Şimdi Ara

Canon 250D Lens Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Canon EOS 250D makinam var disarida fotograf cekimi icin arastirip 'Canon EF 135mm f/2L USM' lensinin en iyisi olduguna karar verdim. Canon servisine gidince servisteki arkadas 250D makinam oldugunu duyunca Canon EF 50mm f/1,4 USM Canon EF lensini önerdi. Gerekce olarak da "But in that case(250D icin), there is no benefit for you using the EF 135

    because of the crop factor" dedi.

    Ingilizcesi cok iyi olmadigi icin tam anlatamadi. Sizce ne söylemek istemis olabilir ? Sizin tavsiyeniz ne olurdu ?


    Tesekkürler.




  • Sensör APS-C formatında olduğu için, yani daha küçük olduğu için objektifin verdiği görüntünün sadece ortasını görecek ve çerçevesi sanki full-formattaki 75mm bir objektifin kadrajı gibi olacak. 'Crop factor'den kastettiği bu.


    Fakat 135 ile 50mm arsında çok fark var. İkisi de iyi objektif ama farklılar. Işıkları, perspektifleri, açık alanda puslu havadan etkilenmleri, renk aktarımları... kısaca bütün "rendition" farklıdır.


    Ayrıca lenslerin açıları değişmez. Arka arkaya gelen özenelerin birbirlerine yakınlıkları, perspektif yığılma etkileri değişmeyecektir. Perspektif bakımdan 135mm her zaman 135mm gibi görünür, 50mm de 50mm gibi. Sadece çerçeve değişiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.