Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3516. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.326
Cevap
511
Favori
4.420.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 35133514351535163517
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Selam. 40-70 e malzeme dahil mi? Yoksa sadece iscilik mi.

  • eemirr kullanıcısına yanıt

    109 bin zincir için çok erken değil mi?Çok mu sert kullanıyorsunuz,servise zincir sesini dinletin bence,zira o sırada yapılan işciliği görünce... o aracı en iddalı usta bile düzgün toplayamayabilir.Çok zor ve çok dikkat,eğitim gerektiren bir olay..Borusan da 100 K e yaklaşır diye düşünüyorum,ben öyle bir şey olsa dışarıya da pek güvenemem,ya özel servisten çıkınca 2 km sonra motor dağılırsa ne olacak,kimse sahip çıkmaz,sahip çıksa bile sanayideki ustanın onu karşılaması çok zor.

  • freestyle_ kullanıcısına yanıt

    Size söylenilenler doğru neden bu kadar reax gösterdiniz ki...3 silindirli motorların en kötü tarafı turbo çatlatması herhalde.Gerçi borusan böyle kronik bir arızası yok diyor ama,bu arıza sık çıkıyor..evet bende o motorlara mesafeliyim..

  • JN008 J kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Açıkçası sert kullanmak bir yana dursun 11 yılda 11 kere kick down dahi yapmamışımdır. Tam aksine oldukça yumuşak kullanırım. Fakat sahibi olduğum herhangi bir malın bakımı hususunda oldukça dikkat ederim. Yılda 7-8k yol yaparım yağı ve filtreleri (yakıt dahil) her sene mayıs ayında değiştiririm. Bu soruları aklıma sokan alelade bir yerde muhabbet ettiğim bir şahsın f30 araçların 120 binden sonra çok fazla masraf çıkardığı iddiasıydı.


    Geçen hafta yaklaşık 20k TL harcayarak şu bilgilere sahip oldum..


    Yetkili serviste hortumlara, pompalara ve zincire yorum yapıldı. Çok temiz olduğu eğer bu temizlikle kullanılırsa 250 bin km rahat devirebileceği söylendi.

    Ancak 100 bin km geçtiği için şanzıman yağı değişimi yapmayı teklif ettiler. Ancak onu orada yaptırmadım. İstanbul Kurtköy tarafında ZF şanzımanın kendi servisi mevcut, randevu ile gittim ve şanzımanı bilgisayara bağladılar ardından da yağ örneği aldılar. Onlar da herhangi bir değişime ihtiyaç olmadığını söyleyerek beni gönderdiler.


    Hülasa 20 bin lira harcadım fakat pişman değilim gönül rahatlığı ile binmeye devam edeceğim.


    Araba ile ilgili çok canımı sıkan tek sorun kapı kollarında ki soyulmalar. Ki sanırım bu genel bir sorun..


    Hayırlı günler dilerim.





  • creepiest kullanıcısına yanıt

    Her şey dahil

  • eemirr kullanıcısına yanıt

    Şanzıman yağı değişimi teklifini yapan yer Yetkili Servis Borusan mıydı? Olmaması gerekir... Sorun yoksa yola devam. Değiştirmeyin.

  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Borusan değil hocam, hiç bir otomobilimi garanti sonrası satıcısına götürmem :)

  • Merhaba dostlar 215 f30 benzinli aracım motor soğuk iken titreme yapıyor örnek vermek gerekirse ileri atıyor kendini motor soğuk iken sıcak iken hiç olmuyor ve motor sıcak iken normal şehir içinde hararet 120 ye yaklaşıyor sorun olurmu aklıma takıldı
  • Sakin kullanımla zincir en az 150 bin km'ye kadar kullanılır hatta genel ağır bakım için bu kilometre beklenilebilir
  • 2018 model 3.18i edition m sport bir araç almayı düşünüyorum. Araçta değişen yok, tramer kaydı yok yalnız sağ çamurluk ve ön kapı boyalı arka kapı lokal boyalı. Boyalarına çok takılmadım lakin araç 155bin km'de. Gözle kontrol ettiğimde araçta yağ kaçağı gözükmüyor veya yapmış tamir edilmiş henüz bilgim yok, su kabı değişmiş sadece onu biliyorum.

    Özellikle F30 konusunda bilgili, tecrübeli arkadaşların tavsiye ve önerilerini bekliyorum.

  • lkee26 L kullanıcısına yanıt
    Burada biraz anlatmaya çalışmıştım

    https://www.youtube.com/watch?si=zGPpIvaNZQlVBm8X&v=aGWfL8nxp7s&feature=youtu.be
  • Turkcell Elçi kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Aracınızdan ilk çalıştırdığınızda sallantı olması kısa bir süre 1-2 dk normal sanırım. Motora giren havanın miktar farklılığından sarsıntı da yapabilir, ateşleme ile ilgili bir konudan da olabilir. (Buji,bağlantıları ,gevşeyen soket) Egzostan duman atma vs. var mıdır? Eğer hareret dur kalklara girdiğinizde hararet bu kadar yüksek ise kısa sürede arabayı bir servise baktırmanızı tavsiye ederim.


    Bakmış olabilirsiniz ama hatırlatma olarak aracınızın soğutma suyu seviyesi ve yağına da bakmanızı tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qezgin -- 21 Mayıs 2024; 21:56:28 >
  • qezgin kullanıcısına yanıt
    Araç yağ eksiltiyor bu ay komple yağını değiştireceğim. İlk çalıştırdığımda motor soğuk iken yapıyor öne atıyor resmen kendini farkediliyor araç içindeyken beyaz duman var hararet hep bu şekilde oluyor

     BMW 3 serisi (F30)
  • Turkcell Elçi kullanıcısına yanıt

    Hocam hararet değil o yağ sıcaklığı göstergesi, o sıcaklık normal. Sport'da gazladığınızda 120'de normal haberiniz olsun.


    Benim önceki sayfalarda yorumlarım vardı yağ eksiltmeden dolayı Ocak ayında oringler değişti. Ocak ayındaki bakımdan sonra 5000 km boyunca 1gram yağ eksiltme olmadı bende.

    9 mayısta hafif bir kaza yaptım, ön tampon da hafif bir darbe izi ve farda çizik var.

    Tesadüf müdür bilmiyorum kazadan 1.5 gün sonra yağ seviyesini ölçtüğümde 250 ml eksikti.

    Dün hala aynı seviyedeydi, bugün tekrar ölçtüm 250ml daha eksilmiş 500 ml yağ ekleyip tamamladım. Ocaktaki yağ değişiminden beri 6600 km olmuş.

    Beyaz duman vs yok bende.


    Araç 2015 320i ed, 120bin km de.

    Ev ile işim arası 60 km, her gün 120 km yol yapıyorum bunun yaklaşık günlük 40 km si otoban.

    Basıyorum biraz açıkçası.

  • fordmustanggt2005 F kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç 150 binde 320i 2015 zincir ne zaman değişir acaba şimdiden ses yapmaya başladı
  • Turkcell Elçi kullanıcısına yanıt

    Hocam bir kontrol ettirin, 120-150 k gibi değiştirin diyen de var ses yapmadan değiştirmeyin diyen de var, zaten ses geliyormuş bir baktırın.

    Ben de bugün yoğun sağanak altında 60 km kullandım, park ettiğimde böbreklerden duman çıkıyordu, internette arattım Westinghouse vs bilmem ne su alabiliyormuş yoğun yağmurda, akşam 6 da bakalım çalıştırınca aracı bir sıkıntı olacak mı. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

    ben iyice sıkıldım araçtan, işten ayrılıp biraz vakit bulunca araç değiştirmeyi düşünüyorum

  • fordmustanggt2005 F kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde sorunları bitmiyor bende satıcam ilana koydum hatta Mercedes almayı düşünüyorum
  • Bugün aracın yağını değiştirttim önceki adam 5.40 yağ kulanmış ben 5.30 almıştım duman atmaya başladı araç ustaya götürdüm. Sibop lastiği değişecek yada 5.40 yağ koyup sat dedi ne yapmalıyım.
  • Turkcell Elçi kullanıcısına yanıt

    Böyle adice bir teklif sunduğu için öncelikle ustanızı değiştirin... Arızayı giderip satmak yerine arızayı gizlemek suçtur. Alan kişi gold ekspertiz yaptırıp notere işletirse ve bu durum fark edilirse canınızı okurlar direkt para ve araç iadesine kadar gider iş...

    5w30 ile 5w40 arasında o şekilde derin bir fark olamaz. Aracın bulunduğu iklim koşullarına göre bir fark aslında daha çok o. Sıcak iklimlerde 5w40 gibi yağlar kullanılır. Soğuk iklimlerde 0w30 gibi yağlar kullanılır mesela.

  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı 3 ay önce aldım 3 gün önce yağ değiltirdim beyaz duman atıyor katkı koymuşlar galiba içine ne yapacam şimdi? Benim suçum nedir
  • 
Sayfa: önceki 35133514351535163517
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.