Şimdi Ara

Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
65.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sayın ddk; bahsettiğiniz probleme benzer problem biz de yaşıyoruz. bulaşık makinesi markası bosh, modelini bilmiyorum. 7 yıllık makina. yaklaşık son 6 aydır, sürekli olmamakla birlikte bulaşıklar tam temizlenmiyor. tabaklarda küçük yemek kalıntıları, kaşıklarda yağ, bardaklarda buğu gibi yağlı bir görüntü. 6 ay öncesinde bu tarz sorunlarla hiç karşılaşmamıştık. bulaşıkları ne kadar bekletiyorsak yine aynı süre bekletiyoruz, eskiden nasıl yerleştiriyorsak yine aynı. ilk olarak deterjanı değiştirtim. bim in deterjanını kullanıyorduk, finish aldık olmadı, fairy aldık yine aynı. migrostan temizleme deterjanları alıp boş çalıştırdık yine sonuç alamadık. içindeki filtreyi söküp bakıyorum yağ birikintileri var etrafında. konunuzu ben de takip edeceğim. bir bilen arkadaş yol gösterebilirse çok sevinirim..
  • else32, söylediklerinin hepsini yaptık, çözüm alamadık. ben deterjan kanallarının tıkalı olabileceği kanısındayım (eğer öyle bir şey varsa) . bunun için kendi özel tamircimiz var o gelip bakıyor. servise felan göndermiyoruz eve gelip tamir ediyor. güvendiğpimiz biri ama gel görki hassas konularda çok iyi (tecrübeli) değil. sadece arıza var ise tespit edip bakıyor, tamir ediyor. bulaşıkların iyi temizlenme me konusunda kendisininde bir fikri yok, olsaydı yaparsı. o yüzden forumdan araştırmaya karar verdim. sağolsunlar arkadaşlar epeyce yardımcı oldular
  • deterjan kanalı diye birşey olduğunu sanmıyorum su kanalları var makinede .Deterjanı zaten tablet olarak koyuyoruz o su dönüp duruyor içinde 14 lt su ile işte..İyi bi temizleme yapın makinaya boş çalıştırarak..
  • şimdi daha iyi anladım ya ShadowOfSpirit. bende bu makine nasıl çalışıyor diye düşünüp duruyordum!
  • Zaten demezsiniz adam gelmiş yazmış uğraşmış taktir edeyim diye...Anca laf sokuşturmacalar..Kafana kazımışsın su sistemi tıkalı diye aynı kafayla gidiyorsun...Tıkalı olduğunu biliyorsan buraya birşey öğrenmeye değil git direk servise söyle bakalım bunun deterjan boruları tıkalı diye söyle..Bakalım ne diyecekler sana..
  • sana da hak veriyorum ShadowOfSpirit, ne diyeyim
  • Bulaşık makinesinin markası nedir ?
  • makinenizin marka model bilmiyorum ama teknik servis çağırmanızı öneririm üretim hatası olabilir yada koyduğunuz bulaşıklarda deterjan kanalından ziyade belki pompa tıkalı olabilir suyu iyi boşaltamadığından iyi yıkayamıyor olabilir
  • markası, silik soluk Beko yazıyor
    http://blog.arcelikbayisi.com/bulasik-makinesinin-bakim-ve-temizligi/
    diye bir adres buldum, belki işe yarar
  • fotoğraf çekemedim ama anlatayım, fotolarıda internetten buldum ekledim. geçen gün kolları sıvadım makinenin içine girdim. Anneme sordum bu nasıl çalışıyor diye, kadıncağız da bilmiyor, dün internette yoktu... 'yanlardan su geliyor, yıkıyor' dedi ya baktım öyle birşey yok! o da yanlış biliyormuş... hülasa pervaneyi tuttum elimde kaldı.
     Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor!

    pervanenin yapısınıda bilmiyorum, interntte yok sorayım derken, baktık ki (C deki gibi - yukaridaki, en alttaki resim)çekirdek kabukları dolmuş fıskiyelerin içine.. ilk bakışta makinenin su fışkırtma parçası felan zannettik. kaç lira diye sorum pervaneyi (daha önce bir tane kırılmıştı) 25 tl dedi. galiba beko diye ucuzdu.. çektim çıkarttık o kabukları felantemizledik, çımbızla, iğneyle, balıkçı iğnesiyle, çıkarabildiğimiz pisliği çıkardık. iyice temizledik. sonra nasıl oldu bilmiyorum üstündeki işaretlere baka baka geritaktıktan sonra boş vaziyette çalıştırdık. ama su püskürtmesinden hiç memnun degilim, pek tazyikli görmedim, o da makinenin markasından kaynaklanıyor galiba.
    bugün de yukarıdaki web adresini buldum (dün internet yoktu) ekledim.
    Bulaşıklarıda dolunca yıkayacak. Annemin elleri zaten yara, bir tür sinirsel hastalık.
    Ayrıca, Aman derim iyi marka makineniz varsa benim yaptıklarımı yapmayın yada çok dikkatli olun, makineye yazık olmasın. bizimki ucuz makine ve ekonomik mecburiyet yerini cesarete bıraktı. Yoksa bu tür işlerde servise bırakıp , parasıonı vermek en doğrusu, boşu boşuna saatlerini harcayıp uğraşmaya değmiyor.
     Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor!

    yukarıdaki fotoyu sitede başka birinden buldum, ne güzel dizayn etmişler
    Sonuç iyi de çıksa kötüde çıksa , ekleme yapacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuz3 -- 31 Temmuz 2012; 13:53:25 >




  • En iyisi ben size bir bulaşık makinesi satim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay_tech -- 31 Temmuz 2012; 13:52:48 >
  • ilahi Dr.Pm. , sen de her mesajıma alıntı yapıyon, , iyi takip ediyorsun. ama hiç yardımcı olmuyorsun!
    makine hakikaten buyuk, litre kilogram olayina dikkat etmedim. fotosunu gönderirim ilk fırsatta
  • şu bimin temizleyicisini bulamadım. bimdeki arkadaşlar 6 aydabir geldiğini ve hemen tükendiğini söylüyor. Eh artık denk gelirse alacam, diğer marketlerde çok pahalı
  • Alt zeminde büyük tuz tapası var oraya turşu tuzu dediğimiz iri kaya tuzu doldurun...
    Detarjan kısmına sıvı bildiğimiz bulakş detarjanı olan pril yada fairy limonlusundan yarım
    koyun... Parlatıcı gözüne üzüm sirkesi koyun ...

    Sonucu Yazın...

    6 yıldır kullandığım makinam da bu formülü ilk uyguladığım da eşim ile ben bu bulaşığı bizim makina mı yıkadı
    diye şaşırmıştık...
  • sonunda servisi çağırdık. yani tamircimizi. iyi tamircidir. beyaz eşya tamirci arıyorsanız tavsiye ederim. Mersinde.
    suyu ısıtmadığını anladık. geçen gün herşeyi tekrar denedikten sonra (çift su girişli oldugundan) çeşmeleri değiştirmeyi düşündüm. o da ne tesisata baktığımda iki giriş vasınında aynı boruya yani soğuk suya bağlı olduğunu gördüm. hulasa, çeşmeleri kontrol ettikten sonra arçelik beko servisini aradım. telefondaki görevli bulaşık makinelrinin ısıtıcısının olması lazım dedi, iyice afalladım. Acaba ısıtıcı yokmuydu? neden sıcak su vanası soğuk suya bağlı (evde su tesisatı tadilatı olmuştu)....
    Neyse, sonra boşaltma borusunu çıkarttım, kovaya dolan suları kontrol ettim (3-5 litre ve 4 sefer) su aktı, hepsi soğuktu.
    Tamirci sadece ısıtma problemini halletti gitti, bakalım akşama bulaşıklar nasıl çıkacak? ayrıca cakal1907 nin yöntemini de bu sefer tekrar deneyeceğim.
  • denemelerden haber var mı? bu arada ısıtma problemi derken rezistans mı arızalanmış bilgi verir misiniz?
  • yok rezistans deyil. önce suyun ısıtmadığını keşfettik.
    sonra Niyazi Amca geldi. iyi ustadır, herşeyi ona yaptırırz. o da geldi ön panoda lehim yaptı gitti. sonra su ısıtmaya başladı. Yani o ön pano benim yapamayacağım bir şeydi. Allah razı olsun Niyazi Amca, bizi büyük bir dertten kurtardın.
    Not: Bizim üst kattaki komşuda benzer sorun yaşamış. servis çağırmış, sonra eski makineyi vermiş yeni beko almış. Yani herkes kendisine göre bir çare buluyor. ama ekleyeyim yeni makinesi eskisinden daha kötü, tamir ettirseydi daha iyiydi..
    Eğer mersinde iyi bir usta (dürüst) ihtiyacınız olursa yönlendirebilirim.
    Ayrıca daha yıkama yapmadık (deneme hariç). daha bimdeki temizleyici de gelmedi. Allah kısmet ederse yarın yıkayacak, obursugunde bende görüşlerimi ileteceğim
    Yalnız şunu öğrendim, çok teferruatlıymış bu bulaşık makineleri, almadan önce çok dikkatli seçin, bir kere alın. bizimki gibi gidipte eleden düşme bekar makinesi almayın sakın.. yoksa bulaşıklar benim biraderin yıkadığı gibi çıkıyor hep lekeli..




  • bizim makinede önceden kapağı açtığında baya bir sıcak buhar çıkardı şimdi ise o kadar sıcak değil bu dikkatimizi çekti. Benzer bir arıza olabilir diye düşünüyorum.
  • makine şimdilik temiz yıkıyor, dün deneme yaptık. Bulaşıklar temiz ve kuru idi. Lakin bu sefer beyaz beyaz bardaklar çıkıyor onu anlamadım. Tuzdan diyorlar ya dur bakalım o ne çıkacak!
  • Bu tarif ettiğiniz sorunlarla çok uğraşmış ve 3 bulaşık makinesi eskitmiş biri olarak %90 sorununuz ; "tuzkabı" denilen bölümdeki , suyun kirecini azaltan ve yumuşatan "reçine" nin artık özelliğini kaybetmesinden kaynaklanıyor.
    "Tuz Kabı" denilen parçanın yenisi takılırsa sorununuz çok büyük ihtimalle çözülecektir.
    makinenizdeki sorunu için bu tespitimi sanırım tüm beyaz eşya servisleri onaylayacaktır.
    umarım bu şekilde sorununuz çözülür , kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.