Şimdi Ara

###BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ - TIP FAKÜLTESİ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
14.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. Sizlere bölümümü ve okuduğum şehri kendi gözümden artılarıyla eksileriyle tanıtacağım. Aslında tercih dönemi konusu fakat sorularınızı tercih döneminde geç cevaplayabilirim. Bu yüzden zamandan tasarruf etmeniz adına konuyu şimdiden açıyorum.



    ZONGULDAK

    Bilindiği üzere küçük bir şehir. Kdz.Ereğli kısmı Merkeze nazaran daha güzel. Merkezin nüfusu 100 küsür bin. Üniversite öğrencisi sayısı 30 küsür bin. 4'te 1'i üniversite öğrencisi yani. Bu nedenle şehri öğrenci kalkındırıyor diyebiliriz.

    Tıp fakültesi merkeze otobüsle 15 dakika uzaklıkta olan Kozlu'da kötü bir yerde. Otobüs tam fakültenin önünde bırakıyor. Diş hekimliği,eczacılık,hemşirelik gibi diğer sağlık fakülteleri de bu kampüste.

    Üniversite hastanesi tıp fakültesiyle aynı kampüste, yürümeyle 2-3 dakika.

    Hem merkez kampüs hem sağlık kampüsü kıyıda olduğu için Karadeniz çok rahat görülüyor.

    Kışları İstanbul'a göre sert geçer. Rüzgar çok kuvvetli. Yağmur da aynı şekilde. Bi de bu ikisi birleşince sanki yüzünüze yüzünüze 90 derece açıyla yağmurdan nasibinizi alıyorsunuz. Kar senede 2-3 gün yağar. Bu sene sömestrde yağdı mı bilmiyorum ama ben Zonguldaktayken 1 gün yağdı. Kışları zaten kasvetli, bir de kapalı havada deniz koyulaşınca daha bi kasvetli oluyor.

    Mevsimler İstanbul'a göre hep 1 ay geç gelir. Sıcaklık olarak çok bir fark yok.

    Kıyı tarafı dışında şehirde çok bayır var. İlk günlerde çok sövebilirsiniz. Ben sonraları alışmıştım. Öyle ki memleketime döndüğümde düz yolda yürümeyi yadırgar olmuştum

    Birbirine arabayla 5-10 dakika mesafede 3 tane AVM var. Bunların içinde sinema salonları var. Merkezde tiyatro salonu var.

    Büyük şehirden gelenler ve büyük şehirlere alışanlar için Zonguldak'a gelmek zor olacaktır. Bunun örneklerini gördüm bizzat. "Komite sınavı gelse de İstanbula gitsem birkaç gün" diyenler vardı. Bakın Tıp Fakültesi zaten istenmeden okunabilecek bir bölüm değil. Hele büyük bir şehirden küçük bir şehre gidip okumak gerçekten akıl işi değil. Demin dediğim gibi İstanbul'dan Ankara'dan gelip bocalayanlar oldu. Fakat 200 kişilik sınıfta kazananların yarısı bu şehirlerden geliyor ve isteyerek okuyanlar gayet güzel uyum sağlıyor. Sadece Zonguldak için söylemiyorum sıralamanız bu aralıklardaysa Tıp Fakültesini isteyerek yazmanız çok çok daha önemli hale geliyor.Yazarken bunları sorgulayın. Bu sıralamayla gayet kral bi Diş Hekimliği ya da mühendislik de yazabilirsiniz.

    İstanbul,Ankara,Kocaeli,Bursa,Eskişehir gibi büyük şehirlere çok yakın. Bu aslında bu şehirlerden gelecekseniz büyük avantaj. Mesela moraliniz çok bozulduysa 3-4 günlüğüne evinize dönebiliyorsunuz.

    Şehir hakkında aklıma gelenler şimdilik bunlar. Daha da gelirse editlerim.


    EĞİTİM

    Ülkemizdeki hemen hemen bütün Tıp Fakültelerinde olduğu gibi komite sistemivar. Şimdi laf kalabalığı olmasın diye komite sistemini açıklamıyorum. Zaten Tıp Fakültesini kazanırsanız seve seve öğretiyorlar(Birkaç üniversite dışında)

    İlk 3 sene teorik dersler gösteriliyor. Biyokimyadır fizyolojidir anatomidir histolojidir genetiktir biyoistatistiktir vs. 4 ve 5. sınıfta stajyer, 6. sınıfta intörn doktor oluyorsunuz.

    2017 yılında 52 Profesör,26 Doçent,60 Yardımcı Doçent(Yeni adıyla Doktor Öğretim Üyesi) mevcut.

    Yeterli sayıda mikroskop var. 3 tane kadavra ve yeterli sayıda maket mevcut.

    Eskiden sınıf 200 kişiyken 100 küsür kişiyi bırakıyorlarmış. Bu sayı seneler ilerledikçe azalmış. Bu sene 60 kişi kaldı diye biliyorum 1. sınıfta. Ama bu sizi korkutmasın. Çalışan adam her türlü geçiyor. Tekrar söylüyorum çalışmayacak adam aslında Tıp Fakültesini istemiyordur ve gerçekten istemeden okunacak bir bölüm değil. Ayrıca bu 60 kişinin yarısını yabancı uyruklular oluşturuyor. YÖS ile geldikleri için sağlam çalışma temelleri yok. Siz YKS ile geldiğiniz için bir çalışma sisteminiz var bu yüzden çalışmakta çok zorlanmayacaksınız. Zaten ilk geldiğiniz aylarda lise biyolojisinin biraz ayrıntılaşmış kısımlarını gösterecekler size.

    Her fakültede olduğu gibi bazı hocalar cinstir. Bazılarıysa daha yumuşaktır. Hocanın dersinize girdiği ilk anda anlarsınız zaten nasıl biri olduğunu.

    Akreditasyon süreci tamamlandı gibi. Dönem bitmeden 1-2 hafta önce UTEAK'tan ziyarete geldiler. Bu sene süreç tamamlanacaktır. Akreditasyon bir Tıp Fakültesi için çok önemli şuan. Bunu da laf kalabalığı olmasın diye açıklamıyorum siz ufak bir araştırmayla öğrenirsiniz.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. İleride aklıma geldikçe tekrardan editlerim. Sorularınızı alabilirim ama hemen cevap veremeyebilirim. Anlayışınız için teşekkür ediyorum. İnşallah sonuçlarınız beklediğiniz gibi gelir(Tutarlı olmak şartıyla tabii) Teşekkür ediyorum







  • Kişi başına kadavra yoksa ben ona tip fakültesi demem.
  • Konu için eyw
  • Tıpta sosyallik imkansız mı diyorum hocam??
  • Konu için çok teşekkürler, tek seferde delikanlıca net soruyorum.

    Bülent Ecevit Diş yazılır mı, yazılmaz mı?

    Görüşünüzü merak ediyorum.
  • S.O.R.J.P kullanıcısına yanıt
    Zamanı doğru kullanmakla alakalı biraz. Biz tiyatroda,sinemaya gittik çok kez,pek çok akşam kafelerde takıldık. Ama zamanı geldiğinde sabah 8'de kütüphaneye girip akşam 10'da çıktık. Genelde komite sınavı yaklaşınca oluyor böyle. Yani sosyalleşmek için zaman var ama dediğim gibi her şeyi zamanında yapman gerekiyor. Tabii henüz 1. sınıfı bitirdik. İlerleyen senelerde daha da sıkışacağız ve gezmeye çok vakit olmayabilir. O zamanlarda bazı şeylerden feragat etmek zorundasın.
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    yazılır
  • ii dedin kral
  • Ulan hep benim sözümle yorumların beğeniliyo yakında telif atıcam sana
  • Aah ah keşke kazansam şurayı. Dinlemek bile güzel be..
  • ekleme olarak kampüsteki kütüphane hizmeti çok gelişmiş 6 sene boyuncu 7/24 rahatça kullanabileceginiz bir kütüphanesi var şehrin sosyal imkanları çok az ama merkez kampüs canlıdır baya tıp fakültesinin bulundugu diger kampüs ise(saglık kampüsü diyorum ben) bir o kadar cansız
  • Hocam yurtlar mesafesi ve ücretleri nasıl
  • allofthesupremesel A kullanıcısına yanıt
    Okulun arka tarafında kız yurdu var okula en yakın Kozlu da yurtlar var uniyurt sayımlar vs yaklaşık ücretleri geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 550 en yüksek 750 gibi bir rakamdır her şey dahil merkezde de yurtlar var onların da geçen sene fiyatları bu sekildeydi
  • hayalleradına H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler
  • allofthesupremesel A kullanıcısına yanıt
    Ben de bu üni nin dişinde okuyorum sorun olursa sorabilirsin
  • up
  • Ya hocam büyuk ihtimal psikoloji yazicam burada öğrenci icin yaşanabilecek bir yer degil mi biraz korkuyorum
  • of of of şu üniversitenin isminin güzelliğine bakar mısın ya mütişşşşşşşş
  • KOMUNUST OKULUNDA NE İŞİNİZ VAR FETONUN UŞAKLARI


    ###BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ - TIP FAKÜLTESİ###
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.