Şimdi Ara

Core2Duo T5600 sıcaklık sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. ben tablet bilgisayarımda intelin mobil işlemci serilerinden Core2Duo T5600 1,83 ghz modelini kullanıyorum. fakat işlemci sıcaklığı genel olarak 65-75 C arasında seyrediyor. bu nedenlede işlemci fanı çoğunlukla devrede oluyor. acaba kullandığım işlemci açısından bu bir sorun mu ? yoksa genel olarak intelin core2duo mimariye sahip bütün mobil işlemcileri mi böyle?Yani belirtilen sıcaklık aralığı bu işlemci modeli için normal mi? Çünkü işlemcim belirttiğim sıcaklıklarda gayet stabil çalışıyor. ben şimdiye kadar pek bir ağırlaşma görmedim. Fakat bi ara bir arkadaşın masaüstü bilgisayarında işlemci sıcaklığı (pentium D serisi) 75 derecenin üzerine çıktığında bilgisayarın korkunç bir şekilde ağırlaştığına şahit olanda yine benim. bu nasıl iştir anlayamadım. acaba benim işlemcinin ağırlaşmaya başlayacağı minumum sıcaklık değeri kaçtan başlar? bu değer bütün işlemci modelleri için farklı mıdır? Açıklayıcı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harakiri -- 21 Ağustos 2008; 23:36:34 >







  • koskoca forumda hiç mi cevap verebilecek yok?
  • Mobil işlemciler zaten 50-85 arası takılıyorlar, endişe etme.
  • Bilgisayarı kullanırken altını komple kapatıcak şekildemi kullanıyorsun. Örneğin koltuğun üstüne falanmı koyuyorsun. İmzamdaki sistem en fazla 62 derece oluyor. Ayaklarımın üstünede. Koltuğun üstüne koyduğumda ise bu sıcaklık 67 lere geliyor. Masanın üstüne koymayı tercih ediyorum.
  • Bir de o unsur var, zemini ısıyı yaymasına değil saklamasına hizmet edecek şekilde kullanmamalısın. Bir de asla döşek içinde, yorgan üzerinde falan kullanmayın. Notebook ağırlık yapıyor, yatağın içine gömülüyor, hem alttan ısısı artıyor sürekli, hem dışarı hava atamıyor, etrafını yorgan, döşek herneyse kapladığı için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 28 Ağustos 2008; 10:52:13 >
  • Notebook standı vb. ürünler soğutmada yardımcı olabilirler..
  • eger cihazin altindaki fan tozlanmissa basincli hava puskurterek temizlemeyi deneyebilirsin. cihazinin markasi modeli ne bilmiyorum ama sendeki islemci aslinda pekde kucuk tablet bilgisayarlar dusunulerek tasarlanmis bir islemci degil. 65C civari zaten normal sayilabilir. ama dedigim gibi eger ilk aldiginda 45-55 arasi calisirken son zamanlarda 65 lere ciktiysa heatsink i temizlemek sorununa cozum olabilir.
  • ayrıca üsteki arkadaşa ekleme olarak piyasada bol miktarda laptop soğutucularıda mevcut

    buyrun bu linkte 25 tane notebook soğutucusu bulunuyor içlerinden biri mutlaka işinizi görecektir

    http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=%2Csxbiu%3A71%2Csxbia%3A78&sxpg=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 28 Ağustos 2008; 12:52:01 >




  • Arkadaşlar tablet pc olduğu için katlayıp kullanıyorum ve bu nedenle altı koltuk, masa gibi herhangi bir zemine kesinlikle temas etmiyor. fanınıda daha yeni temizleyip yağladım. yani tertemiz fanla kullanıyorum. sanırım sorun Core 2 Duo mobil işlemcilerden kaynaklanıyor ve bu işlemciler genel olarak çalıştıklarında 70-75 dereceyi buluyorlar. yukarıda sıcaklık değeri veren arkadaşlar hangi tip mimariye sahip işlemci kullanıyorlar acaba? çünkü core2duo değilde coreduo işlemcili notebook'u olan bir arkadaşımın sıcaklık değerlerini incelemiştim ve 45-50 derece civarındaydı. fakat bu işlemci düşük sıcaklıklarda çalışmasına rağmen bence core2duo gibi yüksek sıcaklıklarda çalışmada pek verimli olmayabilir.çünkü işlemcim 75-80 derecede bile stabil çalışıyor. Bence sorun genel olarak bütün core2duo mobil ilemcilerin çok fazla ısınmasıdır. siz ne dersiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.