Şimdi Ara

Canon 70D den nikon 810 a gecis

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba imzamda yer alan body ve lensleri satip nikon d810 a gecmek mantikli mi imzada yer almayan 70-300 D0 4-5,6 is usm lensim de var .. amacim guncel ff bodye gecmek fiyatida mark 4 veya 5ds kadar olmayacak ikinci el 810 body leri 5-6 bine bulunuyor 10k ya kadar olanlari ..emin olamadim 5ds alabilsem elimdeki lenslerin bi kismindan olmam diyorum ama bu seferde cebimden cok para cikacak.. hepsini satip kafa kafaya 810 alip 2 bine de 2 adet iyi nikon lensi alabilirim sanirim .. 5ds zorlasam cebinden en az 3 bucuk bin 4 cikacak:( keskin ve kaliteli fotograf takintim oldugu icin nikon d810 agir basiyor 5dsR gbi filtre olmamasi ve nispeten ikinci eli daha ucuz olmasi da beni cekiyor ayrica dahili flash ta var ff canonlarda yok ..tek eksigi wifi olmamasi ama onuda cozeriz.

    6D dusunmuyorum eski body ..70d daha ozellikli diyebilirim ..sadece degecek mi emin olamiyorum bu kadar lensi ve body yi bir d810 ile degistirmeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çok bilinmeyenli bir denklemin cevabını sormuşsun :) ama bence D810 mantıklı.

    D810 çok güzel bir makine (benimde favorim) ancak lensler size ayrıca bir yük olacak,kaçış yok.

    Türkiyede Nikon (nedense) çok tercih edilmiyor, zannımca bu sebeplede ikinci eli ucuz.

    Senin beklentin nedir? Asıl soru bu.

    D810 ile 5Ds farkını araştırmışsındır diye düşünüyorum.

    Sence 5Ds'e vereceğin paraya değer mi? Değmezse kesinlikle D810.

    Bencede D810 seni son derece tatmin edecek netlikte çekimler yapmana yardımcı olacaktır. Wi-fi gibi şeyler bence çok önemsiz. (wi-fi SD kart ilede rahatça çözülür istenirse)

    D810'un 5DSR'a göre etkin ISO değeri(2,853'e 2,308 ISO) , daha iyi dinamik aralığı, %70 daha uzun pil ömrü, daha büyük RAW ve JPEG buffer'ı, genişletilmiş ISO değeri daha iyi.

    D810'da çekim yaparken dikkat etmen gereken (5DSR'da da aynı şey varmış, ben test etmedim) düşük shutter hızlarında çok sabit tutman gerekiyor, yoksa istediğin sonucu alman pek mümkün değil. (diyeceksin ki tripod var :) )

    İyi alışverişler...




  • engtrkr E kullanıcısına yanıt
    tesekkurler cevap için peki mark 3 alınır mı hala ? sıfırını 6 bine buldum spot olarak ve şuan 24-105 L 70-300 DO VE 50mm 1.8 STM Lensim mevcut diğer herşeyi sattım bu lensleri satmadan extra 1000 tl ÖDEYECEĞİM BODY için d810 nun çok gerisinde bir makine mi
  • D810 ile 5D Mark III kıyaslamak bile adaletsizlik olur. Mark III 2012 başlarında, D810 2014 ortasında piyasaya çıktı, teknolojileri elbetteki çok farklı.

    D810'un dinamik aralığı, fotoğraf kalitesi, video kalitesi 1080p @60fps, yüksek ISO'da düşük noise üstünlüğü, çok daha fazla renk derinliği, çok daha fazla çözünürlüğü, daha iyi bir ekranı, %30 daha uzun pil ömrü vb. birçok üstünlüğü var.

    Ancak Mark III tabiki güzel bir makine bir iki extra özelliğinden biriside 2 stop ISO değerinin D810'dan fazla olması. Sürekli çekimde Canon 6fps Nikon 5fps çekiyor, ne kadar önemli senin için bilemiyorum.

    Elindeki lenslerinde olduğunu hesaba katarsak "sıfır" Mark III almak benim görüş açımdan gerekli değil, 2.el düşünebilirsin. Senin yerinde olsam ya Canon'un daha yeni bir modelinden devam ederdim. Ya da elimdeki ekipmanı satıp uygun bir fiyat fırsatı kollardım Nikon için. Ancak şu aralar alım yapmak Dolar ve Euro fiyatları yüzünden pek iyi olmaz kanaatimce. Herkes (2.el satanlar bile) fiyatları yüksek tutuyor.

    Bol şans inşallah istediğin gibi bir şeyler bulursun.




  • engtrkr E kullanıcısına yanıt
    amacım ilk olarak ff body ye geçmek ..yeni modelden kastın sanırım mark 4 yada 5ds 5dsr ama bunları alacak bütçem yok.... 6D yada mark 3 olur ancak bu bütçe ile 2. el düşünmüyorum çünkü arada max 1000 tl fark var o farkı öderim en azından içim daha rahat eder .. tek sinir olduğum şey 6D nin perde hızının şaka gibi 1/4000 ile sınırlı olması birde AF noktasının çıktığı dönemde bile FF makina için komik olacak şekilde 11 nokta ile sınırlı olması şu iki eksiği olmasa hiç düşünmeden 6d alırdım.. zira çok hareketli nesneyi vs ne zaman çekeceğimiz belli olmuyor sonradan pişman olmak istemiyorum .. fotoğraf konusunda belli bir tarzım yok sadece her şeyi ortalamanın üstünde yapabilen bir makine arıyorum gerektiğinde spor gerektiğinde manzara gerektiğinde portre yada video ... bu gibi her amaca hizmet edecek bir body mark 3 sanırım ... nikon tarafında çok cahilim d810 iyi bir makine belli ama nikon lenslerden de hiç anlamıyorum bildiğim bi marka kullanmak daha mantıklı gibi




  • Elindeki ekipmana göre devam etmen en mantıklısı.
    Dediğin gibi Canon'a alışıksan ve bütçende buna uygunsa değiştirmek senin koşullarında pek uygun olmaz.
    İnşallah istediğin gibi birşeyler bulursun.
    İyi alışverişler.
  • Tereddütsüz810utercihederdim...rüyagibigerçektenşuaşamadasizinyerinizdeolmakisterdim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PontiSS kullanıcısına yanıt
    mark 3 aldım hocam bu da rüya gibi bir makine :)
  • paranız çok ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, amaç köfte yemekse canon 5d mark 3 fazlasıyla yeterli.
  • mavvrick kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bende de canon 70d var gayette guzel keskin fotograflar cekiyorum micro ayar diye bisey var onu yapin deneyin birde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.