Şimdi Ara

Büyük İskender Yunan mı Makedon mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Büyük İskender Yunan mı Makedon mu ?


(En Son Oy Tarihi: 26.2.2023)
Giriş
Mesaj
  • günümüz makedonları eski makedonlarla aynı kökten değildir doğru ama eski makedonlar yunan değildir. eski makedonlar bugünün polonyasında bu topraklara göç eden dorlardan türemiştir.sonrasında dorlar yunanlarla kültürel etkileşim yaşamıştır. bunun sonucu dorlar makedonlara dönüşmüştür. yani makedonları ortadoğuya gelen türklere yunanları kürtlere-araplara benzetebiliriz. ayrıca günümüzde genetik olarak eski yunan ve makedon milletleri bitmiştir, günümüzdeki makedon ve yunanlar kendilere makedon veya yunan diye kökeni slav olan milletlerdir.

  • Makedon ama Helenize olmuş Makedon. Bu arada Makedon'dan kasıt Antik Makedon. Helenize olmaktan kasıt da Antik Helen. Antik Makedonlar Helenleşmiş bir antik Güneydoğu Avrupa halkıydı. Bugünkü Makedonlar gibi Slav değiller. Helenleşseler de köken olarak Helen değillerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makedon.

  • Türk
    Tarih öncesi İskitler Kırım’ dan Balkanlar ve Yunanistan’ a göç ettiler, İskenderin büyük annesi de bir İskit prensesiydi ve ikili ilişkiler çerçevesinde yerel beyliklerden birinin oğluyla evlendirildi.

    İskender asla sapık Yunan adetlerini ve erkek erkeğe ilişkiyi kabul etmedi ama Yunanlılar onu Makedon göstererek kendilerinden farklı olan davranışlarını izah etmeye çalıştılar…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.