Şimdi Ara

Bu salak sistemi kim soktu bunun kafasına?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CDM = Merkezi Defansif Orta Saha = Futbolda bunların tanımı Fizik ve mücadele gücü yüksek, iyi alan kapatan, markaj yeteneği üst düzey, sert oyuncular olmalarıdır.

    Xabi Alonso defansif orta saha değildir. Pirlo değildir, Liverpool Gerrard'ı burada oynatarak şampiyonluktan olmuştur. Selçuk İnan ya da Azan Tufan hiç değildir.

    Kimdir bu adamlar? Michael Carrick, Sergio Busqets gibi mental yönü çok kuvvetli, sahayı parselleyenler ya da Wanyama, Coquelin gibi köpek gibi basan, sert, mücadeleci olanlar. Bir de bunların her ikisini yapıp hücuma da katkı verenleri var, Toure gibi(bu seneki çöpten bahsetmiyorum.)

    Parator cahil ve kibirli olduğu için böyle marjinal bir kadro çıkartarak turnuvaya başlar başlamaz veda etmemize neden oldu. Bu kadroda yeri oynanmaması gereken, yukarıda yazdığım defansif orta saha tanımına uyan tek adam Mehmet Topal'dı. Onu stopere çekerek hem Topal'ı zor durumda bıraktı,(dün 2 golde de hatası vardı Topal'ın) hem de orta sahayı Yumoş'a çevirdi.

    Ömer'i Töre'yi almayarak onlara değil Türk futboluna ceza verdi. Arda'yı merkeze çekip kanatlara Emre Gökhan Volkan Sinan gibi isimleri kullansa çok daha verimli olurduk.

    Ömer Hakan stoper hattı, Topal, Nuri, Arda'lı merkez bunları yedekleyen Ozan, Hakan gibi oyuncularla çok daha iyi sonuçlar alırdık.

    Bu adama bu özgüveni veren herkese de saygılarımı iletiyorum.

    Bu kadar futbol fanatiği olan 80 milyonluk ülkeden de santrafor olarak Cenk ile Burak çıkıyorsa gitmeyelim zaten başka turnuvaya.







  • Hasan ali, ali çamdalı ve yalçın'ı almayarak kendi ayağına sıktı zaten. Bari bunları almadın Ahmet'i stoper oynat topalı ortaya çek yok onu da yapmaz inat ya. Neymiş ahmet tecrübesizmiş. Ozandan tecrübe fışkırıyor zaten. Kurtarıcı olarak soktuğu emre mordan tecrübe akıyor. Fenerde hasan caneri kesiyor ama onun yerine caner oynuyor. Adamda defansın d si yok.

    Babacan
    Gökhan-Yalçın-Hakan-Hasan
    Çamdalı-Topal
    V.şen-çalhanoğlu-yunus
    cenk

    Veya

    Babacan
    gökhan-yalçın-hakan-hasan
    Çamdalı-topal
    V.şen-çalhanoğlu-olcay
    yunus

    Bu iki kadroda her türlü daha faydalı olurdu fizikende bu kadar ezilmezdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alonso dışında katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detective W.

    Alonso dışında katılıyorum

    Katılmayabilirsin tabi ama Alonso CDM değil. Daha doğrusu tam CDM tabirine uymuyor. Mevkisine göre farklı özellikleri var. Bu da onu regista tarzı bir oyuncu yapar.

    Xabi savunma yapamaz demiyorum, zaten günümüzdeki bütün Box to Box'lar böyle fakat asla bir kesici değil Xabi. Zaten Xabi'nin son senesinde Barcelona patates yapmıştı bizim orta sahayı. Çok yumuşak bir orta sahamız vardı diye.

    L'pool'da mesela yanında Mascherano oynuyordu.
  • Charlotte McKinney kullanıcısına yanıt
    Casemiro nasıl sence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fm oynayınca tabi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detective W. kullanıcısına yanıt
    Yokluktan oynadı, iyi katkı verdi ama Real Madrid'in, Zidane'ın istediği sistemin ön liberosu olamaz bence. Bize Alaba lazım. Alaba Modric Kroos orta sahasını kuracaksın Morata'yı da alıp konuyu kapatacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.