Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Tavsiyesi Electrolux-Siemens-Bosch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    10 yıldır kullandığımız Bosch Logixx 8 Vario Perfect çamaşır makinemiz geçtiğimiz hafta anakart ve motor kartı problemi sebebi ile bozuldu. parça değişim fiyatları yüksek olduğundan dolayı yeni bir makine almaya karar verdik. (Tamire pek güvenmiyorum geçtiğimiz yıl anakart tamir olmuştu yine sorun çıkardı)


    Yıkama kapasite 10 kg olan bizi uzun yıllar idare edebilecek bir makine arıyorum, makine neredeyse her gün çalışıyor. Konu başlığında belirttiğim markalar ilk tercihim, ama farklı tercihlerinizde olursa memnun olurum.

    Bir de bosch marka kurutma makinem var ve ara aparat ile çamaşır makinesinin üzerinde duruyor. Diyelim ki bosch harici farklı bir marka çamaşır makinesi tercih ettik bu durumda kurutma makinesini yine çamaşır makinesi üzerine monte edebilir miyiz?


    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,

    Herkese iyi forumlar








  • Merhabalar;
    Değiştirmeyi düşünmek ile iyi yapıyorsunuz. Bu serilerde kronik F57 ana kart arızası problemi var. Bir kere arıza verdi mi dikiş tutmuyor ne yazık ki. Ama makineniz zamanının efsane modellerinden dikiş tutacağının garantisi olsa yine yaptırın derdim sonuçta mekanik aksamlar yıpranmadıkça ömürleri daha uzun oluyor ama elektronik biraz da gerçekten şans işi.

    Ben Electrolux un bu çamaşır makinesini tavsiye ederim.
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-ew8f2166ma-10-kg-1600-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000CH43L?magaza=Pa%C5%9Facan&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.1.7

    Geniş tambur hacmi, su jetli ve deterjan yumuşatıcı karıştırma sistemli yıkama durulama teknolojisi, buharla kırışıklık açma buharla koku tazeleme, Time Manager ile ana programlarda program süresiyle 5 kademeli oynayabilme, değişken devirli yıkama ritimleri 1600 devirli olması ve ağır çok su çeken çamaşır yüklerinde sıkarken köpüğe boğulmaması ana nedenleriyle tavsiye ederim.

    Bosch Siemens grubunda bu donanım kalitede bir makine almak için Electrolux un fiyatının 2 katının bütçe çıkarmak gerekiyor maalesef.

    Farklı markalar üst üste kurulumda servisleri bazen Garanti iptal olur gibi tehditkar yaklaşım tutum sergileyebiliyorlar. Aparatlar da uymayabilir. Banyoda sanırım üst üste koyacak yeriniz var öyleyse çamaşır makinesine mdf kabin alıp onun içine koysanız mdf üzerine de kurutma makineninizi koysanız daha ucuza gelir aparat fiyatı 2 katı çünkü.

    Koçtaş da böyle MDF den çamaşır makinesi var satılıyor. Bunu alsanız mdf üzerine de kurutma makinenizi koyarsınız. Kurutma makineleri de sarsıntılı çalışan ağır cihaz olmadığı için sorun olmaz.
    https://www.koctas.com.tr/banos-kapaksiz-camasir-makinesi-alt-dolabi--beyaz-cm1/p/1000452824




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Cevabınız ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Bu forumda ve farklı bir çok forumda tavsiye ettiğiniz modeli gördüm, makine ile ilgili kullanıcı yorumları gayet güzel. Yüksek ihtimalle ben de bu makineyi alacağım.

    Kafamı karıştıran nokta MDF'nin kurutma makinesini taşıyıp taşımaması aslında. Bir yandan da düşünüyorum bu kadar para verip çamaşır makinesi aldıktan sonra 300/400 TL gibi bir paradan kaçıp sonradan pişman olmayayım :)


    İlginiz ve yanıtınız için tekrardan teşekkür ederim.


    İyi forumlar

  • blueshadowlord B kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.

    Kurutma makineleri zaten çamaşır makineleri kadar ağır cihazlar değiller 50 kg civarında oluyor ısı pompalı Kurutma makinelerin ağırlığı. Kalın mdf taşır sorun olmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.