Şimdi Ara

Corolla sabahları gelen kayış ötme sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
55
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Aracım 68000 kilometrede 2017 1.6 corolla touch paket. Sabahları motor soğukken aracımdan kayış ötme sesine benzer bir ses geliyor ve motor ısındıktan sonra gidiyor.4500 km önce yetkili serviste v kayışı değişti. Değiştikten sonra mı oldu bilmiyorum. Bu sorunun kayış gerginliği yüzünden olabileceğini düşündüğümüz için bu ay aracın iki defa v kayışı gerginliği ayarlandı fakat hala ses devam etmekte. Farklı bir yetkili servise göstermeyi düşünüyorum. Forumda başına gelmiş arkadaşlar vardır belki diye sormak istedim.


    Sesin Videosu : 

    Soner Şimşekyoutube
    Corolla Motor Soğukken Gelen Kayış Sesi
    https://www.youtube.com/shorts/D-rQFAjt8zo?feature=share







  • Ses uzaktan dinlenerek zor anlaşılır, arızanın nereden kaynaklandığını bulmak için kayışı yerinden çıkartılır, kayışın döndürdüğü parçalar el ile döndürülür, dönen parçalarda ses var mı diye kontrol edilir hala ses bulunamadı ise kayış takılmadan araç çalıştırılır öyle dinlenir vs vs.


    Kayışı yanlış taksalar takıldığı ilk zamandan ses yapmaya devam ederdi. Usta kontrol ederse arızayı bulur, buradan arızanın hangi parçadan olduğunu söylemek zor. Ayrıca bu kayışın gergisini de ayarlayamamak imkansıza yakın, öyle bir hata yapan bir yer varsa oradan kaçarak uzaklaşın zaten, kayışın gergisini Corolla'da almak basit iştir.

  • V kayışı.ses yapmaz bilyeler ses yapar.
    Gergi bilyesi
    Alternatör bilyesi
    Klima kompresör bilyesi
    Bunlara bak.
    Onuda şöyle anlarsın. Aracı çalıştır levye al eline ses gelmeye başladığında bilyelere baskı uygula. Hangisinde ses kesiyorsa o bilye gidiktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.