Şimdi Ara

Boşanma Davası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eşimle tartışmamız sonucu eşim ailesinin yanına gitti. Ailesi durmadan boşanmamızı istiyordu. Aradığımızda ailesi avukata velayet verdiklerini boşanma davası açtıklarını söylediler ancak 2 hafta oldu tebligat filan gelmedi. E-devlette de bir şey yazmıyor. Dava açılmışsa ne zamana kadar tebligat gelir?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: despot04

    Arkadaşlar eşimle tartışmamız sonucu eşim ailesinin yanına gitti. Ailesi durmadan boşanmamızı istiyordu. Aradığımızda ailesi avukata velayet verdiklerini boşanma davası açtıklarını söylediler ancak 2 hafta oldu tebligat filan gelmedi. E-devlette de bir şey yazmıyor. Dava açılmışsa ne zamana kadar tebligat gelir?

    Dava açıldı ise 2-3 hafta içerisinde elinize tebligatın ulaşması lazım. Ancak tebligat muhtara da yapılmış olabilir kontrol etmekte fayda var. Dava dilekçesi elinize ulaştıktan sonra 2 hafta içerisinde davaya cevap vermelisiniz.
  • hocam muhtara sordum onada birşey ulaşmamış acaba yalandan mı yapıyorlar diye düşünüyorum artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: despot04

    hocam muhtara sordum onada birşey ulaşmamış acaba yalandan mı yapıyorlar diye düşünüyorum artık

    Mutlaka öğrenmek istiyorum diyorsanız, eşiniz de sizinle aynı şehirde ikamet ediyorsa adliyeye gidip tevzi bürosundan tc kimlik numaranızla sorgulama yapıp hakkınızda açılmış bulunan davaları öğrenebilirsiniz. Orda da çıkmazsa henüz dava açmamışlardır.
  • onlar avukata vermişlerdir ama avukat belki daha dava dilekçesini hazırlamamıştır ve davayı açmamış olabilir , davalı olarak sisteme tc kimlik numaranız olmadan da girilmiş olabilirsiniz tevziden isim ile sorgu yapmanız en doğrusu olacak
  • Boşanma sebepleri genel ve özel boşanma sebepleri olmak üzere ikiye ayrılır bkz.https://goo.gl/RBfVFF Öze bir boşanma sebebi varsa ayrıca karşı tarafın kusurunun ispatı gerekmez, özel sebebin ispatı yeterli. genel sebepli boşanma davasında mutlaka kusur ispatlanmalıdır. Boşanma davası, nafaka, velayet, tazminat vb. talepleri açık ve net içeren bir dilekçeylehttps://goo.gl/zqKniG açılmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.