Şimdi Ara

Cevap: TOST MAKİNASI TAVSİYELERİ-2014...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • niyeyse Arçelik bayinde bu model gözümüze küçük gelmişti. olmadı tekrardan inceleyelim. çok teşkkürler. Peki bu kodelin K-2369B ve K-2369TG kodları arasında renk haricinde fonksiyonel bir farklılığı var mı acaba?


    Ben ilk döküm demir tavamı Esse'den almıştım. Aldıktan sonra seasoning işlemi de yaptım. bunun için de normal yağ yerine yanma sıcaklığı yüksek yağlardan tercih etmek lazım. ben üzüm çekirdeği yağı kullanmıştım. (halen pişirme öncesi tavayı bu yağ ile hafifçe yağlarım)
    tavayı güzelce yağladıktan sonra fırında en yüksek sıcaklıkta (250-270C ne kadar çıkabilirse) 2-3 saat tutmuştum. sonlara doğru ortalık koku ve duman olabilir. biraz cam-çerçeve açmanız gerek . bu şekilde tavada siyah bir katman oluşuyor.
    sonrası kullanımlarınızda bu katmana zarar vermemek için tavanızı artık sadece sabun yada detarjanlı suyla yıkıyorsunuz. fırçalama, kazıma yok. etleri tavaya koymadan önce tavayı ocağın en büyük gözüne koyup alevi de max seviyeye getiriyorsunuz. tavanın iyice kızması lazım. elinizi tavanın 20cm kadar üstüne tuttuğunuzda elinizin kısa sürede yanması gerekiyor. tava ancak max sıcaklığa geldiğinde etlerinizi tavaya koyun. kırmızı etler için kalınlığına göre tek yüzünü 2dk30sn ile 3.5dk arası tutuyorsunuz. 2 parmak kadar kalınlıktaki etler için 3-3.5dk, daha inceler için 2.5dk ve üstü bir süre yeterli (tek yüz) daha fazla tutmayın. tavuklarda ise bu süre (tavuk ızgara mesela) tek yüz için 4.5-6 dk arasına kadar çıkabiliyor.
    pişirme sonrası ise etleri tavadan alır almaz bir tabağa koyup kenarları da tamamen kapanacak şekilde üstünü alüminyum folya ile sarın ve bu şekilde 5 dakika dinlenmeye bırakın. (açtığınızda tabakta epey bir et suyu biriktiğini görürsünüz)
    kırmızı etleri de keserken bıçağı masaya doğru 90derece diklemesine kesmeyin. mümkün mertebe eğik, yataylamasına ve ince kesmeye çalışın (masa bıçak arası 30 derece gibi mesela) inanın bu şekilde bambaşka lezzeter alacaksınız.
    ayrıca kültür mantarları da döküm demir tavada çok güzel olurlar. sulu ve yumuşacık. deneyin.

    bu arada daha sonradan aldığım ve seasoning işlemi yapmadığım minik boy Leva marka tavamda Esee tavamdaki kadar yüksek sıcaklık, çabuk mühürlenme/pişme performansı alamıyorum malesef. bu Leva markasının malzemesinden mi kaynaklanıyordur yoksa seasoning işlemi olmamasından mı bilemiyorum. ancak hem diğeri kadar çabuk pişirmiyor hemde diğeri kadar lezzetli olmuyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.