Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (328. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.561
Cevap
104
Favori
570.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karşıkomşununavukatoğlu K kullanıcısına yanıt

    Merhaba, aracinizin kmsi neydi acaba ve yazilim var miydi?

  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Şanzıman yağı zaten muamma , sanayideki ustalar ekmek çıksın diye yağ değişmeli diyorlar, yetkili servis şanzıman dağılsın değiştirelim diye bekliyor.
    Açıkcası sıkıntılı bir durum, mantıken ömürsüz yağ diye bir şey olamaz ama daha önce 2000 lerin başında Laguna aracımda bu gaza gelip şanzıman yağı değiştirdim ,yağ gibi çalışan şanzıman vurma yapmaya başladı, sonra şanzımancının eline düştük selenoid valfti , carttı curttu bizi güzel öptüler.
    Zaten tork konvektörlüde yağı tam değiştiremiyorsunuz .
    Bu yüzden nerde tırak , orada bırak prensibiyle şanzımancıya düşene kadar şanzıman yağını ellettirmeyi asla düşünmem.
  • İyi günler arkadaşlar, aracım 520 g30, 245/45/18 runflat lastikler mevcut, lastik basınçları idrive ünitesinde comfort kullanımda 32 psi belirtmekte. Bugün aracımın rutin bakımı vardı. Servisten alınca önler 37psi arkalar 40psi olarak ayarlanmış. Sizin lastik basınçlarınız nasıl? Servisler genelde daha yüksek basınca mı ayarlıyor?

  • Evett bugün itibariyle 2020 yılından beri birlikte olduğum G30 uma veda ettim
    G60 hayal kırıklığından dolayı Çekinerek w214 kasaya geçmiş bulunmaktayım.

    Hayatımda en uzun süre ve en keyifle kullandığım araç G30 oldu, bende gerçekten iz bıraktı .
    Belki w214 le mutlu olamazsam tekrar şöyle son gelen dolu 2023 lerden bir tane alırım

    2020 64 bin km hatasız special edition luxury aracım 2.6 milyona 5 günde satıldı.

    Emsal almak isteyenlere yardımımız olsun.
    Piyasa ölü ama doğru fiyat doğru araç olunca 5 günde gitti valla.

    Merakla formu takip etmeye ve her G30 gördüğümde içimin gitmesine devam edicem .

    Artık evde kalan F45 ile Bmw evrenine devam edicez, bakalım mercoda bizi neler bekliyor.

    İlk yorumum kozıyoruz filan ama borusan ın satış kısmı mercodan çook çokk iyi.
    Araç almak ölüm resmen , derince gümrükteki aracı 1 ayda getiremediler …




  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun üstad, kazasız belasız kullanın inşallah. G60 a göre w214 bence de açık ara önde, gerek tasarım gerekse donanımı (airmatic, arka aks vs gibi) bambaşka bir seviye.
  • demoprazol kullanıcısına yanıt

    Aracım 218.000km'de. Herhangi bir yazılım, modifikasyon vs. yok tamamen stock:)

  • wewe W kullanıcısına yanıt

    245/45/18 XL yazlik lastik icin 3 kisiye kadar kapi icinde yazan on ve arka 32psi, 5 kisi icin onler 36psi arkadar 44psi. Lastik havalari lastikler sogukken ayarlanmali notunu da eklemek istiyorum yani bunlar sogukken arac kullanilmadan onceki degerler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 17 Mayıs 2024; 17:17:3 >
  • karşıkomşununavukatoğlu K kullanıcısına yanıt

    takoz değişiminin işe yaramasına sevindim. haziranda ilk fırsatta değiştireeceğim. son zamanlarda çok rahatsız etmeye başladı titreşim.

    cevap için teşekkür ederim.

  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun. g30 a göre sürüş açısında nasıl farklar var?

  • arbatu A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    Mercedes arabayı getirebilirse sürecem inşallah
    Gelsin detaylı inceleme yapıcam
    Aslında mesele 5 ve E kıyaslaması değil
    Bmw / Mercedes evrenleri arası farkı merak ediyorum
  • Merhaba arkadaşlar, 8 yıldır kullandığım f30'u satarak 7-8 ay önce g30 aldım. Bunu da inşallah bi 8-10 yıl kullanmak istiyorum. F30'da 60-70 bin km.lerden itibaren yaklaşık 10-11 bin km.de bir litre yağ eksiltmeye başlamıştı. Bagajda 1 litre yağ ile geziyordum sürekli. Bu b48 motor da belli bir kullanımdan sonra yağ eksiltiyor mu? Eğer eksiltiyorsa tecrübelerinize göre ne kadarı normal kabul edilebilir? Teşekkürler.

  • KKartal03 K kullanıcısına yanıt

    Öncelikle yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun. F30'dan sonra G30 iyi gelmiştir:) Ben de E90'dan G30'a geçiş yapmıştım, açık ara farklı dinamikleri var. Sorunuza gelirsek ben yağ eksiltmeyen BMW (motosiklet için de geçerli) hiç duymadım. Önemli olan ne kadar yağ eksilttiği. İki bakım arasında ben de uyarı verdiğinde 1 litre yağ eklerim ve her daim bagajımda 1 litre yağ bulunur. Boxer motorlu bir BMW motorum (GS) da vardı her 1000km de bir çay bardağı kadar yağ eklemek gerekirdi. Yurtdışında BMW'lere "oilhead" tanımlaması yapılır. Eskilerin tabiriyle aracınızın "yağını suyunu" eksik etmeyin:)

  • sk67a S kullanıcısına yanıt

    kaçak yoksa F10 520i 1 gram eksiltmiyor.

    G30 ve G20 de benzer prensipte motor olduğu için eksiltmiyor diye tahmin ediyordum, şaşırdım

  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Açıkçası ben de B48 motor N13 gibi yağ eksiltmez diye umuyordum. Ben f30'da Shell Helix Ultra 5w-30 a3/b4 (LL01) ekliyordum. Sanırım bunda da aynısı iş görür. f30 dan sonra g30'un kalite algısı, sessizliği ve konforu oldukça iyi tabi. Ancak f30'daki çevikliği ve Harman Kardon'u aramıyorum dersem yalan olur.

  • sk67a S kullanıcısına yanıt

    Süreklilik arz etmiyorsa bence de çok kritik bir mevzu değil hocam. F30'da durum daha farklı. Motordaki belirli noktalardaki conta ve tapalardan bir süre sonra yağ kaçakları başlıyor ve 1 litre yağ eksiltme frekansı 7-8 bin kilometrelere düşüyor. Bu conta ve tapaların düzenli kontrol edilerek kaçak varsa değiştirilmesi gerekiyor. Sizin örneğinizden yola çıkarsak g30'da çoğu küçük hacim turbo motorda olan tarzda bir yağ eksiltme var sanırım. F30'dan önce 1.4 tsi Golfüm vardı. Onda da 60-70 binden sonra 0,5 litre eksiltmeye başlamıştı.

  • Herkese merhaba, mercedes w205 den sonra cok begendigim g30 lci a gecis yaptim. Bazi sorularim var, cevaplayacak biri olursa cok sevinirim.

    g30 lci larda hayalet ekrana carplay navigasyonu yansitabiliyormuyuz? Yansitamiyorsak hayalet ekranda gozuken navigasyon ekranina trafik bilgisi gosteren bir navigasyon programi(google maps, yandex vb.) atayabiliyormuyuz? Veya aracin kendi navigasyonuna telefondan rota atabiliyormuyuz?

    Ayrica, kapi acildiginda arac parka gecip el frenini cekmiyor. W205 de bu ozellik vardi ve cok isime yariyordu. Bunun bir ayari varmidir?

    Simdiden cevaplar icin tesekkurler
  • tcoRED T kullanıcısına yanıt

    Bmw, emniyet kemeriniz takılı ise o sırada kapıyı açsanız da parka geçmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 26 Mayıs 2024; 16:12:37 >
  • tcoRED T kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Aracın kendi haritasından yol tarifi alırsanız hayalet ekrana ve varsa head-up display'e harita ve yol tarifi yansıyor. Yoksa yansımıyor.

    Fakat pek çok kimsenin bilmediği minik bir detay var. Eğer apple haritalar kullanıyorsanız; yol tarifi alacağınız sırada minik bir paylaş butonu çıkıyor orta ekranda. Paylaş diyip BMW harita navigasyon seçerseniz aynı rotayı aracın haritasını kullanarak götürtüyor sizi. Böylelikle hem aracın orta ekranında 3D binalarla gidebiliyorsunuz hem de orta ekrana ve varsa head-up'a da geliyor.


    BMW'nin hiçbir modelinde kendi kendine el freni çekme yok maalesef.

    Ama vites DS'de D'de veya R'de dahi olsa stop tuşuna basarsanız otomatik park vitesine alır.

  • apple haritaları kullanınca hayalet ekranda yol tarifi olarak belirdi. bu bile o ekranın boşta kalmaması adına çok yeterli. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim çok yardımcı oldu. Ancak kapı açılınca vitesin P konumuna geçmesi ile ilgili bir çözüm hala bulamadım maalesef. Emniyet kemerim takılı olmadığı zamanda bile araç kendini P ye almıyor. sanıyorum buna birşekilde alışmam gerekecek... şahsi fikrim, bmw nin bunu düşünmüş olması gerekirdi çünkü güvenlik anlamında da önemli bir açık bence... yanlışlıkla kapıyı açıp araçtan inen biri sonrasında aracın peşinden koşmak zorunda kalabilir. iyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim..

  • Arkadaslae g30 2022 aracım var sıfır arac ılk aldıgımdakı balatalar mevcut… 17000kmde frenleme mesafesı uzadı ama ses fkn yok. Balataların degısımı mı yaklasıyor sızce?
  • 
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.