Şimdi Ara

Bugün 2 tane kedi gömdüm... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
9.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • olum ben evdeki sineği öldüremiyorum vicdan yapıp. camı çerçeveyi açıp bi şekilde çıkarıyorum. insanlar nasıl yavru kedinin üstünden geçiyor ?


    yok ya bu insan denen varlık çok kötü birşey. diyecek birşey bulamıyorum. o sahneye şahit olsaydım adamın ağzını yüzünü kırardım heralde.

  • keremceylan57 kullanıcısına yanıt
    Ben size araştırmadan bahsettim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boş konu.Gidipte sokak çocuğunu doyurmazsın ona sıcak bir yuva bulmazsın ama kediler üzerinden duyar kasarsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzı dili bağlı hayvanlara nekadar sevgi - şevkat gösteriyorsak o kadar da Allah bize gösteriyor.


    Diğer ülkelerde vahşi hayvanlar insanlardan kaçmıyor.


    Adamların parklarında ceylanlar geziyor. Kendilerini sevdiriyor bile.


    Canlıya saygı duymayan, bir ağaca, bir fidana bile.. insandan adam olmaz. Nitekim olmuyor da işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık yüzünden kedi yedin sandım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 12 Eylül 2020; 14:57:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnş bütün sülaleleri korona olurda geberir
    Bizim şirkete de var böyle asalak biri
    5 vakit namaz kılar ama hz.muhammedin en sevdiği hayvanın kedi olduğunu bile bilmez.
    Bunlar böyle çakma müslüman
    Bu ülkenin sonh hiç hayır değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    15 yıldır araba kullanirim
    Yılan dahi çıktı onume ezmedim. Kaldı ki kedi gibi kıvrak bir hayvan hızınız ne olursa olsun frene dokunsaniz kurtarır kendini. Ama bu adi şerefsizlere göre o hayvanin bir değeri yok.Benim inancıma gore o hayvan ebedi alemde senden hakkini alacak .Ama gönül ister ki o arabada yanıp gebersin

    yanlışlıkla ezebilirsiniz fakat bir durup bakarsınız ben ne yaptım , tekerin altında ne vardı? üstelik otoyol değil otopark yolu ve 1 tane araba var.Ben buna sinirlendim ve az kalsın yumruklayacaktım o şahsı orada.Asıl canilik pişmanlık yaşamadan oradan uzaklaşmak ,kaçmak.Bu insanlar ramazanda oruç tutar kurban bayramında kurban keser bir de kabul olsun diye dua ederler.Daha kendi dinlerini ne yaptıklarını bilmiyorlar.




    "Kedi beslemek sünnettir. Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş. Siyah beyaz bir Habeş kedisiymiş Müezza. Ağzının içinde üst damağında lekeleri varmış. Bu sık rastlanmayan damağında leke olan kedilerin Müezza'nın soyundan geldiği kabul edilir. Müezza, muhtemelen bir sokak kedisiydi ve Mekke'nin sıcak kavurucu çöl sokaklarından Hz. Muhammed'in ilgisi ile kurtulmuştu.

    Hz. Muhammed, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz ağıza sahiptirler" buyurmuş ve abdest almıştır (Hadisi Nakleden Peygamberimizin eşi Hz. Aişe)."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 12 Eylül 2020; 15:41:2 >




  • Evde iki tane kedim var. evim bahçe katına yakın olduğundan 3-4 tane de kedi dışarda bakıyorum.


    Ama gel gelelim şirket uygun bulmadıysa orada kedi beslemeyi bakmanızı kendilerince haklı olabilirler. Çünkü siz orada kedilere mama vermeye başlayınca sayıları artar. Etrafa zarar verirler mi tabi ki hayır ama sonuçta şirket istemiyorsa bence sizin de bundan şikayet etme hakkınız pek yok.


    İllaki sokakta işyerinin evinin etrafında kedi kpek istemeyen insanlarıo karalamaya suçlamaya gerek yok.

  • O hayvanları bilerek ezerek öldürenlerin dilerim kendileri de o ezdikleri araçların içinde ezilerek can verirler.Dahası hayvanları torbalara,çuvallara doldurup ağızlarını da bağlayıp diri diri gömenler,ıssız yerlere atanlar,çöplere atanlarda dilerim ölecekleri vakit kolay ölmesinler.Can çekişerek ölmenin nasıl birşey olduğunu iliklerine kadar hissetmeden ölmek onlara nasip olmasın.


    Son olarak İnsan bir 'hayvan'dır.Hayvan türleri içerisinde en gaddar,en zalim ve en bencil yaratıktır.Çoğu insanın genleri ilkel vahşi dürtülerle doludur.İki ayaklı olmaları,takım elbise giyiyor olmaları,araba kullanıyor olmaları onların vahşi birer 'hayvan' oldukları gerçeğini değiştirmiyor.Ne yazık ki toplumumuzda ve genel olarak Dünya genelinde ilkel dürtüleri hala daha gelişmemiş insan sayısı çok fazla.


    Lakin adalet er ya da geç buluyor.Bugün o hayvanları ezerek öldürenler de bir gün ölecek.Zaman biz insanların veremediği adaleti vereceği güne doğru akıyor.Bir gün onlarda elden ayaktan düşecek,iki lokma-suya ihtiyaç duyacakları vakitler gelecek ama bugün değil.Bir gün onlarda o ezdikleri hayvanlar gibi çaresiz ve yardıma muhtaç durumda olacaklar.İşte o zaman dilerim başlarına öyle gaddar-acımasız bakıcılar düşer ki ölmedikleri her gün kendileri için büyük bir azap olur.





  • Başlığı okuyunca 2 tane kedi yedin sandım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • riaz kullanıcısına yanıt

    Hocam bunlarda Allah kitap olmaz .Bilerek ezeni idam etmek lazım zaten. Hayvana onu yapan insana da yapar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı bakın aşırı diyorum . Aşırı hayvan severler hatta takıntılı derecede hayvan severlerin hiç mi suçu yok . Ortalık kedi den geçilmiyor caddeler sokaklar kedi dolu. Adamın işi gücü sokaktaki kediyi köpeği beslemek . Sabah ve akşam bu işi yapıyor takıntılı olmuş. E hayvan ne yapacak yemek var hemde boll bol . Barınak bi var. Ne olacak habire çiftleşiyor habire sex yapıyor . Her doğuruşta maşallah 6-8 tane doğuruyorlar . Sonuç kedi ezildi köpek ezildi. Bilerek kimsenin edeceğini sanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal değilsin sen puding.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın yaşanılacak bir yanı kalmadı, insanların hepsi uyutulmus ruh hastası gibi, sanki bir bilim kurgu filminde kötü olmaya programlanmış şeytani insanlarla dolu bir dünya varmış biz de o filmin içindeymişiz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şirket toplayarak en iyisini yapmış, takdir etmek lazım. bu kadar cırtlak sesin içinde iyi başarabilmişler.

    Bu hayvanların sokakta olmasını isteyenler açıkçası bencildir, hatta hayvan sever değil hayvan katilidir. Bu hayvan ölümlerinden, ezilmelerinden tek tek sorumludurlar. Belediyeler bunların baskısı yüzünden aktif çalışamıyor, önlem alamıyorlar. sadece kedi için değil sokak köpeği konusunda da aynı durum söz konusu. acilen önlem alınması lazım nüfusları haddinden fazla, tüm sokakları işgal etmişler.

    o insanların da bilerek yapacağını sanmıyorum, gereksiz şüpheye kapılmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratalagoz

    Ay da en az 300 400 tl lik kedi maması alırım sabah işe giderken akşam da dönüşte beslerim, bana göre en hayırlı bağış bu. En azından paramın nereye gittiğini biliyorum


    "Fâhişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu." [Müslim, Tövbe 155, (2245)]





  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkest earth

    saçmalamış sizin veteriner bence. kısırlaştırıp salmanın ne yanlışı var? uğraşmamak adına ve az bütçeli oldukları için bahane. sokak kedis-tekir diye bir tür yoktur zaten. bu insanların evcilleştirip saldığı kedilerin çoğalması sonucu üremiş şehir kedileri. doğal bir tür değil. doğal kedi ormanda olur, vahşidir, orman kedisidir... ve kedilerin o kadar farklı alt türü var ve o kadar yaygınlar ki... bitmelerine imkan dahi yok, limitlerini konuşturmuş sizin veteriner dediğim gibi... çoğu zaman böyle bahaneler üretiyorlar. ömürleri evet 3-5 sene çünkü SOKAKTA çer çöp içinde yaşıyorlar, araba ezip geçiyor bir gün. al evine bak nasıl 15-20 sene yaşıyor.

    tüm dünyada uygulanan etik sistem bu zaten. kısırlaştırmak ve sokakta ömrünü bitirmesini beklemek, böyle böyle azaltmak... ayrıca dediğim gibi, eskiden beri yapılırdı bu. chp yaparken malum partili belediye yapmıyor artık.


    ülkecek fakirleşiyoruz, hindistan vs. gibi fakir ülke sahnelerine alışın arkadaşlar.



    Alıntıları Göster

    Kısır köpekler sokakta yaşayabilirken kısırlaştırılmış kedilerin sokakta yaşaması çok zordur. Ülke genelinde hayvan sahiplerine zorunlu evcil hayvan çip denetimi getirilmesi, evcil hayvan üreten barzolara hapis cezası gelmesi ve ardından tüm sokak hayvanlarının sahiplendirilmeye çalışılması ve sahiplendirilmeyenlerin belediye ve bağış fonlamasıyla çitle çevrelenmiş büyük arazilerde kısırlaştırılıp beslenerek ömürlerinin yettiğince yaşaması sokak hayvanlarının tek çözüm yöntemi. Ama bunları bu aptal insanların olduğu toplumda uygulamak zor.

    Türkiye'de yaşayan insan gibi insanlar azınlıkta malesef. Yere çöp atan, hayvana eziyet eden, bulduğu ilk yeşil alanda mangal yakıp etrafı rahatsız eden, mimarisi olmayan, şehirleşme bilinci olmayan, vatan sevgisi sadece lafta olan, vatandaşlık bilinci olmayan, çıkarları için oy veren, kafayı seks ve para ile bozmuş bu böcekten farksız insanımsılar bu ülkenin büyük paydası konumunda. Sokakta gördüğünüz ve burada yazan insanların büyük kısmı dahil kötü niyetli, çıkarcı ve ciddiye alınmayacak kişiler. Kimsin sen desen kendi gibi işe yaramaz babasının oğlu olduğunu söyleyecek adamlara kimse üzülmemi beklemesin. İyi niyetli olduğu belli olan fakir kişilerin özellikle çocuklarına eğitim konusunda yardımcı olunması ve bir şekilde kötü durumlarından kurtarılması gerek ama ülkenin fakir çoğunluğu açlıktan kıvransa umrumda olmaz. Herkes hak ettiğini yaşıyor. Bu ülkenin insanıda fakirlik ve medeniyetsizliği hak ediyor. Ben refah içerisinde yaşarken onun için gönül rahatlığıyla 3 kuruşa işimi yaptırıyorum, işini iyi yapana, yoldan geçen kadınlara dikdik bakmayanına, hayvanlara merhametli olana ve çevresine saygılı olana dolgun bahşişini veriyorum. Size de aynısını öneririm. Eğer cebinizde mesleğiniz veya paranız varsa kötü insanları ezmekten çekinmeyin ve iyi insanlara yardımcı olun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araç kullanmama sebeplerimin başında bir hayvanı ezmek. Geçen bir çocuk yavru kediyi ezdi koştum cama vurdum kediyi ezdin dedim tamam dedi yola bakıp devam etti. Bir saniye bile durumdan rahatsız olmadı taşın üzerinden geçmek gibiydi onun için.


    Evimizde 6 kedi var ailecek düzenli olarak mahallede ki onlarca kediyi besliyoruz. Hayvanlara insanlardan daha çok üzülüyorum çok çaresizler. Hayvanlar için hiç bir yasa yok işkence ve tecavüz gibi şeylere komik bir rakam ödeyip çıkıyorsun. Yasa falanda geleceğini sanmıyorum ülkemizde bunlar normal karşılanıyor. Mama, su koy paylaşımı yap sana aç insanlar var diye cevap geliyor malesef böyle insanlarla yaşıyoruz aynı nefesi soluyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Bilerek ezenin , evladı ailesi ve kendisi ezilerek can verir inşallah .

    Yapılan şeyi bende kesinlikle kınıyorum fakat böylede beddua edilmez be kardesim. Allaha havale edin. Öbür dünyada bu dilsiz kücük dostlarımız elbet hesap soracaklar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.