Şimdi Ara

Cipralex Günlüğüm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 7-8 aydır ağır anksiyete yaşamanın akabininde psikiyatriye gitmeye karar verdim, derdimin ne olduğunu zaten biliyorum, onada anlatıp bana özellikle cipralex yazmasını istedim, nedeni ise yan etkilerinin diğer SSRI türü anti-depresanlara göre çok daha az olmasındandı, 5 sene önce 6 aylık bir paxil maceram oldu lakin o biraz ağır gelmişti, cipralex hafif bir ilaç ve yaygın anksiyete tedavisinde işe yarıyor, en azından iletişime geçtiğim insanlardan bana böyle söylediler.
    Her neyse, günde en ufak şeyleri kafaya takan biri olarak bende gerçekleşenleri buraya günlük gibi yazacağım, umarım konuyla ilgililere yardımım olur.


    İlaçtan önce düzenli spor, düzenli beslenme ve düzenli uykumu uyuyan birisiyim, kitap okurum, ders çalışırım, sosyal iletişimim gayet düzgün ve aktiftir, aşırı akıcı ve güzel konuşurum. Eksi yönler ise, oturma şeklimden, nefes alışıma, yemek yeme saatlerimden, yaptığım bir işe kadar en ufak detayları kafaya takıp eğer bir şey hoşuma gitmiyorsa bunu bütün gün düşünüp kafayı yiyecek derece kendimi bunaltabiliyorum, yaklaşık 2 senedir böyleydi lakin 8 aydır katlanılmayacak düzeyde. Düşünsenize normal bir insan gibi otururken, oturma şeklinizden rahatsız olup ayağa kalkıyorsunuz, ayakta duruyorsunuz böyle saçma sapan davranışlar var işte.

    Her neyse bu benim ilacı kullandığım birinci günüm ve izlenimler şöyle ; Sersemlik hali var, önceden yaptığım gibi 10 saat öncesini veya bir önceki günü veya ertesi günü olacak ve olmuş şeyler üzerine kafa yormuyorum strese girmiyorum ki bunu çok yaparım. Hafif mide bulantısı ve halsizlik, iştahsızlık var, şuan çoktan 2. öğünümü yemem lazımdı ki canım istemiyor, bu saate kadar 2. öğünümü yemesem yerimde duramam kaygılanmaktan, şuan gayet rahatım. Hafif çene kasılması var, bu normalde de anksiyete yüzünden oluyordu ciddiye almıyorum, şuan için şikayetçi olacağım şeyler ise halsizlik, sersemlik, berrak düşünememe, mide bulantısı ve iştahsızlık, onun haricinde normal bir güne göre çok rahatım işe yarayacağını hissediyorum, yan etkiler hafifledikçe ortaya nasıl bir şey çıkacak bakalım hep birlikte göreceğiz







  • Yan etki geçmesi için bi üç hafta lazım en az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Paxil gibi güçlü bir ilaçta 4-5 gün yaşadım yan etkileri, bu ilaçta en fazla 3-4 gün yan etki yapar, bünyem bu tarz şeylere karşı sağlam çünkü. Hatta şuan gayet rahatım, sersemlik, mide bulantısı, iştahsızlık yok sanırım öğlen aldığım için şimdi etkisi hafifliyor. Bakalım her gün yazacağım benim tahminim en fazla 3-4 gün süreceği yönünde bu yan etkilerin, öncesinde de öyle olmuştu çünkü.
  • Dün, o kadar günün yorgunluğuna ve ilacın yaptığı halsizlik, sersemliğe rağmen yatağa yattığımda ilacın uyutmama tarzında yan etkisini yaşadım ve benim için baya bir yıkıcı oldu. Ancak 30 dk falan uykuya dalabildim ve ondada kabuslarla uyandım bunları normalde hiç yaşamam, kabusla uyandım derken kalbiminde ağzımda attığını hissettim, midem bulanıyor, başım ağrıyor ve kalbim deli gibi atıyor, üstüne o kadar yorgun, halsiz ve sersem gibiydim derken çok kötü bir panik atak geçirdim yine bir süre sonra kendimi sakinleştirmeyi başardım ve ilacı bugün almamaya karar verdim, bütün yan etkilerine katlanabilirim ama uyku benim için çok önemli, ilaç yüzünden fazla uyusam yine gam yemem ama doğru düzgün uyuyamamak aşırı yıpratıcı. Şimdilik başka bir ilaç denermiyim bilmiyorum, bir tek paxil tecrübem var, onda böyle bir uyku sorunu yaşamadım biraz fazla uyumak haricinde, başımı yastığa koyduğum gibi uykuya dalıyordum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.