimedya ekranı küçük ve yetersiz geldiği için bir üst paketin orijinal multimedya tableti ile değiştirmek istiyorum. Servisi aradığımda böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylediler bilgisi olan var mıdır acaba?

  • 2023 makyajlı Ultimate Corsa'da dikkatimi çeken bazı noktalar;


    1-Dijital Klima tarafında L0 - HI veya X derece görüntüsü kalkmış ya da bende yok. Yani dereceyi klima üzerinde göremiyorsunuz, multimedya ekranda klima içerisine girdiğinizde görünüyor.


    2- Bagaj tarafında pandizottan ses geldiğini farkettim. Ara sıra sarsıntıdan yuvasından çıkıyor. Galiba arka sileceklerden de bozuk yollarda ses geliyor. Bozuk yollarda arka tarafta sürekli bir tıngırtı sesi geliyor. Ön konsoldan çok nadir ses geliyor ve onun neden geldiğini çözemedim.


    3- Yakıt tüketimi İstanbul içi 100km de ort 13.5 lt. görüyorum. Opel'in sitesinde yazan verilerle uzaktan yakından ilgisi yok. İstanbul'da trafik olmayan yol bulmak zaten imkansız. Araç 2-3k km civarına geldiğinde de max düşeceği yer 9- 10 lt olur bence. Eskiden fabrika verilerinin üzerine 1-2 lt eklerdik. Opel'i direkt 2 ile çarpın. Düz yolda sabit 70-80 ile giderken 4.5-5 lt civarını anlık görebilirsiniz. Yani uzun yolda dikkatli kullanıp basmazsanız 110-120 km/h ile 5.5-6 lt ile baya ekonomik gidebilirsiniz.


    4 - Iphone 13 kullanıcısıyım. AppleCarPlay ile bağlantı sağlıyorum. Google haritaları navigasyon olarak kullandığımda ara ara kalın bir bip sesi duyuluyor. Neden geldiğini bir türlü çözemedim sadece bende böyle sanırım.


    Tüm bunlara rağmen şuan için yine de aracı beğeniyorum. Bozuk yollarda ne kadar ses de gelse gidişiyle, yol tutuşuyla hoşuma gidiyor.





  • Herkese Merhaba,

    Bu hafta itibariyle 2024 model Corsa Gs aracimi teslim aldim. Aractan genel itibariyle memnunum fakat kafama takilan bir kac problem de yok degil. Bu konuda sizlere danisma geregi duydum.

    1) Direksiyon ya fabrikada takilirken centigini kacirmislar ya da arabanin bir sekilde rot ayari kaymis. Direksiyon simidi sola dogru 2-3 cm kayik sekildeyken araba duz gidiyor. Bununla ilgili kisa surede servise gidecegim, uzun yol bu sekilde eziyet olur.

    2) Aracin on camlari full acildiginda asagiya kadar inmiyor. Surucu cami 2-3 cm yukarida kaliyor yolcu cami ise 4-5 cm yukarida kaliyor. Cam filmi takilirken bir sorun olustugunu dusunuyorum. Sizde de bu sekilde mi?

    3) Arac rolantide calisirken araca karsidan baktiginizda motorun sag tarafindan (sag farin asagisi gibi) 2 saniyede bir 3 saniye kadar tir tir tir yapip kesilen ve 2 saniye sonra tekrar ayni dongude devam edecek sekilde bir parcadan gelen ses var. Bu ses normal mi?

    Degerli cevaplariniz icin simdiden cok tesekkurler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CK12 -- 12 Nisan 2024; 22:30:17 >




  • CK12 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Benim camlarda o şekilde. Bu arada cam filmi yok aracımda.
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.