Şimdi Ara

casper haberim olmadan hdd değiştirdi !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu doğru yere açmışımdır umarım.
    Başlıkta belirttiğim gibi caspere gönderdiğim "hdd önemli bilgiler var" ibareli laptopumun benden bilgi alınmaksızın hdd si değiştirmiş. ciddi şekilde önemli veri kaybım var. müşteri hizmetlerini aradığımda ise ukala bi tavırla bizim yedekleme lüxümüz yoktur dediler. Çözüm önermelerini istediğimde ise eski harddiskinizi 95$+kdv ile tekrar satabiliriz dediler. 1 saat ve farklı farklı temsilcilerle görüşme yaptım hepsinin tavrı aynı "veri kaybından sorumlu olmadıklarını dilersem ürünü tekrar satabilceklerini" söylüyorlar. Ben bilgisayarımı gönderdiğimde harddisk sorunlu olarakta olsa çalışıyordu tamirle uğrasmayıp imha etmedilerse eğer bilgilerim hala duruyor o harddiskte. ne yapmamı önerirsiniz baskıya devammı edeyim şikayetmi edeyim(nereye?) son olarak aklıma gelen tek çözüm eski harddiski satın almak ve 7 iş günü dolmadan geri iade etmek. çözüm olabilirmi son madde.







  • Hatayı sen yapmışsın şunu iyi bilmen gerkirdi genelde servisler hdd'ye format atarlar yedeklemen gerekirdi.Hdd'yi satın alacaksın ama içinde bilgiler varmı oda muamma ama şu var senin bilgin olmadan herhangi bir parçası değişebilir belki sorunu hdd'de görmüş olabilirler farklı bir parçada da bulabilirler adam anakrtı değiştimi neden anakartımı değiştirdin diyeceksin öyle bir lüksün yok.Bu durumda içindeki verilerle ilgilenmezler yedek almamakla büyük hata yaptın.O kadar önemli bilgiyi ben makinede saklamam harici hdd alırım,öyle de yapıyorum zaten olaki hdd'de sorun olursa ulaşamam harici hdd'de herşey var nasıl güvenipte ihtiyaç duyduğun bilgileri makinede saklıyorsun yedeklemiyorsun.Sen belki hdd'de sorun görmemişsindir ama sorun oradan kaynaklanıyor olabilir.satın alacaksın iyi para vereceksin belki verilerin için değer bilemiyorum 7 iş günü olmadan nasıl iade edeceksin o dediğin internet üzeri alış verişlerde olur.Şikayet edeceğin yer valiliklerde ilçelerde kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakları ama birşey çıkmaz yinede deneyebilirsin.




  • @vercenik hiç unmuyordum çalışıyordu çünkü hdd ölü değildi. oyuzden rahattım yedeklemem var ama güncel değil giden veriler var. Anakart için neden değiştirdin deme lüxüm yok tabikide işimede gelir zaten ama harddisk ile anakartı aynı kefede değil. @seyfi o konuda şüphelerim var servis elemanıyla bizzat görüştüm harddiski inceliycek(sözde) veriler duruyor derse alcam. Umudumda yok hani :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.