Şimdi Ara

Bozuk yollarda Tak tuk sesleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, aracım 2003 toyota avensis 1.6 (t25). Yaklaşık bir ay önce aldım ve aracımda bozuk yollarda kasiste alt taraftan tık tuk sesler geliyor. Alırken komputestte amörtüsörlerin sağlam olduğunu söylemişlerdi. Ve ön takımla ilgili bir sorun olduğunuda sanmıyorum. Geçen hafta bir rotbalanscıda Z rotlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Ve amortisor kulaklarından (takozlarından da olabilir tam olarak bilemiyorum) olabileceğini söyledi. Bu Z rotu ön arka ayrımıdır tam olarak nedir, İşin ehli arkadaşlar sizce nedir sorun maksimum nekadarlık bir masraf çıkartır bu bana yardımcı olabilecek varsa sevinirim.



  • Merhabalar.. Yeni aracınız hayırlı olsun.. Bahsettiğiniz türden sesler, yürür aksamdaki aşınmış-bozulmuş elemanlardan kaynaklanabileceği gibi, egzoz sistemini aracın tabanına sabitleyen askı vb. gibi elemanların gevşemesi-kopması nedeniyle egzoz borularının araç gövdesine veya herhangi başka bir elemana temasından, plastik veya metal karter muhafazasını göydeye sabitleyen elemanların gevşemesinden-eksilmesinden dolayı karter muhafazasının titreyerek ya da göveye teması neticesinde ses yapamasından kaynaklanabileceği gibi tamir-bakım için kullanılan bir ekipmanın (pense-tornavida) aracın görünmeyen bir bölümümde unutulmasından dahi kaynaklanıyor olabilir. Size tavsiyem yürür aksam elemanlarına müdahale etmeden önce yukarıda bahsedilen türde basit ihtimalleri göz önünde bulundurarak aracınızı gözleyerek ve dinleyerek kontrol etmeniz olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z rotu aşırı ses yapmaz amortisör takozları yıpranmış ise özellikle araç yüklüyken ses yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgrozkan

    Merhabalar.. Yeni aracınız hayırlı olsun.. Bahsettiğiniz türden sesler, yürür aksamdaki aşınmış-bozulmuş elemanlardan kaynaklanabileceği gibi, egzoz sistemini aracın tabanına sabitleyen askı vb. gibi elemanların gevşemesi-kopması nedeniyle egzoz borularının araç gövdesine veya herhangi başka bir elemana temasından, plastik veya metal karter muhafazasını göydeye sabitleyen elemanların gevşemesinden-eksilmesinden dolayı karter muhafazasının titreyerek ya da göveye teması neticesinde ses yapamasından kaynaklanabileceği gibi tamir-bakım için kullanılan bir ekipmanın (pense-tornavida) aracın görünmeyen bir bölümümde unutulmasından dahi kaynaklanıyor olabilir. Size tavsiyem yürür aksam elemanlarına müdahale etmeden önce yukarıda bahsedilen türde basit ihtimalleri göz önünde bulundurarak aracınızı gözleyerek ve dinleyerek kontrol etmeniz olacaktır.

    Teşekkür ediyorum. Muhtemelen yürür aksamından kaynaklanıyor mesela hız tümseklerinden geçerken lastiklerin geçişi esnasında gıcırtı sesi geliyor amortsörden. Ayrıca motor kulağı yırtılmış bilemiyorum onunda etkisi varmıdır. Peki bunu kesin olarak nasıl öğrenebilirim yani kime göstermem gerekir tamirci yada rotbalanscı




  • Aracınızdan gelen seslerin kaynağının yürür aksam olduğundan şüpheleniyorsanız, aracınızı bulunduğunuz şehirde konusunda uzmanlaşmış ve tamir-bakım ekipmanları güncel bir "rot-balans" servisine götürmenizi tavsiye ederim. Genel olarak, yürüyen aksamdan kaynaklı "tıkırtı-gıcırtı" gibi seslere sebep olan arızaların tamiratı nispeten kolay ve maliyeti az olmaktadır. Her 10.000 km'de bir defa olmak üzere aracınızı "ön-arka düzen" kontrolü için rot-balans servisine götürmeniz faydanıza olur, böylelikle ömrünü doldurmuş yürüyen aksam elemanları zamanında tespit edilip gerekli müdahale yapılmış olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgrozkan

    Aracınızdan gelen seslerin kaynağının yürür aksam olduğundan şüpheleniyorsanız, aracınızı bulunduğunuz şehirde konusunda uzmanlaşmış ve tamir-bakım ekipmanları güncel bir "rot-balans" servisine götürmenizi tavsiye ederim. Genel olarak, yürüyen aksamdan kaynaklı "tıkırtı-gıcırtı" gibi seslere sebep olan arızaların tamiratı nispeten kolay ve maliyeti az olmaktadır. Her 10.000 km'de bir defa olmak üzere aracınızı "ön-arka düzen" kontrolü için rot-balans servisine götürmeniz faydanıza olur, böylelikle ömrünü doldurmuş yürüyen aksam elemanları zamanında tespit edilip gerekli müdahale yapılmış olur.


    Çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için mutlaka uygulayacağım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.