Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.388
Cevap
62
Favori
907.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, aracıma nasiol zr53 uygulayacağım. elimde ayrıca meguiars ultimate compound ve polish var. kılcal birçok çizik var ayrıca. bunun için araç renginde sprey boya yaptırdım. onunla rötuş yaptıktan sonra ertesi gün pasta yapcam. benim sorum, nasiol öncesi ve pastadan sonra cila yapmalımıyım? yoksa pastadan sonra doğrudan nasiol mu uygulamalıyım? (firmaya sordum ama net bi cevap alamadım. nasiol un bağlanmasını önleyecek ürün tavsiye edilmez diyorlar.)
  • kamiloktay K kullanıcısına yanıt
    yokmu bilen?
  • kamiloktay K kullanıcısına yanıt
    Sprey boyayı kullanmadıysanız ve amatorseniz sakın bulaşmayın sonunuz boyacıda biter. Ne pasta ile kurtabilirsiniz ne de zımparayla her yere saçılır ve pulverize dağılmaz hele ki esinti varsa havada veya tozlu bir ortamsa az da olsa gene batar. Çok inceliği var. Hafif bir kol dengesizliği gene batırır. Ayrıca rotuş olacak yer önce zımpara yemeli, tekrar boyanır ve vernik. Boyandıktan sonra ekstra vernik atmanız lazım. Boyamayı başarsanızda vernik atmakta yine aynı derecede zor bir iş. Verniğide atmanız lazım. Hiç bulaşmayın o işe derim. sonu komple boyamaya kadar gidebilir.

    önce 2000 ardından 3000 grit zımpara ile hafiften çiziği alabilirsiniz. sonrası ufak tübe boya alın çok ince fırçalar var ya da kürdan vb. cılız bir parça ile çizikleri doldurup, boyanın kurumasını 1 gün süre ile en az sağlayıp, tekrar 3000 ile ufaktan çiziği alın, ertesi gün ulitamate compound ardından polish vurun. Tabi uygun pedler ile. Yoksa gene sırıtır. Dilerseniz glaze ardından da wax atarsınız.

    Nasiol zr53 uygulaması konusunda tecrübeli değilim.

    Spreyle boyama işi genelde çok zordur ve lokal büyük bir bölge için ancak iş görür. Çizik için imkansız. Uygulayabilen biri varsa helal olsun. 20ye 30 cm gibi büyük alanlar için kullanılabilir o da geniş alan alarak gene.

    Dediğim gibi metal tüpte boyayı alın kürdan ile sürün. SPreyi unutun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 29 Ağustos 2016; 1:19:23 >




  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevap için. Sprey boyayı bi yere püskürtüp oradan fırça vs ile yapmay deneyecem. ama nasiol nasıl olacak, bide onu öğrenmem lazım.
  • Haftaya pazartesi yeni sıfır araç teslim alıcam. Kendi evimizin bahçesinde arabayı yıkamak için yerde zamanda müsait. İlk orak sıfır arabanın dış yüzeyine ileriye dönük koruma amaçlı uygulamamı tavsiye edebileceginz ürünler nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tam sizlere göre bir fırsat yarattık eğer gözatmak isterseniz;

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=119320613&p=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tüm forumdaki arkadaşlara hayırlı günler diliyorum. Sevgili uzman arkadaşlar forumu bayağı okumaya çalıştım fakat tam olarak aradığı bilgiyi bulamadım ve hafta sonı düğünümüzde kullanacağımız arabamıza pasta-cila veya cila atmak istiyoruz. Lakin bu konuda tecrübemiz mevcut değil,elimizde güngörenden bir oto boya marketten pasta ve cila aldım. Forumşarı okuya okuya bayağı bir kafa katışıklığı oldu tabi ve bimden alınma tarz yüksek devirli makinayla kendi imkanlarımla pasta yaptığım taktirde bıya zarar verebileceğime dair kanaatim oluştu. El becerime güveniyorum fakat tecribesiz oda biryere kadar.
    Uzman arkadaşlara bu bilgiler ışığında sorun şu olacak.
    1- Araç 2005 corolla renk açık metalik mavi ve 6 aydır kuşşanıyorum muhtemelen son bir kaç senedir pasta cila yapılmadığı için araçta bayağı kılcal çizik mevcut, pasta yapmaya çekincemden dolayı sadece cila işlwmi yapsam araçta istediğim tarz bir parlaklık elde edermiyim?
    2- Affınıza sığınarak ilkokul çocuğuna okumayı öğretir gibi anlatılırsa çok memnun olurum. Bu cila denilen işlem en başından en sonuna basıl yapılır, atıyorum" önce araba yıkanır ardından kısım kıaım cila makinayla araca uygulanır ardından falanca dakika beklenir ardından üstübü vwya mikrofiber bezle silinir" tarzında bir anlatımla kısaca yarımlarınıza sığınsam. Şimdiden çok çok teşekkür ediyorum selamlar saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunhan34

    Öncelikle tüm forumdaki arkadaşlara hayırlı günler diliyorum. Sevgili uzman arkadaşlar forumu bayağı okumaya çalıştım fakat tam olarak aradığı bilgiyi bulamadım ve hafta sonı düğünümüzde kullanacağımız arabamıza pasta-cila veya cila atmak istiyoruz. Lakin bu konuda tecrübemiz mevcut değil,elimizde güngörenden bir oto boya marketten pasta ve cila aldım. Forumşarı okuya okuya bayağı bir kafa katışıklığı oldu tabi ve bimden alınma tarz yüksek devirli makinayla kendi imkanlarımla pasta yaptığım taktirde bıya zarar verebileceğime dair kanaatim oluştu. El becerime güveniyorum fakat tecribesiz oda biryere kadar.
    Uzman arkadaşlara bu bilgiler ışığında sorun şu olacak.
    1- Araç 2005 corolla renk açık metalik mavi ve 6 aydır kuşşanıyorum muhtemelen son bir kaç senedir pasta cila yapılmadığı için araçta bayağı kılcal çizik mevcut, pasta yapmaya çekincemden dolayı sadece cila işlwmi yapsam araçta istediğim tarz bir parlaklık elde edermiyim?
    2- Affınıza sığınarak ilkokul çocuğuna okumayı öğretir gibi anlatılırsa çok memnun olurum. Bu cila denilen işlem en başından en sonuna basıl yapılır, atıyorum" önce araba yıkanır ardından kısım kıaım cila makinayla araca uygulanır ardından falanca dakika beklenir ardından üstübü vwya mikrofiber bezle silinir" tarzında bir anlatımla kısaca yarımlarınıza sığınsam. Şimdiden çok çok teşekkür ediyorum selamlar saygılar.

    Bu konuda benim de ayni sekilde yardima ihtiyacim var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar mrb, bugun uzun zamandir aklimda olan bu pasta cila isine cesaret ettim ve metrodaki incelemelerim sonucunda turtle wax super hard shell pasta cila urununu alarak deneme amacli kapi acma kolunun altinda kalan bosluk kismina ve cevresine urunu uyduladim. Sonrasinda faydasi oldu gibi geldi ve on kaputta bulunan ufak 1-2 noktaya daha uyguladim yine deneme amacli. O beyaz noktalar kaybolmadi hic sebebini bilemiyorum tabi ama asil konuya geleyim, bu denemelerden sonra eve gittim ve aksam tekrar disari ciktigimda merakimdan telefonun isigiyla kaputa isik tuttugumda hava karanlik olmasi nedeniyle tam gorememekle birlikte sanki vernik atmasi gibi ya da kus pisligi yanigi gibi gunes yanigi gibi soyulma tarzinda bisey farkettim ufak bi yuzeyde. Ayni zamanda matlasmisti sanki orasi. Urunu cok bastirmadan uyguladim ve uyguladigim ana alan da orasi degildi zaten o kucuk noktalardi. Pasta cilayla zarar vermis olsam asil o noktalarin oldugu yer zarar gorurdu diye dusunuyorum cnku oralara daha cok yuklendim. Bu konuda ne dersiniz niye boyle bisey olmus olabilir? Kesin sonuclari sabah gorcem tabiki gunisiginda.sayg.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar, seramik kaplama hakkında sorularım olacak sizlere. Öncelikle fiyat konusunda Ankara içinde araştırmalarımda kurumsal firma olan Sonax bayilerinde 1750 ile 1000 tl arasında fiyatlar aldım. kullanılacak ürün CC36 isminde Sonax'ın Türkiye'ye yeni getirmiş olduğu seramik kaplaması. Hatta İstanbul da sormuş olduğum bir başka bayide 750 tl ye kadar yapabileceğini söyledi. (Bu fiyatlar sıfır araçlar için)

    Diğer kurumsal olmayan mahalle aralarındaki yerlere sorduklarımda ise Opti Coat 2.0 ile uygulama yapılabileceğini bununda çiziklerin giderilerek 1250 tl ye mal olacağını söylediler. Opti Coat'un yurt dışı fiyatı ise 10cc için 59$ civarı yani yaklaşık benden 1000tl küsür işçilik parası alınacak.

    Avantaj olarak Sonax 3 yıl kurumsal garanti verdiğini söyledi ve her yıl bakımlarının yapılacağını belirtti. Mahalle arasında firmalar ise ürünün 3 yıl garantisinin olduğunu ve bu garantiyi de kendisinin verdiğini söylediler.

    Sorularım ise,
    1- Gördüğüm kadarıyla seramik kaplamanın fiyat incelemesinde nerdeyse %80'ni işçilik ücreti, sizce bu kadar ücrete seramik kaplama yapmaya değer mi ?
    2- Yapılmasına karar verilirse kurumsal bir firmamı yoksa isim yapmış bir seramik kaplama ürününü mü tercih etmeliyim?




  • belco pasta ve cila nasıldır arkadaşlar kaputta kuş pisliğini bastırarak sildiğim için geçmeyen bir leke var pastayı mikrofiber bez ile yavaşça sürsem sonrada cila atsam yeterli olurmu?

    Not: Araç metalik beyaz renk
  • [size="1"]ARKADAŞLAR MERHABA
    GEÇENLERDE OTO KUAFÖR MALZEMELERİ SATAN BİR ARKADAŞ İLE TANIŞTIM
    ARAÇ ÇİZİK GİDERİCİ PASTALAR KONUSUNDA KONUŞTUK BİLGİ SAHİBİ OLMAK İSTEDİM
    SATTIĞI BİR ÜRÜNÜN BANA NUMUNESİNİ VERDİ VE KULLANDIM ADI BAROX BU PASTASININ SİLİKONSUZ OLDUĞUNU VE PERFORMANSININ ÇOK İYİ OLDUGUNU SÖYLEYİNCE BENDE ARACIMDA MAKİNAMLA DENEDİM VE DEDİĞİNDEN FAZLASINI GÖRDÜM
    ARAÇ ÜZERİNDE ÇİZİKLERİ ÇOK RAHAT KAPATTI VE PARLAKLIGI ÇOK GÜZEL HARE KESİNLİKLE OLMADI ÜZERİNE BİRDE VERDİĞİ BOYA KORUMAYI ATINCA ARABAM HARIKALAR YARATTI BENCE ÇOK İYİ BİR PASTA
    BEN 1 LİTRE PASTA VE BOYA KORUMA ALDIM 170TL
    EĞER İSTEYEN OLURSA SATAN ARKADAŞIN NUMARASINI VERİCEM SİZLERDE ALIN BENCE DENEYİN SONUCU GÖRÜCEKSİNİZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rencber62 -- 25 Kasım 2016; 1:23:46 >
  • İyi günler
    arkadaşlar aracımda güneşte daha da belirgin olan yaşından dolayı dairesel kılcal çizikler var ayrıyeten araç parlaklığı eskisi gibi değil. Bunun için pasta cila mı gerekli yoksa boya koruma mı? Pasta cila yapan bir yer var mı ank de
  • Merhaba,
    Opel astra gümüş gri arabamın tamponlarında siyah çizikler mevcut. Çok derin olmayanları pasta alarak kendim uygulamak istiyorum. Bu konuda önerebileceğiniz bir marka var mı?
  • Herkese merhaba,
    Forum donanım haberi farklı bir kullanıcı adıyla uzun yıllar önce takip ediyordum, şuan sektör değiştirdiğim için iş yerimin adı olan Eds Detailing ile aranızdayım, çok eski bir başlık olmasına rağmen sektörde ki gelişmeleri takip etmek, önceden bu işlere bakış nasılmış, insanlar ne uyguluyor yahut o dönemlerde meşhur olan ürünler neymişi öğrenmek adına başlığı elimden geldiğince okudum ve gördüm ki bu konuda bir çok yanlış doğru olarak kabul edilmiş ve siz araç sahiplerine sunulmuş.
    Eds Detailing olarak hobi olarak başlayan bu merakımda yüzlerce farklı ürün ve marka denemek durumunda kaldım, çünkü her tavsiye eden doğru ürünün kendi tavsiye ettiği olduğunu söylüyordu, bu şekilde çöpe giden bir çok ürün, para ve boşa harcanmış zamanlar sonucunda bu sektörde kendimizce güzel bir yer edine bildik.
    Paylaşılacak konulara baktığım zaman kendimce o 7 maddenin tamamına yakınına vakıf olduğumu bildiğim için sizlere bir faydam dokunabilir umuduyla aranızdayım.
    Gerek özelden gerekse bu başlık adı altında yazacağınız sorularla araç bakım ve boya koruma hakkında merak ettiğiniz konular hakkında elimden geldiğince profesyonel olarak cevap vermeye çalışacağım.
    Herkese iyi günler dilerim.
    Saygılarımla.
    Erol.




  • Emre.Demir E kullanıcısına yanıt
    bence verdigin para boşa gider seramik kaplamanin boya yuzeyine hiçbir faydası yok cok ince olduğu için aracin boyasi yine cizik oluşur bunlar hep satış pazarlama taktikleri gereksiz para harcama bence yinede son kararı size bırakıyorum iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E.D.S. kullanıcısına yanıt
    Boya koruma nedir pasta cila nedir bunlar Ayrı ayrı işlemler mı yoksa birbirini tamamlayan işlemler mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okan10tr


    quote:

    Orijinalden alıntı: gunhan34

    Öncelikle tüm forumdaki arkadaşlara hayırlı günler diliyorum. Sevgili uzman arkadaşlar forumu bayağı okumaya çalıştım fakat tam olarak aradığı bilgiyi bulamadım ve hafta sonı düğünümüzde kullanacağımız arabamıza pasta-cila veya cila atmak istiyoruz. Lakin bu konuda tecrübemiz mevcut değil,elimizde güngörenden bir oto boya marketten pasta ve cila aldım. Forumşarı okuya okuya bayağı bir kafa katışıklığı oldu tabi ve bimden alınma tarz yüksek devirli makinayla kendi imkanlarımla pasta yaptığım taktirde bıya zarar verebileceğime dair kanaatim oluştu. El becerime güveniyorum fakat tecribesiz oda biryere kadar.
    Uzman arkadaşlara bu bilgiler ışığında sorun şu olacak.
    1- Araç 2005 corolla renk açık metalik mavi ve 6 aydır kuşşanıyorum muhtemelen son bir kaç senedir pasta cila yapılmadığı için araçta bayağı kılcal çizik mevcut, pasta yapmaya çekincemden dolayı sadece cila işlwmi yapsam araçta istediğim tarz bir parlaklık elde edermiyim?
    2- Affınıza sığınarak ilkokul çocuğuna okumayı öğretir gibi anlatılırsa çok memnun olurum. Bu cila denilen işlem en başından en sonuna basıl yapılır, atıyorum" önce araba yıkanır ardından kısım kıaım cila makinayla araca uygulanır ardından falanca dakika beklenir ardından üstübü vwya mikrofiber bezle silinir" tarzında bir anlatımla kısaca yarımlarınıza sığınsam. Şimdiden çok çok teşekkür ediyorum selamlar saygılar.

    Bu konuda benim de ayni sekilde yardima ihtiyacim var...

    a
    Aynen arkadaşlar. Bende araba boyasını koruma parlatma işine girişicem. Sıralama nasıl olacak anlayamadım. Mesela önce araba yıkanır, çizikler giderilir, cila atılır böylemidir. Şu sıralamayı birileri güzelce yaparsa iyi olacak.




  • Arabanı güzelçe yıka sonrası için sıralama detaya girmiyeçeğim

    1.demir tozu temizliği yap(valet pro dragon tavsiye ederim

    2.kill mümkünse valet soft olanından

    3.makina tecrüben yoksa sakın aklından bile geçirme el ile menzerna 1000 serisi pasta ile elle çizikleri al.sonrası yine menzerna 2500 araksından 3500 ile el ile pastala

    4.amatörler için ayda bir carnabualı koruyucu cila f1 carnabua al geç ...işlemleri tek tek yazmak isterdim ama internetten kullanımları var kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3M Car Care Galata olarak 3M'in Türkiye'deki tek yetkili uygulayıcısıyız. İstanbul Beyoğlu'ndaki Parktürk otoparkının 2. katında hizmet vermekteyiz. Şuan tüm uygulamalarımızda başta Seramik Kaplama olmak üzere güzel indirimlerimiz bulunmakta.
    Bizi daha yakından tanımak için sitemizi ziyaret edebilir ve uygun fiyat almak için iletişime geçebilirsiniz.

    Yaptığımız Uygulamalar:

    -Seramik Kaplama (En önemli uygulama)

    Seramik Kaplama nedir: Seramik Kaplama son teknolojik bir boya koruma çeşididir. Seramik Kaplama formülündeki silika ve silika bileşikleri sayesinde kimyasal olarak sıvı cam özellikleri gösteren, otomotiv dış yüzeylerinde dış etkenlere karşı koruma sağlayan koruyucu bir kaplamadır. Boyalı yüzeyin güneşin UV ışınlarına karşı korur. Böylece aracın son kat boyasının, canlılığını ve parlaklığını uzun süre devam ettirmesini sağlar. Araç dış yüzeyini darbe, çizik kimyasal ve 500 dereceye ulaşan sıcaklıklara karşı dayanıklı hale getirir. (Devamını okumak için tıklayınız.)

    - Boya Koruma

    Boya Koruma nedir: Aracınızın dış yüzeyini; güneş ışını, doğa şartları veya yıkamadan dolayı, aracınızın dış yüzeyinde oluşan matlaşmayı 3M'in özel çizik giderici, boya koruyucu ve parlatıcı ürünleri ile bu sorunu ortadan kaldıran bir uygulamadır. (Devamını okumak için tıklayınız.)

    - Detaylı İç Temizlik (İç Bakım)

    Detaylı İç Temizlik nedir: Detaylı İç Temizlik Uygulamaları otomobil iç yüzeylerine uygulanan eşsiz bir temizlik sistemidir.
    Tüm iç yüzeylerin en dar ve küçük noktalarına kadar uygulanarak üstün 3M kimyasallarıyla kir, leke, sigara isi, meşrubat ve içecek kalıntıları azaltılıp, bakterilerden ve kötü kokulardan arındırılır.(Devamını okumak için tıklayınız.)

    - Cam Film

    Cam Film nedir: Cam Filmi ile aracınızın dışı estetik bir görünüm kazanırken, güneşin zararlı UV ışınları engellenerek araç içinde koruma sağlanır. Aynı zamanda araç içinde aşırı ısınmaya sebep veren ışınlar filtrelenerek klima masraflarınız azalır.(Devamını okumak için tıklayınız.)

    - Motor Temizliği ve Koruma (Performans Bakım)

    Motor Temizliği ve Koruma nedir: Motorun üzerindeki toz ve kirler aracın daha az performanslı çalışmasını sağlar. Aracınızın daha performanslı çalışmasını istiyorsanız, motorun temiz olmasını sağlamalısınız. Üstün 3M kimyasallarıyla motor yüzeyindeki tüm noktalarına ulaşarak derinlemesine bir temizlik sağlanır.(Devamını okumak için tıklayınız.)

    - Araç Kaplama

    Araç Kaplama nedir: Araç Kaplama; aracınızın dış etkenlerden korunması, çiziklerin ve boya hatalarının saklanması veya tamamen zevke bağlı olarak renk değiştirme işlemidir. Üzeri boyalı, vernikli ve tüm pürüzsüz dış yüzeye uygulanabilir. Araç kaplama dekoratif ve estetik görünüm sağlayarak aracınızı istediğiniz gibi özelleştirmenizi sağlıyor.(Devamını okumak için tıklayınız.)

    - Koltuk Koruma (İç Bakım)

    Koltuk Koruma nedir: Oto Koltuk ve Döşeme Koruyucu ile tekstil dokunun içine işleyerek , suya, kire, yağa ve leke oluşumuna karşı koruma sağlar. Uygulunan koltuk veya döşeme dokusu yumuşak ve bakımlı kalır. Eskimiş yüzeylerde ise renkleri canlandırır. Yani koltuk ve döşemelerinizi lekelere karşı korumanıza yardımcı olur. Su ve yağ bazlı lekelere karşı korur. Aracınızın koltuk ve döşemelerinde derinlemesine temizlik ve güçlü koruma sağlar.([http://www.defnemotomotiv.com/uygulamalar/koltuk-koruma]Devamını okumak için tıklayınız.[/link])

    - Kaput Koruma Filmleri

    Kaput Koruma Filmleri nedir: Kaput Koruma Filmi, aracınızı, görünüşünü bozan kötü koşullara karşı korumaya yardımcı olur. Taş, kum, yoldaki çöküntü ve böcek asitlerinin zararlarına karşı sizi güvende tutar. Aracınızın hasar görebilecek ve sıkça darbeye uğrayan yüzeylerin üzerine uygulanan renksiz ve uzun ömürlü poliüretan bir filmdir. Anahtar veya yüzüklerin yol açabileceği çizikleri karşı koyar.([http://www.defnemotomotiv.com/uygulamalar/kaput-koruma]Devamını okumak için tıklayınız.[/link])

    Aracınıza her zaman tutkuyla bakmayı, ilk günkü rengine, parlaklığına, canlılığına ve performansına kavuşmasını istiyorsanız
    bu uygulamalar ilk tercihiniz olmalıdır.

    Bu uygulamalardan daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Ya da uygulamaları yaptırmak isterseniz bu bölümden randevu alarak bizimle iletişime geçebilirsiniz iyi forumlar.




  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.