Şimdi Ara

BMW 320i ED F30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    Arkadaşlar yaklaşık 40.000 TL birikmiş param var. Evli değilim. Aylık maaşım 6.500 TL civarı (Henüz 2016 yılı için zam da almadım). Çalıştığım şirket aylık 80 lt. benzin yardımı yapıyor.

    İlk defa kendi adıma araba alacağım, BMW'nin bu modeli çok hoşuma gidiyor. Ancak alabilmem için 50-60.000 TL civarı kredi çekmem lazım. Hayatımda da hiç kredi çekmedim.

    Borusan'ın Premium selection modellerinde kredi oranları piyasaya göre çok iyi. Hal böyle olunca da Premium'a giriş seviyesinde bir araç almaya yakın hissettim kendimi.

    Ancak, yeteri kadar para kazanmama rağmen, hiç kredi çekmemiş olmamdan dolayı 60.000 TL x 36 ay'lık bir kredi gözümü de korkutmuyor değil.

    Ayrıca, kesinlikle aynı segment olmadığını bilmeme rağmen, BMW yerine yakıt tüketimi konusunda da A3 Sedan TDI ya da A3 sedan 1.4 TFSI'da tercih edilebilir mi sorusunu yaratıyor kafamda.

    Bu konuyla ilgili sizin düşünceleriniz nelerdir? Hem kredi çekmek için hem de yakıt tüketimi, vergisi, kaskosu, bakım masrafları vs. açısından görüşlerinizi yazabilir misiniz?

    Şimdiden teşekkürler,







  • Gelir güzel korkmadan alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda kullanlar vardı vergi konusunda avantajlı yakıt olarak ta çok olacağını sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt yardımı da alıyorsan yakıt seni üzmez. Zaten çok yakan bir araç değil. Ancak bakım aralıkları kullanıma bağlı olarak 7-12 bin km arasında değişiyor ve 1000 tl civarında. Serviste fren balatası gibi değişimler oldukça masraflı. 320 lerin temiz ve doluları 110 dan başlar. Kullanması ve performansı keyif verir
  • Bu arada birkaç arkadaşla konuştum, 100-105.000 TL verip, boş bir araba alacaksın diyorlar.

    Valla kafam çok karışık :)
  • Aylık 2200 civarı bi ödeme o gelirle beni korkutmazdı..
  • Bütçeyi biraz artırıp sportline plus vs. gibi bir araç bakmanı tavsiye ederim. 3-4 yıl bineceksen gidip en boşunu alma.

    Maaş önemli değil, gelir-gider kısmı önemli. Kredi taksitlerini ödedikten sonra elinde kalan para sana rahat rahat yetecek mi, önemli olan kısım o. Yok arabayı alıp sosyal hatayından kısacaksan bence değmez.
  • Özel olmazsa eğer 6500 tl maaşlı mesleğiniz nedir ? Otomobil konusuna gelirsek bir kaç araba değiştirerek f30a geçin hem kendinizi toparlarsınız,hem de sahip olunca dolusunu alırsınız.A3 sedan da mantıklı hb olarak hiç sevmesem de sedanı çok şık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .mRcan.

    Özel olmazsa eğer 6500 tl maaşlı mesleğiniz nedir ? Otomobil konusuna gelirsek bir kaç araba değiştirerek f30a geçin hem kendinizi toparlarsınız,hem de sahip olunca dolusunu alırsınız.A3 sedan da mantıklı hb olarak hiç sevmesem de sedanı çok şık.

    Ben bagimsiz denetçiydim. Yaklasik 4 - 5 aydir denetledigim bir musterime transfer oldum. Mali Isler Md. Yrd. olarak.

    Bunun disinda gelir gider olarak baktigimizda, cok fazla da bir giderim yok. 2.200 TL civarinda kredi odemesinden sonra, kira vs. dahil max. 2.000 TL giderim olur ki bunu fazla fazla soyluyorum.

    Ama bilirsiniz iste araba almak icin boyle buyuk krediye girmek alisik olmadigim icin ister istemez insani korkutuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaistLin1915 -- 14 Şubat 2016; 0:51:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadan itiş varken boşver A3'ü bence. Kredi çekip çekmemek sana kalmış ama ben olsam 2 kez düşünürdüm. 60 lirayı tahmin ediyorum 80-85 bandında geri alırlar.

    60'ı biriktirip öyle alayım desen bu sefer de aracın fiyatı kredinin faiz tutarı kadar artar zaten. Tamamen tercih meselesi. Ben olsam krediye bulaşmazdım, güzel giden hayatımı ufak bir servet kadar borçla taçlandırmazdım. Bugünün yarını da var
  • RaistLin1915 R kullanıcısına yanıt
    Başarılarınızın devamını dilerim.Krediye,faize karşı bir insanım sizin kararınız konusunda birşey diyemem,adil olmaz.Ancak sağlığınız yerindeyse korkacak bir şey kalmıyor diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOOSTEDTR

    Arkadan itiş varken boşver A3'ü bence. Kredi çekip çekmemek sana kalmış ama ben olsam 2 kez düşünürdüm. 60 lirayı tahmin ediyorum 80-85 bandında geri alırlar.

    60'ı biriktirip öyle alayım desen bu sefer de aracın fiyatı kredinin faiz tutarı kadar artar zaten. Tamamen tercih meselesi. Ben olsam krediye bulaşmazdım, güzel giden hayatımı ufak bir servet kadar borçla taçlandırmazdım. Bugünün yarını da var

    Borusan'in premium selection kampanyasi cok uygun su an. 40.000 TL'ye 12 ay %0 faiz mesela. Diger secenekler de cok uygun. Hos gerci bu bir pazarlama taktigi, kredi oranlarini uygun gostererek, aradaki farki arabanin fiyatina ekliyorlar muhtemelen.

    Bu arada 60.000 TL icin 36 ay vade toplam geri odeme 73.017 TL Subat ayi sonuna kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kredi oranları gayet iyiymiş bence güzel tercih olur F30 fakat 320i ED'lerin eli yüzü düzgün kazasız ve donanımlı olanları en az 115-120 bin civarında. 105-106 bine 316i'ler de var. Yakıtları hemen hemen aynı, 20i'nin performansı daha iyi. Aradaki fiyat farkı performansa değer derseniz verilir yoksa pek gerekte yok derim.

    A3lerde dsg şanzıman belası var bence hiç bulaşmayın. Bir sınıf alt bir araç a3 sedan, malzeme kalitesi, yaşam alanı gibi konularda F30 daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 320i hoş ve güzell bir araç ama alınacaksa 120 bin tl üstü meblağlar vermek gerekir.. Daha düşükleri yüksek km ve kazalıdır muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejoz -- 14 Şubat 2016; 1:26:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bos araba mezardan farksiz oluyor o yuzden dolusu olmadiktan sonra binmis olmak icin binmenin anlami kalmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: supremum01

    Bos araba mezardan farksiz oluyor o yuzden dolusu olmadiktan sonra binmis olmak icin binmenin anlami kalmiyor.


    Bostan kastiniz tam olarak nedir? Bilmedigim icin soruyorum.

    Mesela ben Istanbul'da yasiyorum cruise control aramam. USB girisi olmamasi dert degil. Aracin bluetooth baglantisi oldugu surece. Veya koltuklarin hafizali olmamasi da benim icin sikinti degil.

    Ama arka koltuklar yatirilmiyormus mesela. Atiyorum bu benim icin bir sikinti. Herkes icin olmazsa olmazlardan Xenon far olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeman6161

    Yakıt yardımı da alıyorsan yakıt seni üzmez. Zaten çok yakan bir araç değil. Ancak bakım aralıkları kullanıma bağlı olarak 7-12 bin km arasında değişiyor ve 1000 tl civarında. Serviste fren balatası gibi değişimler oldukça masraflı. 320 lerin temiz ve doluları 110 dan başlar. Kullanması ve performansı keyif verir

    Bu bakim isi de can sıkıcıymıs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam golf 1.4 tsi 150 bg dsg'de bakabilirsiniz. yakıt olarak sizi üzmez. basın basabildiğiniz kadar
  • Kendi adima konusayim. Boyle iyi bir gelirim dahi olsa krediye girmezdim. Dediginiz meblag soylediginiz harcamalara gore zaten 1,5 maksimum 2 senede biriktirebileceginiz bir meblag. Bosu bosuna faizi vb ile ugrasmayin. Her zaman kendi paranizi degerlendirmek en iyisidir. Hem bunun surpriz masrafi cikarsa, sizin surpriz bir masrafiniz cikarsa isler sikisacak. Bunun yerine 1,5-2 yil bekleyin, ilerde cok daha rahat olursunuz.

    Bekarim diyorsunuz belki bir kiz ile tanisacaksiniz? Bmw kullaniyor ama yemege goturemeyecek kadar cimri dedirtmeyin kendinize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AsDeRf_ -- 14 Şubat 2016; 2:56:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

    Kendi adima konusayim. Boyle iyi bir gelirim dahi olsa krediye girmezdim. Dediginiz meblag soylediginiz harcamalara gore zaten 1,5 maksimum 2 senede biriktirebileceginiz bir meblag. Bosu bosuna faizi vb ile ugrasmayin. Her zaman kendi paranizi degerlendirmek en iyisidir. Hem bunun surpriz masrafi cikarsa, sizin surpriz bir masrafiniz cikarsa isler sikisacak. Bunun yerine 1,5-2 ay bekleyin, ilerde cok daha rahat olursunuz.

    Bekarim diyorsunuz belki bir kiz ile tanisacaksiniz? Bmw kullaniyor ama yemege goturemeyecek kadar cimri dedirtmeyin kendinize.



    Dostum ayni seyleri ben de kendime gunde 40 defa soruyorum acikcasi. Ama bos benzinli Fiesta'nin 46.000 TL'den basladigi guzel ulkemizde, bu para da boyle bir arabaya verilir heralde diyorum. Ama siz degerli arkadaslarin da goruslerini almak istedim yine de. Benim dusunemedigim, goremedigim bir seyi gorebilirsiniz diye.

    Gorusleriniz icin sagolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.