Şimdi Ara

C sınıfı Araç İncelemeleri(Golf,Leon,Astra,i30,Focus,308) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bence tespitleriniz çok doğru olmuş, birebir aynı fikirdeyim. Tek farkla; o da yeni Focus'un içi bana boğucu, sıkışık gelmişti
  • Speed_Passion kullanıcısına yanıt
    Benim Aklım 1.6 aşure 308 ve i30 da kaldı ,güzel inceleme için de teşekkürler.Peki siz hangisini seçeceğinize karar verdiniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Benim Aklım 1.6 aşure 308 ve i30 da kaldı ,güzel inceleme için de teşekkürler.Peki siz hangisini seçeceğinize karar verdiniz mi?

    Aslında aracı alacak arkadaşım fakat benim bilgime güvendiği için benden test etmemi istedi araçları.
    Yaşı genç olduğu için ve sportif görünümü ile Leon önerdim fiyat performans oranı yüksek olduğu için.
    Ama biraz daha yukarıları çekilse bütçe kendim 308 Tercih ederdim.
    @Lord Sparhawk
    Son söylediğiniz cümle astranın şanzımanından kaynaklanıyor onun haricinde gerisine katılıyorum.
    Fakat Golf bunu yapabiliyor diye bir üst sınıf araba parası verilmesi mantıklı değil,üstüne üstlükte bir de sıra beklemek.
  • Toyota auris hakkinda fikirlerinizi soylerseniz sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

    Toyota auris hakkinda fikirlerinizi soylerseniz sevinirim

    Aracı incelemediğim için bilmiyorum,test ettikten sonra konuya eklerim.
    Teşekkürler.
  • Emeğinize sağlık, gayet merak edilen konulara açıklık verilmiş bir yazı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwadorf -- 30 Nisan 2015; 13:13:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schwadorf

    Emeğinize sağlık, gayet merak edilen konulara açıklık verilmiş bir yazı.

    Teşekkürler.
  • Elinize sağlık çok faydalı bilgiler vermişsiniz
  • Objektif bir degerlendirme olmus. Yalniz astranin kadranlarindaki ekran benim hosuma gidiyor nedense rengindenmidir bilmem ama lcd ekran koysalar o kadar hosuma gitmezdi sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi çöp. Varsa yoksa mazda 3.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf
    Astra
    Focus
    i30
    308

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @babasamsunlu
    Katılıyorum özellikle ibrelerin karşısını aydınlatan ufak ledler çok şık ve detay kokuyor.
    @Adalande
    Katılmıyorum sıralamanıza,308 Kesinlikle diğer listedeki araçların altında değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

    Hepsi çöp. Varsa yoksa mazda 3.

    Inceledikten sonra ekleyeyim, ama şu yaptığınız yorum marka fanatizmi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed_Passion


    quote:

    Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

    Hepsi çöp. Varsa yoksa mazda 3.

    Inceledikten sonra ekleyeyim, ama şu yaptığınız yorum marka fanatizmi olmuş.

    Yok hocam ben genel olarak herhangi bir şeye fanatizm yapmam. Sadece eksi alacağımı biliyordum ve canım eksi çekmişti o yüzden öyle bir yorum yaptım.
    Ama yine de mazda 3 güzel arabadir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 2 Mayıs 2015; 18:09:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir inceleme olmuş, almayı düşünüpte hepsni test etme imkanı olmayan kimseler için ideal bir rehber olmuş.

    i30 u geçen gün uzun yolda kullandım. Bu konuda bir ekleme yapmak istiyorum. Araç çok havalı, gaza bastığınızda 170 e kadar motorda herhangi bir zorlama olmuyor. Genellikle 170-180 le geldik performansını beğendim ort yakıt olarakda 7 - 7.4 civarı yaktı 0 layıp hesapladığımızda(8 saatte)

    Vites geçişleri bazen çok hızlı bazense kavramıyor o konuda söylenenlere katılıyorum.

    Tekrardan ellerinize sağlık. Bir öneri olarak bu forumun benzerini i20 polo.. segmentindeki araçlar içinde yapılabilir. Zira showroomları gezip test etme imkanı her daim olamayabiliyor.
  • parasını hak eden tek araç i30 dur.bende focus hariç diğerlerini tek tek test ettim.i30 komple bakıldığında hepsinden bir tık önde.F/P açısından kesinlikle i30 derim...
  • güzel konu
  • Golf 7 comfortline (2013), focus 3 style plus hb (2013), astra j enjoy active hb (2013) (1.3) araçlarını en az birer ay kullandım, hepsi manuel vites ve dizeldi. Performan açısından en atak ve hızlısı focus 3 tü, en başarısız olanı ise astra. Yakıt olarak en az yakanı astra, focus, golf diye gidiyor. İç mekan en geniş önde de arkada da golf en kötüsü ise focus özellikle arka diz mesafesi çok kısa. En fazla sağlamlık hissi ise kesinlikle Focus veriyor kaportasının tokluğu ve Özellikle bunu altı çizili olarak söylemek istiyorum kapıları inanılmaz sağlamlık hissi veriyor, çok ağır kapıları bayağı bir güç gerektiriyor kapatmak için. Yol sesi olarak aşağı yukarı aynı bu modeller fakat ilginç bir ayrıntı söylemek istiyorum burada focus ve golf'te doğal olarak yüksek hızlara çıkıldıkça motor sesi artarken Astra'da tam tersi bir durum motor sesi azalıyor. En yumuşak direksiyon astra'da var sonrası golf, focus diye gidiyor. En koforlusu Golf fakat yol tutuşunundan törpülemiş bu konfor örneğin focusla rahat girdiğim virajlara golfle -10 km hızla anca girebiliyorum, astra ise bana biraz sert geldi koltukları da bu arada diğer iki araça göre bariz sert. Yani süspansiyon+yol tutuş konusunda focus diğer iki araca göre daha iyi bir iş yapmış ne çok sert ne çok yumuşak. Astra ve focus'un (makyajsız) ön konsolu biraz fazla kalabalık gereksiz yere golf'te ise sadelik var golf önde bana göre burada. Aracın içine bindiğinizde en ferah sürüşü golf veriyor astra ve focus sirasıyla devam ediyor. Focus'un ön konsolu neredeyse sürücüyle yapışık kendinizi uçakta gibi hissediyorsunuz yani bütünleşiyorsunuz fakat bazen bu durum sizi boğabiliyor. Bu üç arabayı da aynı yollarda kullanan birisi olarak aracı sürmeye başladığımda hangi araba bana daha çok güvenlik hissi veriyor derseniz focus 1 gömlek daha üstün derim diğer 2 araca göre. Malzeme kalitesi olarak baktığımda golf, focus, astra sıralamasını yapabilirim özellikle astra bu iki araca göre daha başarısız. Bagaj hacmi en kötü focus en iyisi ise golf. Tip olarak bakarsak tabi bu kişiye göre değişir Astra, Focus, Golf sıralaması yapabilirm. Bu arada bence Golf'ün en büyük eksikliği hız sabitleyicisin olmaması 2013 model bir araçta özellikle uzun yolda oldukça rahatlık sağlayan hız sabitleyicisinin olmaması ilginç doğrusu. Fikir açısından söylemek gerekirse Yeni ceed dizeli sadece bir gün kullandım aklımda kalan şeylerse tabi diğer 3 araç referansım bu arada: çok sert ve konforsuz süspansiyonlar, çok sesli motor, rüzgar sesi çok, geniş iç mekan, kaliteli malzeme. Bu 4 araç da kendi aracım olmadığından yorumlarımda objektif olduğuma emin olabilirsiniz. Umarım alacak olan arkadaşlara biraz da olsa fikir anlamında yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkank7534 -- 13 Temmuz 2015; 2:28:32 >




  • Speed_Passion kullanıcısına yanıt
    Yazdiklariniza katiliyorum. İ30 ve golf haricinde digerlerinde tecrubem var. Sirket araci olarak manuel 136 beygir dizel astra sport kullaniyorum. Otomatik dizel leon, dizel 308 eat6, dizel manuel focus kullandim.

    En mantiklisi 308. Tam otomatik sanzimani en buyuk avantaji. 308 i kullanmadan klişe laflar etmemek gerek. Focus bogucu, vasat kalite hissi ile belkide en altta. Golf gereksiz pahali. O fiyata uat sinif araclar varken.

    Leon bana hafif yani oturakli ve tok bir arac hissi vermedi. Esp nin surekli devreye girmeside garipti.

    Su an 1.2 benzinli 130 beygir eat6 otomatim 308 mantikli tercih olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 22 Aralık 2015; 2:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben i30 kullanıcısı olarak yorum yapmak istiyorum. Öncelikle aracım dizel otomatik 2013 model arkadaşın biri yakıt konusunda bence yanıltıcı konuşmuş sürekli şehir içi sakin kullanım 8.6 aşşağısını hiç görmedim yaşadığım şehir trabzon uzun yolda şse hız sabitleme açık 5.5 altını göremedim full depo ş. İçi ışık yanana kadar ortalama. 530-480 km yol yapabiliyorum. Bundan önce megan 3 fluance ve focus 3 kullandım belimi ağartmayan tek araç i 30 oldu. Koltukların sert olması en güzel tarafı bence araca bir çok özellik koymalarına rağmen anahtarla cam ve tavanın kapatılmaması büyük eksiklik. Yol tutuşuna gelirsem esp çok kez devreye girip beni yola sokmuştur ama virajlarda limit üstüne çıkıldığı an arkadan kendini bırakıyo megan 3 de bu kadar esp nin devreye girdiğini hatırlamıyorum. Velasıl kelam arabanın içinden gelen gacur gucur sesler ve direksiyonun hissizliği sebebiyle aracımı satmaya karar verdim ama sattığım oaralara ne alabileceğime bir türlü karar veremiyorum saygılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.