Şimdi Ara

Casper nirvana aniden kapanma sorunu (çözebilen varsa ulaşsın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 3-4 senedir Casper Nirvana CHD serisi laptop kullanıyorum. Bu laptopta en yüksek işlemci durumunu %70 den yukarı çıkarırsam aniden kapanıyor oyunlarda. Bu sorunu 1 senedir çözemedim!!! Tamirciye gitti daha yeni Format atıldı+fanlar temizlendi+termal macun yenilendi ve 4+4 gb ram takıldı. Fakat sorun çözülemedi. Ben bu laptopun kapanma sorununu nasıl çözcem? Bu sorun bana yazılımsal hata imiş gibi geldi. Çünkü bilgisayar hiç zorlanmadığı oyunlarda kapanıyor. 100 fps alsam bile kapanıyor, laptopta sanki overclock varmış gibi işlemci kendini bi nebze bile yavaşlatmıyor. aga en yüksek işlemci durumu %100 iken bi stress test yapıyım dedim işlemci 100 dereceyi gördü ve kapandı. Forumlarda gezinirken sorunu çözenlerin managament engine'in eski sürümünü yüklediklerini gördüm ama nasıl yapacağımı bi türlü bulamadım. Çözüm önerenlerde bios güncelle diyenler de vardı. Siz ne önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim. Sorunu çözebilenler Allah rızası için yazsın çözümü...


    8 gb ram (4+4)
    İntel i5 4210m işlemci
    İntel Hd graphics 4600 onboard ekran kartı
    Bios sürümü 1.00.01.CA







  • https://www.youtube.com/watch?v=H9DddbgxPYA

    olay günlügünü açarak kapanma anında sistemde olusan hatayı bularak. Hatanın acıklamasında yazan kod ve acıklamaya gore cozum arayın.
  • Intel XTU ile undervolt yapmayı deneyebilirsiniz.

    Sorununuz adaptör kaynaklı olabilir, muhtemelen yeterli beslemeyi yapamıyor olabilir. Yeni bir adaptör ile deneyebilirsiniz.
  • adaptör kaynaklı olabileceğini daha önce duymuştum. 4500 tl lik bir laptop vardı arkadaşımda asus markalı canavar gibi. O güçlü adaptörle bile kapandı. sorunun adaptörde olduğunu sanmıyorum
  • YGCL Y kullanıcısına yanıt
    olay gunluklerınden hata kodu cıkmadı mı
  • en son sistem olayı: C:\Windows\System32\rundll32.exe işlemi (işlem kimliği:1132) {10be2d95-373c-4189-bda3-d57368425b51} olan ilke düzenini {10be2d95-373c-4189-bda3-d57368425b51} olarak sıfırladı (bilgi kutucuğu)

    Kapanmadan en önceki hata: Windows Presentation Foundation Font Cache 3.0.0.0 hizmeti şu hata nedeniyle başlatılamadı:
    Hizmet, belirli aralıklarla yapılan başlama veya denetim isteğine yanıt vermedi.

    kapanmadan en önce gözüken hata: 0 grubundaki 3 işlemcisinin hızı sistem üretici yazılımı tarafından sınırlandırılıyor. Son rapordan bu yana işlemci 16 saniyedir bu azaltılmış performans durumunda.
  • Buarada şunu farkettim sıcaklık hissedemiyorum ne bilgisayarın kendisinde ne de masayı ıstıyo. Ama işlemci sıcaklığı çok yüksek gözüküyor bilgisayarın kendisinde. Neredeyse hiç ısınma hissetmiyorum diyebilirim.

    Hani işlemci kendini korumak için çok ısınınca kendini kapatıyo ya işte o ısıyı ölçen şeylerde bi sıkıntı olabilirmi? çünkü hiç sıcaklık hissedemiyorum asus laptoplarda böyle değil oyun oynarken cayır cayır ısındığı hissediliyor fakat kapanmıyor asus laptoplar.
  • işlemci sıcaklığını azaltmak için voltaj düşürme işlemini nasıl yaparım?
  • YGCL Y kullanıcısına yanıt
    https://tr.k2rx.com/fix-presentationfontcache sorunumun cozumu burda

    voltaj dusurme işlemınıde güç seceneklerınden - dengelı yada performan hangisinde iseniz yanındakı plan ayarını degiştir-gelişmi güç ayarını degiştirin--işlemcı güç yönetimi-en yuksek işlmcı durumu pilde ve prıze takılı olan %100 sevıyelerını %90 yapın
  • ilk yontem olarak 2 cı yontemı deneyın duzelmez ıse dıgerlerını uygulayın
  • dengeli de en yüksek işlemci durumu %50 olsa bile kapanıyor. bios güncellemeyi deniycem.

    Opera da gezinirken 55-60 dereceleri görüyor. Fakat fan harekete girmiyor.
  • Selamün aleyküm

    CASPER NOTEBOOK Nirvana NB 15.6

    İ5 3230M RAM 8 SDD 240

    RAM VE SDD Sıfır 6 aylık

    Bendeki sorun kapanma sorunu ısınma ile alakası yok bundan eminim alalı 5 gün oldu

    Win 11 di orjinal sidisi ile 8 yaptım 10 yükselttim sonra iso dosyası ile Windows da bir hata yok şimdi oynadığım oyundan dolayı laptop 7/24 açık laptop 2014 de alınmış 2 sene kullanılmış daha sonra kullanılmamış temiz cihaz belli 10 12 defa laptop kapandı belirli aralıklarla 2 saat 4 saat 1 Saat Bende MX-4 Orijinal termal macun ve fan temizliğini yaptım yaptık dan sonra 24 saat kapanmadı sonra laptop kapattım 20 dakika sonra açtım 1 dakika içinde kapandı 24 saat de kapanmadı sürede 10 saat aktif oyun oynadım ve 17 saat çalıştı 5 saat oyun oynandı aynı şekilde bilgisayar soğukken açtım oyuna girdim 2 dakika sonra kapandı biraz araştırdım Intel magnet 2014 den sonra çıkan laptoplara da Intel de hata yaratıp kapanıyormus eski sürücüler 2006 2010 sürücülerini kurunca sorun kalkıyor dediler sürücüleri buldum ama hata veriyor kurulmadi DDU ile Intel komple sildim öyle denedim bir sonuç yok Birde İnternet Tarayıcı Google Youtube vs tarz yerlerde sayfalar kendini yeniliyor belirli aralıklarla sizce sorun nedir ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.