Şimdi Ara

CAPTUR 2 (2020) (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: sbasoz
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
810
Cevap
22
Favori
64.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • captur 2 için köpek balığı anten takan oldu mu servis dışında 3.parti satıcılardan almış olup ?

    internette 1-2 tane buldum çok uygun fiyata ancak bir tanesinin yorumlarında çekim gücü çok düşük vs. yazılmış, diğerlerinde yorum yok.

  • captur direksiyon kutusu başlığıma bekliyorum arkadaşlar... :/

  • LiLiTH77 L kullanıcısına yanıt
    Sorun neydi
  • Direksiyondan ses geliyordu götürdüm kutunun içine su girmiş ve paslanmış değişmesi gerekiyor dediler

  • Mild hybridler şehir içi tüketim nasıl özellikle İstanbul?
  • Lordem kullanıcısına yanıt

    İşe gidiş gelişte kullanıyorum. Zeytinburnu, Fındıkzade, Bayrampaşa üçgeninde 8-9 litre arası tüketim oluyor. Gün içinde biraz daha rahatlamış trafikte kullanırsam 7'li rakamlara iniyor. Uzun yolda limitlerde kullanırsan 7 litre, 90 - 100 gibi gidersen 6 litre, 80'e sabitleyip gidersen 5'li rakamları görüyorsun.

  • Araçta zannediyorum ufak bir batarya var ve kalkışlarda destek oluyor.

    Batarya durumunu gösteren bir menü göremedim. Batarya doluluğu veya anlık olarak hybrid modunda gittiğini gösteren bir gösterge var mı acaba ?
  • _boyacı _ kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba aracın tüm menülerine baktım ama bu ayarı göremedim. Hangi başlık altında acaba?
  • Merhaba, touch plus kullanıyorum, araç henüz 300 km’de. Son bir iki gündür park sensörlerini kontrol ettirin diye uyarı vermeye başladı, bir süre görünüyor uyarı sonra kayboluyor, sonra tekrar çıkıyor. Sensörlerde sorun yok gibi sorunsuz çalışıyorlar, elimle kontrol ediyorum tek tek sorun yok. Bir de şu dikkatimi çekti çok yakınında bir engel olmamasına rağmen bazen ötüp susuyor. Bu tür bir sorun yaşayan oldu mu?
  • FuatDoblo F kullanıcısına yanıt
    Bazen trafikte beklerken benimki de bi şey olmamasına rağmen ötüyor. Nadiren oluyor. Çok takılmadım ben.
    Sistem hiç uyarı vermedi ama.
  • Arkadaşlar rizline bagaj havuzu aldım ama 4-5cm boşluk kaldı satıcı üst kademe için uyumlu diyor ancak araçta kademe ayarı için gereken aparat yok, alt kademe için uygun paspas bulabilir miyim yoksa boşluklu mu kullanayım?

  • Arkadaşlar merhaba bende aranıza 2023 ICON paket captur ile katıldım. Aracı almadan önce araştırmıştım. 2023 yılında çıkan araçlarda daha önceki yıllara göre bazı özelliklerin çip krizi nedeniyle olamadığını gördüm. 2023 yılı araçlarda 360 derece kamera, park asistanı gibi opsiyonlar bulunmuyor.

    Captur ile ilgili merak ettiğim 3 konu var yardımcı olursanız sevinirim :)


    1- Aracımda lastik hava basınçlarını göremiyorum, sanırım sistem tur sayarak lastik basıncı kontrol ediyor. 2022 yılı ve öncesi arkadaşlarda da durum böyle midir?

    2- Anlık yakıt tüketimi ve genel yakıt tüketim ortalamasını görebiliyorum. Ancak trip 1-2 yapısını göremedim. Yakıt aldıktan sonra yakıt tüketimini sıfırlayabileceğim bir ayar yok mudur?

    3- Android auto uzaktan bağlıyken çok fazla kopuyor sizlerde de böyle midir? Telefonum samsung a50 eski olması kaynaklı böyle bir sorun yaşıyor olabilir miyim?


    Şehir içinde şimdiye kadar 350 km yol yaptık. Normal sürüş performansında 8.3 yakıt tüketimimiz oldu. Bayramda uzun yol performansını ayrıca yazacağım.


    Destekleriniz için teşekkür ediyorum.





  • ugurmugla U kullanıcısına yanıt

    Aracınız hayırlı olsun. Cevaplara gelince;

    1. Evet Captur 2'lerde lastik basınç sensörü yok. Ölçümü dediğiniz gibi yapıyor. Önce ayar yapıyorsunuz. Başınçta düşme olunca sistem uyarıyor.
    2. Trip 1-2 yok. Sadece bir tane var. Direksyonun sağ tarafında OK yazan tuşa birkaç saniye basılı tutarak sıfırlayabilirsin.
    3. Android auto'yu ben kablo ile kullanıyorum. Kablosuz bağlantıyı tecrube etmediğim için yorum yapamayacağım.


    Yakıt tüketiminiz normal. Uzun yolda sakin kullanımda 6 lt'nin altına düşüyor. Yasal hız limitlerinde kullanınca 6,5 - 7 litre arasında tüketim oluyor.

  • _boyacı _ kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Sorununuz çözüldü mü? Aynı durum bende de var. 95-105 km aralığında balans bozukluğu gibi direksiyonum bazen titriyor. Hızı sabitliyorum titreme devam edecek mi diye, bir süre sonra geçiyor. Yoldan kaynaklı mı diye otobanda deneme yapıyorum, bazen yakalıyorum bazen de yakalayamıyorum. Uzun yola çıktığımda sorun olup olmadığını daha iyi anlarım diye tahmin ediyorum.

  • captur 2 aracım p'den r ye R'den p'ye zor geçiyor aynı durum başına gelen var mı ?


    aracı durdurduğumda her zaman önce n el freni sonra p alıyorum o konuda bi sorun yok

  • ugurmugla U kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bakıma gittiğimde not olarak ekletmiştim servis formuna. Biz bi bakalım demişlerdi, o günden sonra titreşim pek olmadı. Ama ne yaptıkları hakkında en ufak fikrim yok.

  • Ben de Captur dusunuyorum son zamanlarda fakat aklimda bazi sorular var. Su anki aracim Mercedes C180 Kompressor (W203 kasa, 1.8 143 beygir otomatik) arac eski oldugundan dolayi asiri masraf cikariyor, her sene 1000 euro kadar ekstra ve bitmiyor. Bir onceki aracim da Passat B6 dizeldi. Iki aracin da performansindan cok mutluyum, surusu keyifli ve rahat genis araclardi. Captur bu konuda nasildir? Yakit tuketimi konusunda passattan daha iyi olacagini sanmiyorum dizel olmasindan dolayi, mercedesten de kesinlikle daha iyi oldugunu dusunuyorum daha yeni ve kucuk motordan dolayi. Rahatlik, genislik, keyif konusunda uzer mi?

  • peymacun kullanıcısına yanıt

    Captur B sınıfı bir araçtır. Rahatlık ve genişlik olarak bahsettiğiniz araçlarla karşılaştırmanız doğru olmaz. Genişlik olarak 4 yetişkin için yeterli sadece bagajı biraz sorun olabilir. Süspansyonları sert gelecektir. Bahsettiğiniz araçlardan yüksek bir araç. Onlar kadar iyi bir yol tutuş beklemeyin. Ses izolasyonu da onlar kadar iyi değil. Arada trim seslerine hazırlıklı olun. Bunlar dışında motor ve şanzıman uyumu çok başarılı. Kullanması çok keyifli bir araç. Totalde bakarsak bence kendi sınıfının en iyisi.

  • duayen2 D kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ediyorum hocam tavsiyeleriniz icin. Talisman ve Captur fiyat olarak birbirine yakin. Sanirim Talisman benim icin daha uygun olacak aradigim ozelliklere bakarsak. Bu arac alma sureci biraz sarpa sardi, yorucu da bir surec oldu artik.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.