Şimdi Ara

Ceviz fidanı satış sitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ceviz fidanı satış sitesi
    Türkiye’de yetiştirilen tüm cevizin kalitesi istenilen düzeyde olmadığından mevcut olan yerli çeşitler, yabancı çeşitlerle değiştirilmektedir. Dönüştürme işi öncelikle Yalova çeşitlerine uygulanıp bu eski türler, Chandler v.b yabancı ceviz fidanı türlerine hızlı bir şekilde dönüştürülmektedir. Çevre ve Orman Bakanlığı, ülkemizde ceviz yetiştiriciliğinin çoğalması için önemli teşvikler vermektedir. Verimsiz çeşitlerin, ekolojik şartlara uygun verimli çeşitlere dönüştürülmesi konusunda (çeşit değişimi aşısı) devlet desteği önem taşımaktadır.
    Kaliteli bir çeşitte olması gerekenler
    Ceviz yetiştiriciliği ülkemiz için önem kazandıkça, kaliteli ceviz yetiştirme de değer kazanmaktadır. İyi bir ceviz çeşidinde olması gereken önemli özellikler şunlardır:
    • Kurağa ve soğuğa dayanıklı olmalıdır.
    • Budamalarla ağaç tacının düzgün oluşturulması ve geliştirilmesi gerekir.
    • Üstün verimli ve kaliteli meyveler oluşturması, meyvelerin ince kabuklu olması ve iç kısmının kabuktan kolay ayrılması gerekir.
    • Her yıl meyve vermesi, hastalıklara ve zararlılara karşı dayanaklı olması gerekir.
    Cevizin Ekolojik İstekleri
    Ceviz hızlı büyüyen, uzun ömürlü bir ağaçtır. Orman bitkisi türünden olup, kazık kök sistemine sahiptirler. Cevizin çeşidine göre taç yapıları farklılık göstermektedir. Uzundurlar. 25-35 metreye kadar yükselen çeşitleri bulunmaktadır. Anadolu çeşitleri buna örnektir. Cevizin kazık kökleri ise 3 – 5 metreye kadar inebilmektedir. 100 yaşında olan bir ceviz ağacı, hala bolca ceviz vermeye devam edebilir.
    Ceviz üretimi uzun zamana bağlı olmakla birlikte (ceviz ağacının yetişmesi), 400 – 1800 saat soğuklama ihtiyacıyla, dünyada en çok yayılan meyve çeşitlerinden bir tanesidir. Yani avantajları da bulunmaktadır. Ceviz ağacının en önemli özelliği, değişik toprak ve iklimlere kolayca uyum sağlamasıdır diyebiliriz. Bir ceviz ağacı, 300- 500 m2 alan kaplayabilme özelliğine sahiptir. Ceviz ağaçları genelde yayvan taç şeklindedir ama yarı dik ve dik, yapıda da taç şekli olduğu bilinmektedir. Ceviz ağaçları kazık köklü olup, ağaçlarda bolca kılcal kök bulunabilir. Ceviz ağacının gövdesinde dallanma genelde toprak yüzeyinden 1 - 2 metre yükseklikte başlar. Ağacın gövde çevresi ise 5 - 6 m ye kadar gelişebilir. Ceviz ağaçları heybetli, uzun ve gösterişli ağaçlardır.

    Firma web sitesi :https://www.cevizfidancisiyiz.com/
    Telefonu : 0536 568 94 26



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djonurkutlu -- 12 Aralık 2019; 11:0:13 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.