Şimdi Ara

Corsa 1.3 CDTi Active mi? Fiesta 1.5 TDCi Trend mi? Astra Classic HB 1.6 Essentia mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
15.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • C



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArmageddoN32 -- 23 Ocak 2018; 1:52:39 >
  • Arkadaşlar iyi forumlar ben de 1.3 cdti city plus combo mu satıp 75 hplik corsa almayı düşünüyorum ya da polo alacağım ama inanın acayip kararsızım polonun beni tek cezbeden tarafı o inanılmaz motoru çok harika diyorlar. Buna rağmen corsanın dolusu ve afl farlısı(afl gördüğüm kadarı ile harika bir far) ise polonun boşuyla aynı para
    sizin önerileriniz nelerdir ne yapmalıyım
  • adrion A kullanıcısına yanıt
    Fiesta kullanıcısıyım ancak corsayı da poloyu da bilirim. Büyük ihtimalle vereceğiniz paraya göre corsa özellik bakımından daha dolu kalacaktır. Eh dizelleri de kıyasen aynı yakmakta. Sonuçta B sınıfı bu araçlara tüm paketleri ekleyince fiyat 50 bine dayanıyor. Kimse o paraya şunu alırım bunu alırım demesin, C sınıfı benzinli baz model araçlar o fiyat olabilir ama benzin de 5.03TL ve yakıt tüketimleri 8-9 Litre. Şahsen şehir içinde zaten basamazsın, dur kalk benim canım acır benzine verdiğim paraya. Ayrıca bu araçlar geçen seneye kıyasla 10bin lira daha fazla. Sonuçta ekonomi iyiye gidiyor. Özetle size ve diğer arkadaşlara önerim bir kıyaslama sitesinden özellik olarak araçları karşılaştırmanız, test etmeniz ve fiyat karşılaştırması yapmanız. Şehir içi ve ekonomi araçları için durum böyle..
  • 1.3 motor corsada üzmez, esp vs. olsaydı polo alınırdı ama dolu corsa almak daha mantıklı
  • Çok teşekkür ediyorum ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için
    Beni poloya yönelten tek taraf 1.6 dizel motoru
    1.3 75 dizel motor combo da beni çok üzüyo ve corsada da üzerse diye tedirgin olmuyor değilim. 75 beygir ve 95 beygir olanıyla arasında 1500 lira gibi bir fark var ama 95 beygir olanı da pek farklı değil diyorlar. Bir de duyduğum bir şey beni şoke etti corsanın en dolu versiyonunda bile arka camlar manuelmiş doğru mudur bu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adrion -- 21 Temmuz 2013; 2:09:27 >
  • 75 beygire aldanma ben 2 kişi ve bavulla yokuşları 120 ile çıktığım oldu..ancak araça ne hikmetse 4 kişi olunca bariz çekiş farkı oluyor diğer türlü çoğu arabaya toz yutturursunuz bu da benim gibi agresif ve mantıklı kullanırsanız :) sürüşe bağlı değişiyor..
  • corsa 1.3 dizel 95 kullanıyorum . 1300km oldu . ben almışken 95 lik olsun diye aldım. hocam bende aynı seçenekler arasında kaldım ama son zamlarla artık iyice corsa tercihi kendini mantıklı hale getirdi. polo ve fiesta bomboş kalıyor. performans olarak bence gayet iyi yokusta da çekişi çok iyi. çubuğa giderken ankaradan bi yokuş var orda diğerlerini teker teker geçtim. araç normal de 160 a kadar cok rahat hızlanıyor.ha yokuşta bogulur diyen arkadaslar için benim acemiliğimden sanıyorum bazen 2.viteste düşük hızda yokusa giriyorum orda durdurup 1 e almam gerekti bi kaç kez ama acemilikten sanıyorum. devirli girdiğim hiç bi yokuşta çekişten düşme yasamadım. 1500 devirle girdiğiniz her yokuşta araç tırmanıyor ve hızlanıyor.

    eksikler iç aydınlatma denildiği gibi sadece önde var yetersiz arka camlar manuel. genişlik olarak neredeyse b ve c her sınıfın içine oturdum corsa yaris polo ve fiestaya göre c sınıfı gibi arka kısım genişliği sunuyor bence. sürüşü de keyifli. esp konusu benimde içimi kanatıyor keşke olsaydı ama yok işte. polo ya esp eklettiğinizde golf parası yapıyor. fiesta da ise esp sadece titanyuma ekletiliyor. yani gidip o arabalara 50bine yakın para bayılmak gerekiyor.

    unutmadan 1.3 95 lik corsa lar 2013 te 5 vites. 6 lar sanırım eski modeller. alçak şasi karter bence kesin yaptır. ben çok sürttüm altını tabi karter de biraz alçak oluyor ondan da oluyor ama karter olmasa muhtemelen sorun yaşardım. tabi aracı biraz da köy tipi yerlerde kullanıyorum onunda etkisi var:D

    sonuç olarak ben memnunum güzel tercih yaptıgıma inanıyorum daha beni hiç bi sollamada mahcupe tmedi. donanım olarak da b sınıfı için gayet yeterli eksik denebilecek tek şey esp onuda b sınıfında bulmak kolay değil. fiyat oalrak da oldukça iyi bence.

    95 hp ecoflex de jantlar 15 inç standart.

    15 inc jant 1.3 vergi avantajı şehir içi 5.5 litre yakıt tüketimi. şehir dışında 100le 3 litre tüketiyor. yarım litre artma azalma oluyor. ama 100 ü geçtiğinizde yakıt tüketimi çok artıyor. 140 larda filan 5 litre oluyor sanırım. genelde 140la giderim ort tüketimim 5.1 litre .

    son olarak 15 inc jantlarıyla , harika yakıt tüketimiyle, vergi avantajı ile corsa ekstra masrafı en düşük olan araç. b sınıfının ekonomisi ni corsa eco flex size fazlasıyla yaşatıyor. 95 ile 75 arasında fark yok diyenler için bence arada irice bi fark var. uzun yolda 160 a kadar rahatça gelen 95 motor astrada var. 75 de uzun yolda hızlanırken muhtemelen daha fazla gürültü ve daha fazla yakıt tüketimine maruz kalacaksınız. fark kesinlikle var. ama şehir içinde bu farkı hissetmek zor olabilir bu kısmına katılırım. şehir içinde çok övülen polo 1.6 dizel le 75 lik corsa nın da farkını hissetmek zordur. corsa 1.3 dizelle polo dan 0.5 saniye daha geç 0-100 hızlanması sunuyor tek eksiği bu. ama vergi avantajı ve yakıt tüketimi olarak daha iyi senede size 4 depo da ordan kar saglıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr06 -- 27 Temmuz 2013; 16:36:23 >




  • 2013 eco 1.5 dizel fiesta mazot ışığı yandığında yani boş depo ile kaç km gidiyor? Hiç denediniz mi? Uzun yolda boş depoya düşersek bilelim ne kadar kurtaracağını.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.