Şimdi Ara

BMW Yeni iX3'ü tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BMW’nin ikinci tamamen elektrikli modeli olan iX3 , konsept olarak piyasaya sürüldükten iki yıl sonra tam olarak ortaya çıktı.

    Üçüncü nesil X3’e dayanan elektrikli SUV, i3 supermini’nin üzerine yerleştirildi ve BMW’nin beşinci nesil eDrive sistemi olarak tanımladığı şeyleri tanıttı . Yeni geliştirilmiş bir elektrik motoru ve 282 bg güç ve 460 km menzilli resmi WLTP menzili pil kombinasyonuna sahiptir.
    [simage]https://store.donanimhaber.com/eb/23/64/eb2364d5c0b9fb6241719f8a1f644d05.jpeg [/simage]
    BMW Yeni iX3'ü tanıttı
    İlk kez 2018 Pekin otomobil fuarında ön izlenen iX3, kilit dünya pazarlarına ihracat için Çin’de üretilen ilk BMW olarak yerini aldı.
    Önümüzdeki 18 ay içinde satışa sunulacak olan üç yeni elektrikli, i markalı BMW modelinden ilki olan iX3’ün üretimi yalnızca BMW ve Liaoning Shenyang’daki Çinli otomobil üreticisi Brilliance tarafından işletilen bir ortak girişim fabrikasında gerçekleşecek. , sağdan direksiyonlu İngiltere teslimatlarının Mart 2021’de başlaması planlanıyor.

    Konseptin görünümüne sadık kalarak, iX3’ün üretim versiyonu , her köşede dikey hava kanalları, ön tekerlek yuvalarının arkasındaki değiştirilmiş bir havalandırma elemanı, revize pervazlar ve hafifçe boş bir ön ızgara ile standart X3’ten ayrılır. gözden geçirilmiş arka tampon. Izgaradaki mavi elemanlar, eşikler ve arka tampon, iX3’ün elektrikli tahrikini bildirmek için kullanılır. Aerodinamik olarak optimize edilmiş 19 inç jantlar 0.29 sürtünme katsayısına katkıda bulunur.


    Yeni BMW iX3 Haberi







  • Birçok çağdaş ülkenin elektrikli otomobillere teşvikler verdiğini, içten yanmalı motorların oluşturduğu emisyon miktarlarını sürekli ve belli bir standartta sıkılaştırdığını biliyoruz. Bu durum isteksiz de olsa üreticileri elektrikli araç üretmeye zorluyor.

    Üreticilerin dikkat etmesi gereken bir konu daha var; artık her geçen gün daha fazla insan, araç içinde sürücü ve yolcu destekleyici donanımları benimsiyor/istiyor.

    Yani, hangi üreticiler; ucuz, hızlı şarj kabiliyetili, yüksek kapasiteli batarya geliştirirse ve araçlarında otonom sürüş kabiliyeti gibi teknolojik sistemler sunabilirse o üreticiler pazarda yerlerini üst noktalara getirebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Hocam baktigin zaman bizde de tesvik olmasa da diger araclarin otvsi cok fazla oldugu icin tesvik varmis gibi oluyor ama bayiler getirmiyor TRye.
    50 ye yakin model var ama zoe i3 ipace smart ve mini geliyor sadece zoe haric genele hitap eden modeller degil. Aslinda borusan getiriyor 5te3unu ama çinden arac getirmez sanirim. Öyle olsa model 3 gelirdi.
    Mesela panemera ve taycan ayni sinif araclar taycanda otv %15 oldugu icin panemeranin yari fiyatina geliyor ama bayi getirmiyor. Altyapi yok vs bahanesine saklaniyorlar ama servis ucretlerinden olmak istemiyorlar bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • D suv almak istense tek 1.6 motor arac x3 o da 600.000 den basliyor sanirim. Digerleri 2.0 oldugu icin fiyatlari ucuyor. Bu arac ulkemizde 450.000 civarina satilabilir gelirse.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BMW'nin TR sitesinde araç tanıtımı satışı planlanan diğer araçlara benzer şekilde mevcut, sitede bilgi alma amaçlı bir de iletişim seçeneği oluşturmuşlar, ben aracın getirileceğini ve satılacağını tahmin ediyorum, ötv oranı bu araç için muhtemelen mevcut oran olan %15 olacaktır, aracın Çin'de üretildiği, Çin ile benim bildiğim kadarıyla ek bir gümrük vergisi sorunu olmadığı da göz önünde bulundurulduğunda (ayrıca firma distribütörü olduğu başka bir marka olan Jaguar'ın da I-Pace modelini uzun süredir satıyor) aracın cezbedici bir fiyattan en azından ilk lansman döneminde satılmasının (benim tahminim/isteğim 499.000), hem elektrikli araçların genel olarak satışına hem de marka algısına ve distribütör saygınlığına çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.