Şimdi Ara

CMK Ödemeleri İçin Tevkifatsız Makbuz Kesimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, cmk ödemeleri için makbuz kesmiştim.Ancak hepsini ayrı ayrı ve tevkifatsız kestim.Sonrasında memur bey biraz söylendi fakat bu meslekte kıdemli bir meslektaşıma danışarak makbuzlarımı kesmiştim.Bundan dolayı memura da bir dahakine onun söylediği şekilde yapacağımı belirttim.Benim aklıma takılan iki soru var: Tevkifatsız aynı gün içinde kesilmiş yedi makbuzdan dolayı herhangi bir yaptırımla karşılaşır mıyım?Ayrıca bazı meslektaşlar ayrı ayrı makbuzları sisteme girmek zor olduğu için gözünü korkutmuşlar diye belirtmişlerdi.Baro odasında olmazsa 2000 tl sınırını geçmeyecek şekilde üç hazırlık aşamasındaki ifadeyi tek makbuzla kes dediler.Önümüzdeki cmk görevlendirmelerinde böyle yapmayı düşünüyorum.İlerde bir sorunla karşılaşır mıyım?

    SMM ile ilgili bir diğer sorum ise şu: Bir icra takibi başlatmıştım.Alacaklı vekiliydim.Borçlu taraf borcunu ödedi ve dosyayı kapattım.Borçludan tahsil ettiğim kesinleşen 900 lira vekalet ücreti için makbuz kesmesem sorun olur mu?

    Yardımcı olan tüm meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1-sorun olmaz
    2-sorun olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim cevabınız için, peki dosyayı kapatalı bir iki hafta oldu şimdi borçluyu arasam makbuz hakkında bilgilendirsem, sonrasında makbuzu kesersem geçmişe dönük olarak bir problem olmaz herhalde öyle değil mi? @sertosman


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para hesabınıza temmuz ayında geldiyse, makbuzu da temmuz ayında keserseniz sorun olmaz. Temmuz öncesi tahsilat halinde sorun olur, ancak sorun olması için vergi incelemesine girmeniz gerek. Dosya borçlusu yönünden sorun olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obituary1 -- 13 Temmuz 2022; 22:51:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • obituary1 O kullanıcısına yanıt
    2-Sorun olur.
    Makbuzu müvekkilinizin adına veya dosya borçlusu adına kesebilirsiniz. İkisi de sorun olmaz. Ancak adına makbuz kestiğiniz kişi vergi mükellefi ise stopajli kesmek zorundasınız. Hangisi vergi mükellefi değilse onun adına kesmeniz sizin için daha iyi olur. Yok yere stopaj ödemezsiniz.

    Zaten genç girişimci olduğunuz için gelir vergisi muafiyetiniz var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.