Şimdi Ara

Chery Tiggo 8 Pro Kullanıcıları Kulübü (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
19
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşımda yeni kasa tucson var. Onun da benzer şikayeti vardı. Würth silikon spreyi ile tüm fitilleri, kauçukları ve hatta sert plastik parçaları sildik. %90 oranında sesin azaldığını söyledi. Silikon spreyi de deneyebilirsiniz.




  • Hamsetsi kullanıcısına yanıt
    Hocam kaza durumunda tehlikeli sac olanlar , aynı zamanda kaskoyla da başın derde girebilir , plastik olanı almanı tavsiye ederim , zaten amaç ufak tefek darbeleri engellemek , sert bir darbe halinde sac da tutamaz zaten ve daha çok hasara bile sebebiyet verebilir . İyi forumlar .
  • merhaba, aliexpres te biraz daha orijinal kullanıma uygun olanını rastladım, fakat Türkiye'ye gönderim yapılmıyor.. plastik çelik karışımı.. buradakilerden artısı, tok durması, gövdeye tutturmalar somun ve civata, birde motor altındaki ulaşılması gereken yerler açılır kapaklar koymuşlar..


    Chery Chery için 8 Pro 2021 motor taban koruma kalkanı Splash çamur Flap dişli kutusu altında çamurluk kapak çamurluk kurulu plaka plastik (aliexpress.com)





  • Hamsetsi kullanıcısına yanıt
    Sacın takılacağı yer plastik. Sac da ince bile olsa 10 kg tutar. Yarın bir gün yolda düşse başınıza daha büyük iş açabilir. Tek seferde düşse belki bisey olmaz ama bir kenari cikarsa o sacın nereye gireceği belli olmaz.
  • Tiggo 8 pronun koltuk ısıtma ve soğutma sadece minderden oluyormuş sanırım bu kullanımda bir dezavantaj yaratıyor mu acaba? Sırt kısmında olmaması tuhaf geldi bana.
  • Tiggo 8 için servislerde yeni yazılım güncelleme yapılıyor mu?
  • Yarın deneme sürüşüne gitmeyi düşünüyorum. Eğer beğenirsem 2018 model style Skoda Karoq üstüne ücret vererek almayı planlıyorum.
    Bakalım neler olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bizimcity

    Tiggo 8 için servislerde yeni yazılım güncelleme yapılıyor mu?
    Henüz güncelleme yok. Pro 7 ve omoda için yapılıyor
  • Yarın tiggo 8 pro avangart modeliyle aranıza katılmış olacağım inşallah
  • Herkese merhaba...
    Tiggo 8 Pro Avangart sahibiyim. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Daha önce 2018 Passat Confortline 1.4 TSI Man. aracım vardı. Sıfır olarak aldığım aracımı ailemin kalabalık olması ve otomatik vites bir araca geçmek için satıp Tiggo 8 pro ya geçtim. 7 koltuklu olması ve otomatik vites benim tercihimi etkileyen en önemli özellikler.
    Daha önce 7 koltuklu modelleri değerlendirdim Kodiak, Xtrail ve 5008 düşündüm ama tahmin edersiniz ki sıfır fiyatları 3 milyonu buluyor. Bu yüzden uzun süre ikinci el az kilometre yapmış 5008 GT baktım en sonunda 2 milyon verip ikinci el araç alacağıma daha uygun fiyata sıfır Tiggo 8 Pro Avng.'da karar kıldım. Chery markasını aklımda bıraktığı çok fazla soru işareti var bu beni çok düşündürdü, halen bu düşünceden kurtulmuş değilim. Şimdilik büyük bir sorun yaşamadım ama daha uzun süre kullanım sonunda değerlendirme yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Biraz uzun bir giriş olmuş olabilir ama daha önceki otomobil deneyimimi bilmeniz ve beklentilerimi bilmenizi istedim.
    Şimdi araçla ilgili düşüncelerimi ve yaşadıklarımı paylaşayım.

    Önce artılar:
    + Araç çok geniş özellikle 3 sıra koltukları emsallerine göre daha rahat, bu koltuklar için klima sistemi olması çok iyi.
    +Motor performansı fazlasıyla yeterli.
    +Sürüş konumu ve 360 derece kamera sistemi ile aracın büyüklüğüne rağmen kullanımı rahat.
    +Koltukları genel olarak rahat ve kaliteli, içi ferah, tavan yüksek ve aydınlık. Elektrikli ve hafızalı koltuklar iyi çalışıyor, ayna ayarları da kullanıcıya göre ayarlanması mükemmel. İniş biniş esnasında sürücü koltuğunu geri alıyor, güzel özellik.
    +Sürüş yardımcıları adaptif hız sabitleme ve şerit takip sistemi iyi çalışıyor. Geri vitese geçiş yapınca aynalar aşağı dönüp park yapmayı kolaylaştırıyor.
    +Koltuk ısıtma ve soğutma çok faydalı, ısıtma bel kısmını da ısıtıyor.
    +Android Auto ve multimedya sistemi genel olarak iyi çalışıyor, ekranların büyüklüğü ve kalitesi iyi, ses sistemi için çok yorum yapamam ama bence yeterli.
    +Ön ve arkada yeterli USB çıkışları var, 50W hızlı şarj olması ve soğutmalı kablosuz şarj özellikleri gayet iyi.

    Gelelim eksilere:
    -Yakıt biraz fazla gibi, depoyu fulledim ilk 400km sonra benzin ışığı yandı. Tekrar fulledim 40lt yakıt aldı. Bu hesapla 100km de 10lt yakıyor. Aracı eko modda, şehir içi çok yoğun olmayan trafikle kullandım çok fazla zorlamadım.
    -Sürüşü biraz sarsıntılı ve süspansiyon gürültülü. Yol sesi ve rüzgar sesi az da olsa var. Rahatsız edici bir trim sesi şimdilik yok.
    -Şanzıman özellikle düşük viteslerde kararsızlık yaşıyor. Kalkış esnasında çok fazla patinaj yapıyor.
    -Klima kumandalarının dokunmatik olması çok kullanışsız. Ayrıca klimanın durumunu göreceğiniz ekranın sadece komut verilince ana ekranda görülmesi iyi değil. En azından klima ısısını ve fan hızını gösterip, ayarlanan bileceğiniz mekanik bir ayar düğmesi olması gerekirdi. Ön sağ ve sol havalandırma çıkışları kapatma ayarı yok. Ayrıca 2. sıra koltuk için havalandırma çıkışı kapatma özelliği yok.
    -Bagaj hacmi biraz küçük, bagaj kaplama malzemesi çok kaliteli değil.
    -Yolcu tarafı koltuk yükseklik ayarı yok. Elektrikli kumanda iyi çalışıyor ama neden yükseklik ayarı yok anlamadım.
    -Kaput sacı çok güven vermedi kapatırken içine göçtüğünü hissediyorsunuz, kaportanın diğer bölümlerinde böyle bir sorun görmedim.
    -Sesli Türkçe asistan kullanışlı ama kullanımı biraz alışkanlık gerekiyor, özellikle karışık komutları anlamıyor.
    -Kendiliğinden kararan dikiz aynası yok, aynadan arka görüş çok kısıtlı.

    Yaşadığım sorunlar:
    Bir kere 360 derece kamera sistemi park esnasında bozuldu tüm kameralar gitti siyah görüntüden başka bir şey göstermedi. Aracı park edip indim yaklaşık 1 saat sonra tekrar çalıştırdığımda düzelmişti.
    Kalabalık bir kavşakta vites takıldı ne ileri ne geri gidemedim, garip bir titreme ile öylece kaldı. Kontağı kapatıp açtım düzeldi.

    Şimdiye kadar yaşadığım Tiggo 8 deneyimim bu şekilde. İnşallah daha uzun kullanımda deneyimlerimi paylaşmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebulabado -- 22 Nisan 2024; 0:40:46 >




  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun, ben de 7 aylık excelent sahibiyim. Anlattığınız eksikleri okuyunca aracınızın luxury olduğunu düşündüm bir an için. Çünkü klima ayar düğmeleri ve kararan iç ve yan dikiz aynaları benim excelent aracımda mevcut.
    -Şuan için rodajda olduğunuz için yüksek olabilir zamanla düşecek. (Bin km sonrası) Benim şuan ortalamam 7.6lt/100km.
    -Benim ve çoğu kullanıcının gördüğü araç şehiriçi trafikte Eco modda dediğiniz kararsızlıklar yaşanıyor. Bu nedenle şehiriçi normal modda sürüşü deneyimleyin derim.
    Yaşadığınız sorun için, start stop açık ise bazı araçlarda düzensiz çalışıyor. Bu nedenle start stop u kapatıp kullanın.
  • vertigo35 V kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

    Ben Avangart modelini internetten video ve resimlerine bakarak sipariş verdim. Özellikle ön konsol ve tek parça ekranı çok beğendim, araca modern bir görünüm kazandırıyor. Exellent modelindeki klima kontrol ekranı yer olarak aşağıda ve kullanışsız görünmüştü ama şimdi düşününce klima kontrolleri için ayrı bir ekran olması daha iyi olabilir. Exellent aracı inceledim test ettim fakat bu tür eksikler uzun süreli kullanımda anlaşılıyor.

    Start/stop kararsızlığı benimde dikkatimi çekti, olabildiğince motoru kapatmaya çalışıyor bazen çok gereksiz yerlerde devreye giriyor. Dediğiniz gibi sürüş modu kaynaklı olabilir. Deneyip bakacağım ama bir güncelleme gerekli bence.

    Yakıt fazla gibi görünse de arabanın boyutu ve motor gücü düşünüldüğünde çok fazla değil. Zaten yakıt konusunun göreceli olduğunu düşünüyorum. Nispeten alım gücü kısıtlı insanların talep ettiği bir araç olduğundan yakıt ister istemez mevzu oluyor. Bugatti, Ferrari, veya Range Rover kullanan birilerinin yakıt/tüp konuştuğunu göremezsiniz. O zaman bu araçlar çok mu az yakıyor. 😃

    Bende isterim Range Rover almak ama bütçem belli. Bu yüzden yakıttan önce arabanın başka masrafları benim için daha önemli. Dediğiniz gibi uzun kullanım sonrası mutlaka tüketim bir miktar düşer, kullanıp göreceğim.





  • Serkanozaday S kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun kazasız belasız binin inşallah...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.