Şimdi Ara

Bu gün bilgisayar 3 kez dondu. Yardım edebilirmisiniz ? [acil] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Code T-800

    Nvlddmkm zaten belirttiğim gibi sürücünün yanıt vermeyi kesmesi sonucu oluşan hata bildirimi

    Diğerlerinden ise Kernel Boot 29 ve Event Log 6008 ise sırasıyla Id 29 Windows başlangıcı sırasında oluşan fast boot sorununa 6008 ise sistemi olağan durumuna göre kapatmadığınız için oluşan bir hata.

    Bir uygulama çalışması sırasında durduğu için app error bildirilmiş.

    ESENT 489 ise bir şekilde kilitlenmiş yada değiştirilmesi engellenmiş bir dosyaya müdahale etmek istediğinizde buna sistemin erişime izin vermediğini bildiriyor.

    Event Id 7011 ise sistemde yer alan bir hizmetin(servislerin) zaman aşımına uğraması nedeniyle oluşmuş.

    ESENT 455 ise sistemdeki SQL Analiz servisinin açılması gereken dosyaya erişim hakkının olmamasından oluşan bir hata.

    Store-Licensing ise Windows mağazasının makineniz ile lisansları eşitleyememesi sonucu oluşuyor.

    Device setup manager 131 hatası ise herhangi bir veri hazırlama işleminde başarısız olunduğunu gösteriyor.

    Service Control Manager 7034 ise bir servisin düzgün çalıştırılamadığını ve beklenmedik şekilde sonlandırıldığını gösteriyor.



    Hocam bu hataların ekran kartı olanlar hariç hemen hemen tamamı işletim sisteminden kaynaklı.Sadece sistemi restlediğiniz için oturum açma kapamadaki hataları bildirmiş bunlar her sistemde olur ama hizmetlerin birden bire kapanması,uygulamaların hata ile sonlanması gibi hatalar tamamen işletim sistemine bağlı.Bu hatalardan donanımsal olarak sadece ekran kartı işaret ediliyor ama tek bunlara bakarak ekran kartında problem var diyemeyiz. Bir şekilde gerek sürücüden gerekse oc den dolayı kart çalışmayı kesmiş sizin yapacağınız gpuda oc yokken oyunda tam yük altında kartı denemek eğer yine hata alıyorsanız donanımsal olma ihtimali olsada ben yine işletim sistemini ilk olarak değiştirmenizi öneriyorum.




    bana zaman ayırıp ilgilendiğiniz ve bütün problemleri tek tek açıkladığınız için çok teşekkür ederim. gerçekten mükemmel bir insansınız. dediğiniz gibi yapıp deneyeceğim. bu arada DSR yi hiç kullandınızmı ?




  • Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

    Daha öncede bahsettiğim gibi işletim sisteminde var olan kararsızlıklar sonucu pek çok hata bildirimi alınması aslında Windows 10 un şu an tam stabil olmadığınında bir göstergesi.Ön izleme sürümlerinde bu tür hataları gözleyen kullanıcılar bunları bildirirlerse final sürümünde daha az sorunsuz ve kararlı bir işletim sistemini kullanma imkanımız olacaktır.

    DSR ı ilk çıktığı sürücüden itibaren kullanıyorum.Özellikle anti aliasing kalitesi iyi olmayan oyunları 1080p 2x/4x msaa da oynamak yerine DSR ile 2560x1440 P (oyunun desteği varsa smaa yoksada performans durumuna göre 60 fps altına inmeyecek şekilde var olan aa kombinasyonlarını kullanıyorum) çözünürlükte oynayarak hem daha net ve kaliteli görüntüler eşliğinde oyun deneyiminiz oluyor hemde DSR ile nesnelerdeki kırılmaları daha aza indirgiyorsunuz.Aslında DSR ın bu yaptığı işlevle Supersampling dediğimiz olay birbirine çok benzer.Supersampling(SSAA) da yine DSR da olduğu gibi görüntüyü monitörün desteklediği çözünürlükten daha yüksek bir çözünürlükte işleyerek, ardından işlenmiş görüntüyü mevcut çözünürlüğe indiriyor.DSR ın tek farkı beraberinde uyguladığı gauss filtresi sayesinde(default olarak sürücü bu değeri %33 olarak ayarlıyor,bu değeri artırdığınızda bulanıklık artıp görüntüdeki kenar bozulmaları daha iyi olurken azaltıldığında daha keskin ama kenarlardaki tırtıklar daha fazlalaşır:) klasik yöntemlerde oluşan kenar bozulma sorunlarını en aza indirgediğinden dolayı kişisel olarak yapacağınız ayarlamalarla keskinlik-kalite arasındaki dengeyi belirleyebilirsiniz.




  • Sürücü ile ilgili problem.Windows 10 dan kaynaklanıyor bir kaç PC de rastladım aynı soruna.Henüz bir hotfixle karşılaşmadım yada özellikle şu sürücüler sorun yaratıyor diyemem.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.