Şimdi Ara

Boot.ini'den Sonra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sorunumu sizlere kısa ve öz şekilde anlatmaya çalışıcağım umarım bir çözümü vardır. Yardımda bulunan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
    Bilgisayarımda 2 hdd kullanıyorum birisi sata diğeri ide windows açılırken 2 sistem gördüğünden 1. sıradakindede sorunlu olduğundan makina reset atıyordu 1.de kalınca bende bekleme olmasın direk geçsin diye bir çözüm aradım verilerimde bayağı yoğundu format atmak istemedim daha sonra bir arkadaşımın söylemesi üzerine ide olan hdd'deki boot.ini dosyasında bazı değişiklikler yaptım fakat yaptığım değişiklikler üzerine bu sefer windows direk hatalı olanı açmaya başlaması üzeirne pc hiç acılmadı ve format atmak zorunda kaldım ide olan hdd yide görmemeye başladı.
    Sadece sata olan hddyi kullanmak zorunda kaldım fakat öteki hddyide çöpe atmak olmaz 250 gb olduğundan 2side başka pcde dneiyim dedim boş ide kanalı olmadığından boardda bende cdrom un soketini cıkarıp bendeki görmeyen hddyi taktım ve hddyi baska pcde gördü.. sonra düşündümde kendi boardumda ki cdrom'un takılı olduğu sokete taktım baktım çalıştırmaya başladı fakat şimdide ya bi hddyi kullanamıom yada cd okuyucusunu..

    Şimdi size sorum şu bu sorunu nasıl düzeltebiliriz ?
    Yerkese yardımları için şimdiden teşekkür ederim..







  • Şimdi öncelikle şunu bilki seni sorunun boot ini ile bir alakası yok. Sen aynı ide kablosuna birden fazla cihaz bağlamak isteyen tüm arkadaşların yaşadığı sorunu yaşıyorsun. HDD nin jumper ayarlarını master olarak, Cd romun jumper ayarlarını da slave olarak ayarlayıp anakarta bağla. Ardından açılışta bios ekranına gir ve boot priority seçeneklerinden diğer sata HDD ni first boot haline getir. Böylece Sata olanın üzerindeki sistem açılacak, diğer cihazlarında açılan bu sistemde 2. hdd ve Cd rom olarak sorunsuz çalışacaktır. yine de sıkıntı yaşarsan, yaz bize, yine yardımcı olmaya çalışırız...
  • Çok Teşekkür ederim jumperlerla yaptım dediğiniz ayarları zaten bios dediğiniz ayardaydı herşey çalışır durumda çok güzel oldu boşuna kullanamadım o kadar zaman =) bilgisizilk işte yapıyım diye daha cok bozmiyim dedim. Tekrar teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycix -- 20 Ocak 2009; 20:23:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.