Şimdi Ara

C max 2004 ghia enjektör şakırdaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. aracı sanayide bir ustaya gösterdim. rölantide sanki fazla titremem var gibi geldi bana ama bu normaldir dedi usta. ancak enjektörlerinde şakırdama var bakıma sokmak gerekebilir dedi. ama ben aracımın 215bin km olmasına rağmen motor performansından çok memnunum. Ustayı tanımadığım ve hassas bir malzeme olduğu için baktırmadım. Samsunda yaşıyorum buralarda sağlam tanıdığı usta olan var mı ? sizce baktırmalımıyım ? ne kadar ortalama masraf çıkartır?
    Not: arac kalkışlarında gaza fazla basıldığında siyah duman atıyor egzoz. bu normal midir? karbon temizleme önerir misiniz?
    şimdiden teşekkürler..



  • Düşük devirlerde vuruntu sesi duyuyor iseniz pompacıya götürmekte fayda var
  • Sanki gaz yağı ile çalışıyor titreşimli motor mu kaldı.
    Sanayideki ustanın taksitleri gelmis senden çıkartana kadar parça değiştirecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/siyah-duman-acil-yardim-lutfen--125694211

    Dizel araçta siyah duman zengin karışım demektir. Yani silindirlere ya fazla yakıt gidiyor yada az hava gidiyor ve fazla mazot az hava karışımı oluşuyor. Siyah dumanın birden çok sebebi vardır.
    1) Enjektörler olması gerekenden fazla yakıt verirse.
    2) Turbo yeteri kadar hava basamazsa. (Turboda aşırı ses varsa turbonun basıncının ölçülmesi gerekir)
    3) Turbonun bastığı hava silindirlere giderken turbo borularında kaçak varsa.
    4) Turbonun wastegate'i yani aşırı basıncı tahliye eden valfi açık kalıyorsa.
    5) Aşırı kirli hava filtresi
    6) Hava kütle ölçer arızalıysa (Hava akışmetre diye de geçer)
    7) Rail basınç sensörü, ısı sensörü, krank sensörü vs arızalıysa
    8) Emme manifoldu çatlaksa.

    Sizin öncelikle yapmanız gereken aracın arıza kayıtlarını orjinal diyagnoz cihazıyla okutmaktır (çok markayı okuyabilen cihazlarla verim alamazsınız. Renault'nun orjinal cihazıyla okutacaksınız. Karşınıza çıkan tüm arıza kayıtlarını not ettikten sonra kayıtları sileceksiniz. Araç rölantide çalışırken tekrar kayıtları okutup ortaya çıkan yeni arıza kayıtlarını tekrar not edeceksiniz, eğer net bir bilgi edinemezseniz aracı bir yada iki gün kullanıp tekrar arıza kayıtlarına bakacaksınız. Eğer sensörlerde bir arıza varsa kayıtları okuttuğunuzda mutlaka karşınıza çıkar. İlgili parçayı yenileyip sorununuzu çözersiniz.
    Sensörlerde herhangi bir arıza bulunamazsa iyi bir usta yada dizel servisi diyagnoz cihazında çıkan turbo basıncı, yakıt vs değerleri yorumlayarak neticeye varabilirsiniz.

    mbulur adlı kullanıcı güzelce yazmış, benim araçta hava akışmetresinde problem olduğu için gaza ani yüklenmelerde siyah duman atıyor. fiyat olarak ucuzdan pahalıya doğru yani hava akışmetresinden başlayarak turbo sonra da enjektörlöre baktırmanız daha doğru olur.




  • sadece rölantide biraz titiriyor gibi geldi araç. ama ibre stabil hiç oynama yapmıyor yani
  • Aurorax kullanıcısına yanıt
    hocam ilgilin için çok teşekkür ederim. ama büyük ihtimalle benim sorun 1. madde yani enjektörler olabilir. öünkü diğerlerini belli aralıklarla değiştirmiştim.
  • Bu motorda hiç enjektör sorunu yaşamadan 200 bin üzerine gelmek bana kalırsa nadir bir durum ( ülkede o yılların dizel yakıt kalitesini de göz önüne alırsak )

    aynı araçta 180 bin civarı enjektörleri değiştirmek zorunda kaldığımızı biliyorum. Ama burdan ahkam kesmek kolaydır.Tabi işinin ehli bir ustanın aracı görmesi lazım.

    egr valfine turbo hortumuna baktır hortumdaki kılcal çatlak bile bu aracı çok dengesizleştiriyor. (bu hortum plastik ve delinme yırtınmaya çok müsait)

    Belki Forumdaşlar güvenilir bir usta tavsiye ederler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    Bu motorda hiç enjektör sorunu yaşamadan 200 bin üzerine gelmek bana kalırsa nadir bir durum ( ülkede o yılların dizel yakıt kalitesini de göz önüne alırsak )

    aynı araçta 180 bin civarı enjektörleri değiştirmek zorunda kaldığımızı biliyorum. Ama burdan ahkam kesmek kolaydır.Tabi işinin ehli bir ustanın aracı görmesi lazım.

    egr valfine turbo hortumuna baktır hortumdaki kılcal çatlak bile bu aracı çok dengesizleştiriyor. (bu hortum plastik ve delinme yırtınmaya çok müsait)

    Belki Forumdaşlar güvenilir bir usta tavsiye ederler
    "Bu motorda hiç enjektör sorunu yaşamadan 200 bin üzerine gelmek bana kalırsa nadir bir durum ( ülkede o yılların dizel yakıt kalitesini de göz önüne alırsak )aynı araçta 180 bin civarı enjektörleri değiştirmek zorunda kaldığımızı biliyorum"

    hocam bunu demeyeydin iyiydi. içimi yaktın :)




  • tembar T kullanıcısına yanıt
    Bizde sorun araçtaki turbo kaynaklı meydana gelmişti. usta geçinen tanıdık olmasına güvendiğimiz mahluk turboyu değiştim diye parasını alıp revize edip taktığı için araç enjektör yedi. Yolda kaldık çekiciyle gitti tabi yine buna 1 hafta falan yattı bir şeyde demiyor sonra baktık enjektörleri gitmiş yetkili serviste değiştirmiş.

    Turbo sorunları zamanında önlenmez ise enjektöre zarar veriyor. üstüne bir de kalitesiz yakıt dönemini koy. Ford külüplerinde (pejoda dahil) bu motor ve turboyla ilgili bir sürü sorun konusu var.

    Sütten Ağzı yanan yoğurdu üfler yer şimdi birisi çıkar ben 500k yaptım bu motorla enjektör bozulmadı da diyebilir.
  • işte bende o yüzden korkuyorum. İstanbuldan yeni taşındım samsuna. tanıdığım bir usta yok ancak tanıdığımın tanıdığı var ona da be kadar güvenilir. artık deneme yanılmayla gidecez ustaya yapıcak bişey yok ..
  • yanıtlayan herkese teşekkürler arkadaşlar. aracın rölantide titreme olayı tamamen üst motor kulağından kaynaklıymış. orjinaliyle değişti (400tl) gram titreme vs kalmadı. daha bir zevk almaya başladım aracımdan. siyah duman atma olayı da muhtemelen map sensöründen kaynaklı. fişini çektiğim halde araç hiç tepki vermiyor. ona daha baktıramadım ama ilerde inşallah :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.