Şimdi Ara

Bursa başlangıçlı Ege Sahil Turu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta'da belirttiğim turu eşimle kamp ata ata gezmek istiyorum. Sizden ricam;

    Bursa çıkış - ÇANAKKALE - AYVALIK - İZMİR - DENİZLİ güzergahında nereleri gezmem gerekli..

    Toplam süre 10 gün.

    Ayvalık : 1 gün
    Çanakkale : 1 veya 2 gün
    izmir : 5 gün
    denizli : 1 gün

    Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Merhaba,
    Tatilinizi yapacağınız zamanı tam olarak belirtmemişsiniz ama biraz daha yaza doğru yola çıkacağınızı düşünerek önerilerde bulunuyorum.
    Bursadan çanakkaleye geçerken bigadan içeri girip karabiga tarafında bulunan Şah melek koyuna uğrayın. Ufak sessiz sakin bir yerdir. Doğası çok bozulmamış benim çok hoşuma giden mütevazi bir yer. Denizi de temizdir.

    İkinci gün assos (Behram) yada adatepe de kalabilirsiniz. Assos doğal güzellikleriyle meşhur bir yer. Antik limanı kadırga koyunu gezebilirsiniz. Behramkaleye çıkın. Athena tapınağından yeryüzüne bakıp mitolojik çağlarda yaşanan savaşları anımsayın. Köy kahvesinde bir sakızlı kahve içmeden dönmeyin. Bu civarlarda kampinglerde var. Ufak bir araştırmayla iletişim numaralarını bulabilirsiniz. Yine adatepe tarafında zeytinyağı fabrikası var geçerken oraya uğrayabilirsiniz.

    Yine bir sonraki gün cunda adasına uğrayabilirsiniz.Agios yannise çıkın. Yel değirmenlerine uğrayın. Taş kahveye gidin. Akşam gece hayatında takılın. Güzel bir balık yiyin. Akşamda için ada camping falan vardı sanırım. Yakındaki konaklama alternatiflerine bakabilirsiniz.

    İzmir için birşey söylemek zor. Çok fazla gezilip görülmesi gereken yer var.İzmirin merkezini gezin, Urla mordoğan tarafına gidin. Meşhur alaçatı çeşmeyi görün. Ata demirer'in "Olanlar oldu" filminin çekildiği Sığacık'ı ziyaret edin. Efes ,Şirince,Kuşadasını boş geçmeyin.Zamanınız ve bütçeniz varsa 1-2 günlük yunan adası turu ayarlayın.

    Dönüş yolunda da denizliye uğramak istemişsiniz. Olmazsa olmaz pamukkaledir tabiki. Mevsimini yakalarsanız bursaya dönüş yolunda Kuyucak Köyü/Keçiborlu/Isparta uğrayın çok güzel lavanta bahçeleri arasında muhteşem fotoğraflar çekip organik ürünler alabilirsiniz.

    Bütçenizi ve nelerden keyif aldığınızı bilsem daha farklı önerilerde bulunabilirdim lakin bunların da yardımcı olacağı kanısındayım.
    Şimdiden iyi tatiller dilerim.




  • kişiden kişiye değişir ama direkt izmire gidin izmir ve çevresinde gezilecek çok yer var

    dönerkende bir yerlere uğrarsınız diye düşünüyorum
  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz ve verdiğiniz cevap için müteşekkirim. Temmuz - ağustos arası tatile gitmeyi düşünüyorum ve bütçe yaklaşık 4000 - 5000 civarı..
  • GAVURRR kullanıcısına yanıt
    Zaman aralığınız da bütçenizde yeterli gibi.Geçen sene 14 günlük tatili yakıt ve tüm masraflar dahil geze geze 7000 TL gibi bir bütçeyle tamamlamıştık. Tahminen toplamda 2000-2200 km lik bir yol olur sizin için.Güzargahlarınızı ve konaklayacağınız yerleri iyi ayarlarsanız yorulmadan gezersiniz. Güzergahınızı dönüş yolunda salda göle ,kuyucak /keçiborlu,afyon kütahya,eskişehir üstünden yaparak gezilecek yerleri arttırabilirsiniz. Öncelikle tarihi yerleri gezmeyi seviyorsanız mutlaka müze kart edinin derim.
    Daha önceki yıllarda benzer rotalardan geçip tur yapmıştık. Rotanızı netleştirdiğinizde otel ve yemek yerleri tavsiyesinde de bulunabilirim.
    Kuyucak temmuz 15 gibi kuyucak köyü lavanta bahçelerinin en güzel olduğu zamandır. Mutlaka tavsiye ederim.
  • Rotam şehir olarak belirgin ama gezilip görülecek yerleri araştırıyorum. Dönüş İçin de dediğin gibi düşünmüştüm. İzmir konusunda detaylı bilgi edinmeye uğraşıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.