Şimdi Ara

Bu yazılım yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yazılımla ilgili tek temelim mühendislik düzeyinde programlama 1 ve 2 dersleri. C# ve C hakkında çok yüzeysel bilgim var. Yapmak istediğim bir program var eğer başarabilirsem işlerimi bir kaç kat hızlandıracak. Bir Excel dosyası ya da bir tablo dosyasında 3 sütun olacak. Birinci sütunda bir yazı ikincide farklı bir yazı üçüncüde bir sayı olacak. Bu belgeyi ben hazırlamış olacağım. Programın yapacağı şey ise bu 3 değeri alıp hazır bir metin taslağındaki gereken boşluğa koymak olacak.
    Özetlemek gerekirse elimdeki taslakta 3 boşluk var. Her boşluk için değeri tablo dosyasından alacak ve yerine koyup metin belgesi olarak kaydedecek. Tablodaki her satır için bir dosya oluşacak. Bu programı yazmak için ne kadar bilgi birikimim olmalı hangi yolları kullanmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Normal sartlarda maksimum 15dk Excel i satir satir oku. Metin taslagindaki bosluklara shortcode lar ekle. Exceldeki verileri ilgili shortcodelar ile degistir ve yeni metin dosyasini kaydet. Sırayla Google da aratirsaniz Excel dosyasi import, Excel dosyasi okuma, metin dosyasi okuma, metin dosyasi kaydetme diye bir seyler cikar diye dusunuyorum. Ya da cuzi bir ucretle yazan birini bulursunuz cok zor degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam aradığım cevap teşekkür ederim. Mesleğimde yazılım önemli yavaş yavaş ben de bir şeyler yapayım diyorum. Hangi dilde yapabilirim peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhnorhn O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Dil önemli değil. Ben şahsen C# bildiğim için anlatırken buna göre düşündüm ama Python'da da yapacak olsanız aynı şeyler geçerli.
  • Çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • excelin kendi içinde visual basic ile sripting yapabilirsin
  • Excel kullanmayı çok bilmiyorum ama sonra her satırdaki metni farklı e-posta adresine göndermesi gerekiyor programın bu mümkün müdür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Python ile pandas ile excel okuyup yapabiliyorsunuz

    For if vb ile

    SMTP import etmeniz gerekli mail atmak için



    Googlea python mail gönderme derseniz çıkar



    Githubda multiple mail vb yazıp python ile yapılmış projeler görebilirsiniz, benim de başka bir eklentili mail atmam gereken proje için var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • http://www.dosya.tc/server16/zd97yx/WpfApp5.exe.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 9 Aralık 2018; 17:31:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.