Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.441
Cevap
46
Favori
279.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Geçtiğimiz hafta ilk Corsa'mızı eşimle birlikte aldık. Aynı zamanda kullandığım ilk Opel araç oluyor. İlk intibam çok iyi. Eski bir 1999 model Renault Clio kullanıcısıydım. Resmen level atladığımı hissettim :)
    Aracıma aux girişi yapmak istiyorum ve videolarda bahsedildiği gibi Tel Mute şase bağlantısını yaptığımda, ki daha aux bağlantısını yapmadan, bir parazit sesi duyuluyor. Köpekbalığı anten takılmış benden önce yani sanırım radyo ile uğraşılmış. Bu neden olur acaba bilgisi olan var mıdır? Bunun dışında zaten şehir içinde radyo olması gerektiği gibi çekmiyor. İzmir'de yaşıyorum ama çoğu radyodan düzgün ses alamıyorum.
    Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
  • mutara kullanıcısına yanıt

    hocam teyp veya anten kablosunu kontrol ettirin. Tanıdık teypçi veya elektrikçiden destek almanızı tavsiye ederim. Hayırlı olsun güle güle binin

  • Eyvallah çok teşekkür ederim. Öyle görünüyor artık teypçi yolu tutacağım. Birine sordum 150 TL dedi kendim çözmeye çalıştım ama başaramıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: snl_

    2006 corsa c 1.3 cdti manuel vites Beyaz (ARACIMI SATIYORUM)


    Orijinal 141.500 km

    Klima ısıtma soğutma sorunsuz

    Motor geyet iyi durumda.

    Lastikler yazlık artık değişmesi gerek

    29.03.2021 periyodik bakımı yapıldı

    yakıt cimrisi bir araç

    Güneş yanığı yok.

    Yedek anahtarı GM deri çantası kitapçıkları duruyor.

    Kauçuk paspas var (Halı paspas hediye vereceğim sıfır)

    Ufak tefek sürtmeler mevcuttur.

    6 aylık vergisi 52 TL


    Boyalı kısımlar lokal boyadır sağ ön kapı yarım boyalı


     Corsa C Kulubü (2001-2006)


     Corsa C Kulubü (2001-2006)

     Corsa C Kulubü (2001-2006)


     Corsa C Kulubü (2001-2006)


     Corsa C Kulubü (2001-2006)


     Corsa C Kulubü (2001-2006)


     Corsa C Kulubü (2001-2006)

    araç 73 bin e satıldı 9 yıldır kullanıyordum alıcısına hayırlı olsun.





  • Herkese selamlar, bende corsa 2006 silverline alarak aranıza katıldım. araç içi telefon tutucu arıyorum mümkünse konsola yapışan. cama veya kalorifer peteğine olanları istemiyorum. bir tane aldım ama resmen konsolda yapıştıracak yer bulamadım :D aracın konsolu düz değil maalesef. kullananlar hangisini tercih ediyor? tavsiye edeceğiniz hangisi olur? yardımınızı beklerim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenswege

    Merhaba arabaya az çok hakim gibisiniz bende 2006 model corsa var lakin araba kalkarken çok böğürerek kalkıyor yani bu motor sesi değilde egzoz gibi sanki dışarıdan o kadar hissedilmiyor ama içeri çok ses veriyor bir başka sıkıntı ise ince bir ıslık sesi var arabada sürekli gaza bastıkçada artıyor çok gelmiyor ama azda gelmiyor duyuluyor yani birisi turbo sesi dedi ama sizin fikriniz nedir acaba. Şimdiden teşekkürler.

    Hocam kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı ilk sorunuza gelirsek dizel araç olduğundan dolayı olabilir diye düşünüyorum içeriye motor sesi fazla alan bir araç ama farklı bir sorun da olabilir bi ustaya göstermenizi tavsiyesi ederim ikincisi turbo sesi... Bende de var. Camlar açık iken duyarsınız hafiften düdük sesi gibi gelir





  • Arkadaşlar Corsa c 2004 modelinde bir ara radyoda gizli bir menüye girmiştim akü voltajını motor sıcaklığını felan gösteriyordu şimdi unuttum nasıl giriliyordu araçta settings düğmesi yok
     Corsa C Kulubü (2001-2006)
  • Arabayı almayı düşünenler bence gönül rahatlığıyla alsın. Çok süratli bir araç. Çekişi çok güzel. şehir için ideal 1.90 boyum olmasına rağmen araç icerisinde rahatım içi b sınıfına göre normal genişlikte. 2004 model yarı otomatiği ne sahibim. Eski nesil yarı otomatik olduğu için yokuşlarda kalkış desteği yok ve vites geçişleri normal sayılabilecek şekilde hissediliyor. Eksi taraflarından birisi de bu modellerde ( otomatik için ) kronik sorun olan yokuş aşağı ve yukarıda vitesi dengesiz değiştiriyor. Onun dışında suyunu koyun 10 bin km bakımlarını yaptırın uzun yıllar sorunsuz binersiniz. Parçaları da kolay bulunan ucuz parçalar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 17 Ekim 2021; 14:54:46 >
  • Şu an 2005 model 1.4 veya 1.2 corsa benzinde kaç litre yakar bilgisi olan var mı?
  • Konu biraz ölü ama bu pahalılıkta canlanabilir.

    Eve ikinci araç olarak benim kullanabileceğim manuel 2003 1.0 Ecoclub aldım 2-3 hafta önce. Nasıl bir piyasa ise 20 yaşında araca 80 bin verdik ama vermediğin her gün pişman ediyor.


    Araç 100 binde sahibi kızı için almış ama kızı alışamamış. Tüm ağır bakımlarını yaptırmış hatta pasta cilasından seramik kaplamasına kadar yaptırmış. Usta da al diyince aldım. Alt oksijen sensörü hatası verdi aldıktan sonra, sıfırlattım yine yandı. Daha yeni değiştirmiş aldığım kişi, sanırım bu kronik bir sorun o ışık sönmeyecek.

  • ottoman984 kullanıcısına yanıt
     Corsa C Kulubü (2001-2006)berk berkyoutube
    Direksiyon kutusu zannettigim ses mafsal çıktı.vida kırılmış ve mafsal gevşek..onardim şimdi arabada hiç ses yok...
    https://www.youtube.com/shorts/ZwZTWKp3yhQ?feature=share

    Bende 2005 Corsa 1.3 var direksiyondaki sesi kendim hallettim ...

  • Ben ilk kez Opel sahibi oldum aracım 2003 1,2 NJoy 16V yarın otomatik.
    3 sorum olacak tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum

    1- ön sisfarı takılabiliyor mu 1. Resimdeki gibi


    2- benim aracındaki klima kontrol 2. Resimdeki gibi 3. Resimdeki klima kontrol panelini alıp taksam çalışır mı?


    3- hız sabitleyici takılabiliyor mu

     Corsa C Kulubü (2001-2006)



     Corsa C Kulubü (2001-2006)

     Corsa C Kulubü (2001-2006)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UtKuPRO -- 7 Mayıs 2022; 22:36:26 >




  • Merhaba arkadaşlar opel corsa c ailesine katıldım. Bazı eksiklerim var nereden temin edebilirim. Araç 2004 opel corsa c 1.2 enjoy

    1. 2004 orijinal paspasları

    2. Orijinal cd calar

    3. Orijinal klima ızgaralari

    4. Orijinal sıfir ayarinda 4lü tuşu

    5. Orijinal motor kapağı (ateşleme bobini üzerine gelen kapak)


    Bunlari çikma, 2. El yahutta uygun fiyata orijinal nereden bulabilirim tesekkurler

  • Merhaba arkadaşlar.

    Opel corsa c 2004 model aracimin küllük kapak yayı kayboldu. Nasıl temin edebilirim. Elinde olan var mi acaba. Tesekkurler

  • kemal_ansen kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim ben sattım aracı yeni araba aldım ilginize çok teşekkür ederim
  • cold_stream kullanıcısına yanıt
    Konu hortlamiş =) bende 2018 den beri 1.4 t astra j ye gectim halada keyifle kullanıyorum
  • Mrhb,


    Opel corsa1.2 twinport 2005 model arabamda geri vitese geçirdiğimde geri vites lambasi ve sol sinyalin ön ve arkası; dötlü yaktigimda da sol arka ve ön lambalar yanmiyor,; sağ taraftakiler yanıyor.sigorta ve lambalar saglam .bunun sinyal rölesinden olabileceği söyleniyor.Sinyal rölesi resimde hangisi?bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim..

     Corsa C Kulubü (2001-2006)




  • 2004-2006 corsa önerir misiniz? 250.000 km geçmemiş, manuel, benzinli. Kronikleri var mıdır, her türlü tavsiyeye açığım.
  • Kanuni26 K kullanıcısına yanıt
    1. Direksiyon kutusu. Yaptırsanız da yüksek ihtimal 1 senede nüksedecektir.
    2. Soğuk havalarda süspansiyon sisteminden gelen gıcırtılar. Çok yüksek sesle yapar bu sesi. Arıza zannedersiniz ama değildir. Burçları yağlarsınız (aslında makbulü silikon spreydir ama hiç dayanmaz) ama yağmur çamur görürse 1 ay içerisinde yine yapmaya başlar.
    3. LPG görmüş motorlarda supaplar erir. Sonra bobin gider. LPG'li ecotec motor huzur vermez.
    4. Krank devir sensörü. Motor sıcakken geç marş almaya sebep olur. Bir gün motor sıcakken çalıştırmak istediğinizde hiç çalışmaz, çekiciyle sanayiye gider.
    5. Göstergelerin gitmesi. Basit bir sorun gibi gözükür ama göstergeler çalışmıyorken immobilizer da çalışmaz. Yani o halde araç stop ettiğinde yeniden çalıştırmak isterseniz yakıtı keseceği için çalışmaz. Gösterge bağlantı soketindeki basit bir temassızlıktan olur. Geçici çözüm siperliği tokatlamaktır. Ama kalıcı çözüm de basittir. Gösterge sökülür, soket devre temizleyiciyle filan temizlenir, geri takılır, sorun çözülür.
    6. Sürücü tarafı pedalların oradan su alır. Kaynağı westinghouse çevresidir. Bir ihtimal servonun solundaki röle kutusunun dibi de olaibliyor. Fren servosu sökülüp ilgili yerler silikonlanarak çözülür. Bu sorunun temel sebebi camdan süzülen suyun kaputun alt kısmındaki tahliye kapaklarının belli aralıklarla yaprak artıklarından vs. temizlenmesi gerekip hiç temizlenmemesi ve o bölüme su dolması.
    7. Bagajın su alması. Temel sebep stop lambalarının soket bölümlerindeki contaların işlevini yitirmesi. İlgili parçalar yenilenerek sorun çözülebilir. Arka tamponun gövdeyle arasındaki boşluklardan da su girebilir.
    8. Tamponların sarkması. Hiçbir darbe almasa bile zamanla küçük darbe almış gibi yanlardan açılabiliyor. Özellikle arka tarafta makyajsız kasada daha sık görülür, aradığınız makyajlı kasada bu durum daha nadir görülür.
    9. Havalandırma ızgaraları. Çok dayanıksızdır. Kolay kırılır. Neyse ki değişimi kolaydır.
    10. Korna butonları. Orj alırsanız yüksek ihtimalle 1 senede yine yırtılır. Ben yan sanayi bir takım aldım. Böyle çapaklı filan çok kaliteli gözükmüyordu ama şansıma kalın kauçuktan yapılmış, senelerdir en ufak bir deformasyon yok. Kurban olurum öyle yan sanayiye.
    11. Anahtar butonları. Birkaç yılda yırtılır. Korna butonlarına benzer bir kaderi paylaşır. Yan sanayi ürünler de dayanıksız. Ben en son sustalı bir anahtar yaptırdım, öyle devam ediyorum.
    12. Kapı döşemelerinde sarkma.
    13. Bagajın yan duvarlarında yangın söndürücü ve ilk yardım çantası tutan lastikler var. Onlar tüm Corsa'larda kopuktur.
    14. El freni. Ne kadar sıktırsanız kısa sürede yine gevşer.
    15. Güneş yanığı. O dönemki tüm Opel'lerin ortak sorunudur. Boyası incedir. Eğer güneş yanığı yoksa mutlaka boyalıdır. Neyse ki galvanizli sac kullanıldığı için tadilat görmedikçe kaporta kolay kolay pas yapmaz.
    16. Eski sahipleri. En büyük kronik sorunu budur =D Büyük jant, ince yanak lastik gibi apaçi sevdaları nedeniyle alacağınız aracın salıncakları, amortisörleri, amortisör takozları, hatta aks kafaları gibi ön düzen parçalarını yenilemeniz gerekebilir.
    17. Yıllanmış araba olacağı için tüm sensörler ve elektrikli motorlar her an arıza verebilir. Ben 10 yıldır kullanıyorum; benzin pompası, silecek motoru, geri vites müşürü ve oksijen sensörlerini değiştirdim. Şanslıydım, başka elektrik arızam olmadı. Ama her an olabilir.




  • Merhaba, hayırlı satışlar dileriz..

    Çok uygun fiyatlar ile minibüs ve kamyonetinizi (Transporter, Caravella, Vito, Viano, Combo1.3, 1.7, Corsa 1.7) otomobile dönüştürüyoruz. Ruhsat ve araç şase etiketini gönderin, uzmanlarımız onaylandığı anda işlemleri başlatalım. Otomobile dönüşen aracınızın piyasa değeri artar, trafik sigortası, kasko ve vergisi azalır, otoban hız limiti artar, muayene 2 yılda bir olur. Bizi Instagram adresimizden, serdalakcasigorta isimli internet sitemizden, sosyal medyadaki referanslarımızdan, telefon numaramızdaki WhatsApp durumlarımızdan ve Sivas'taki hemşerilerimiz, bizzat ofisimize gelerek takip edebilirsiniz.. Ayrıntılı bilgi için irtibata geçebilirsiniz. Hayırlı günler dileriz.. 

    Serdal AKCA 

    Şube Müdürü 

    Akca Danışmanlık Hizmetleri 

    İnstagram:sigortakca

    Tel: (507)520 5215

    Bankalar caddesi Arı Sitesi 2. Noter yanı Sigorta Sepeti Acentesi Merkez SİVAS





  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.