Şimdi Ara

Citroen, Jumpy Spacetourer ile İBB'nin taksi dönüşüm projesinde yerini aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Citroen, Jumpy Spacetourer ile İBB'nin taksi dönüşüm projesinde yerini aldı



    İstanbul, işlevsiz hatların kapatılması ve hattaki araç sayısının azaltılması sonucu minibüs/dolmuşları taksiye dönüştürüyor. Bu proje ile “Geniş ve Lüks Aile Taksisi” kavramı İstanbulluların hayatına girmeye hazırlanıyor. Mevcut taksi adedine ek olarak dönüştürülecek araçlarla, taksi probleminin çözümü, taksi adedin ve engelli erişiminin de artırılması hedefleniyor.



     



    Citroën, ileri seviyede konfor ve teknolojisine ek olarak, engelli erişimine uygun yapısıyla ön plana çıkan Jumpy Spacetourer ile bu gelişimdeki yerini alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı minibüs/dolmuşların taksiye dönüşüm projesi kapsamında İstanbul halkına hizmet etmek için gün sayan Citroën, geniş iç hacmiyle rakiplerinden ayrılan Jumpy Spacetourer ile İstanbulluların ulaşımına konfor katmak için yerini alıyor.



     



     



    Citroën Jumpy Spacetourer ile yolculuk konforu artacak



    Citroen, Jumpy Spacetourer ile İBB'nin taksi dönüşüm projesinde yerini aldı
    Her iki tarafta yer alan sürgülü kapıları ile esnek bir kullanıma sahip olan Citroën Jumpy Spacetourer, otomatik vitesle kombine edilen güçlü ve sessiz motoru, en yeni teknolojiye sahip donanım ve konfor öğeleriyle İstanbullulara fayda sağlayacak bu projede yerini alarak özellikle şehir içi ulaşımına değer kazandırmaya hazırlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Hyundai ve LG anlaştı: Pil üretimi için 4,3 milyar dolarlık tesis kuruluyor



     



    Citroën Jumpy Spacetourer, engelli erişimine uygun ve lüks taksi kullanımına dönüştürülmeye elverişli yapısıyla İstanbulluların yeni tercihi oluyor. TSE tarafından onaylanan üstyapı çalışmaları için son derece uygun olan Citroën Jumpy Spacetourer, bu sayede aracı satın alan taksiciler için de önemli avantajlar sağlıyor.









  • Trafik sorununu çözmek, en azından otopark sorununu çözmek ispark'ın olduğu yerlerde çok ama çok kolay. 17252 tane metroyu aynı anda yapıp 1825711 tane yerde trafiği felç etmek yerine 7/24 dolu olan isparkları tamamen çok daha Büyük bir şekilde yer altına taşıyıp üstünü de meydan/AVM/ofisler mofislerle doldurmak varken...


    Gerçi bu gidişler seçimleri kaybeder zaten eko, 10 ayda da bu dediklerimi yapması imkansız.

  • Taksiden önce büyük problem daha var trafik.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    Trafik sorununu çözmek, en azından otopark sorununu çözmek ispark'ın olduğu yerlerde çok ama çok kolay. 17252 tane metroyu aynı anda yapıp 1825711 tane yerde trafiği felç etmek yerine 7/24 dolu olan isparkları tamamen çok daha Büyük bir şekilde yer altına taşıyıp üstünü de meydan/AVM/ofisler mofislerle doldurmak varken...


    Gerçi bu gidişler seçimleri kaybeder zaten eko, 10 ayda da bu dediklerimi yapması imkansız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticari minibusumuz taksiye dönüştü ancak araç bulamıyoruz en ucuzu 1300 1400 den başlıyor Mercedes in yanına yaklaşılmiyor ÖTV KDV indirilecek dendi oda yok ne kazanıp ne ödeyeceğiz Allah a emanet faizler tavan bankalar kredi vermiyor bu ülkede bir iş de doğru düzgün gitsin adamlar talep alıyor doğru düzgün de fiyat vermiyor eski aracımızı satmaya calisiyoruz onada gelen alıcı öldürüp alma peşinde tamamen altyapısı olusturulmamis bir durum %30 pahalı olmasida ayrı negatif bir durum normal sarı taksilere göre yenilik iyi güzel herşey hoş ama bu aracı alacak olan bizler veya hat sahipleri de 50 takla atıyor şuan...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karsan ne oldu?

    Citroen, Jumpy Spacetourer ile İBB'nin taksi dönüşüm projesinde yerini aldı

  • GryAsl G kullanıcısına yanıt
    Seçilemez tabiki artık millet görmüştür beceriksizliğini. Ama şüpheliyim İzmir örneği var ortada ama neyse.
    Taksi sorunu İstanbulda kangren olmuş. O veya bu şekilde her çözüme destek olmak lazım. Taksicilere uber benzeri rakipler en kısa çözüm bence.

  • Olması gereken budur. Fakat hep boşa çaba. Hani tüm taksiler D segmenti olacaktı.

    Ne AKP ne CHP şu taksi işini çözemedi. Olcak iş değil.

    Yıl olmuş 2023. Bizden çok daha geride kalmış ülkelerde bile sistem oturmuş.

    Artık UBER, MMM Taksi ne ise şu sisteme geçin. Taksicileri eğitimden geçirin. İstanbul gibi bir metropole yakışır hale gelsin.

  • Bizimkiler aylardır uğraşıyorlar araç için. Bu konuda atik davranan mercedes oldu. İbb ile anlaşma yapıp hazır bitmiş halde uygun fiyata vitoları geçen hafta teslim etttiler. Citroen Ford vs de arkadan baksın dursun.

  • New York için özel uretildi diyor hocam Türkiye de satılmaması normal degilmi :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt

    E5 de iş saatini geçtim gündüz öğle vakitleri bile trafik oluyor. İhtiyacım olmadığı sürece arabayı tercih etmiyorum ben. Metro varsa önceliğim metroya binmek.


    Trafikte kalıp araba içinde vakit kaybetmek mi yoksa sıkış tıkış metroya binip gideceğim yere erken gitmek mi?


    Ben hep metroyu seçiyorum...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi metro. Ne taksi ne otobüs ne minibüs bunlar İstanbul trafiğini mahveden araçlar. Raylı ulaşıma daha fazla ağırlık verilmeli. Hem trafik derdin yok, hem de yolcu kapasitesi kat kat daha fazla. Raylı sistemler Türkiye’de daha çok yaygınlaşmalıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haritada yakın ama bu trafikle uzak mesafeler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.