Şimdi Ara

Bmw 3.16i f30 kasa mı yoksa Audi A3 1.0tfsi mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Saçma sapan yorumlara iltimas göstermeyin. Evet her benzinli araba gibi f30 3 serileri de az çok aynı yakar. Ama dikkat edin 1.6 hacimli her benzinli ne yakıyorsa o da okadar yakar. İşin içinde performanslı kullanım varsa, her benzinli gibi makas açılır. Aracın eski yada yeni oluşu durumu pek değiştirmez. Belirli bir ekonomik fiyata gelince her araç aoaçi yada ocu bucu aracı olabilir. Piyasada ne mallar var, herkes görüyor neyin ne olduğunu. Bu bizim eğitim seviyemizle de alakalı biraz. Sonuçta herkes bilgisi görgüsü kadar Yaşar hayatını. Burada yorum yapan ergenlere sesleniyorum, çok değil ileride sizde yaş almış, farklı kaygılarla hayatınızı yürütmeye çalışacaksınız. O yüzden kimseye, ne kazandığını ne harcadığını sormayın bile. Ucuz hesaplar çünkü. Bende benzinli araca biniyorum. Herkes diyor çok yakıyormu diye. Yakarsa yaksın, ben sigara içmiyorum diyorum mesela. En azından havaya üflediğiniz zehire para harcamıyorum, benzin parası yapıyorum diyorum. Herkesin kazanacağı rızık belli,





    Gelelim f30 a, bende 2014 başlarında düşündüm, hatta o zaman m paketleri yrni yeni satışa çıkmıştı. Sonraları Mercedes w205 yeni çıkmıştı, o an kararımı c180 e çevirmiştim. Öyleki aracı 3,5 ay bekleyerek özel sipariş etmiştim. Amma velakin ne kadar yrni bir araç hevesi olsa da f30 3.20ed keyfi hüçbirzaman alamadım arabamdan. Yaklaşık 4 yıl 60bin km kullandım. Sonunda haziran ayında sattım aracımı. Şimdi son kasa g30 5.20i aldım yine sıfır km. Her binişimde yüzümde gülümseme oluyor. F30 gibi kıvrak, esnek, ama bir o kadar da sessiz, , konforlu. En son 600 km yol yaptım, ortalama hız 112 üzeri , 6.8 lt yakıt yakmış. Şüphesiz 10 da yaksa umurumda olmazdı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • A3 diyen arabadan anlamıyor, F30'a laf sokmaya çalışanlar da trafikte F30 tarafından sayısız kez tokatlanıp kuyruk acısı yapmış ve alım gücü yetmediği için tek çareyi bok atmakta bulan acınası tipler.

    Yazılımlı 3.20d kullanıyorum, F30 kasa, henüz şehir içi kalkışta önüme geçen bi araba denk gelmedi. Uzun yolda 3.5 , 5 arası şehir içi de kullanıma göre 6.5 - 8 arası değerler alıyorum.
    İçine hava basılıp beygir alınan, elektrik süpürgesi gibi bi motor olan 1.0 arabayı napıcaksın gerçekten? 1.0 motor nedir?
    Adamlar gelmiş, kalite olarak bmw ve a3 aynı hissi verir demiş. A3'ün içinde bir şey yok. Malzeme olarak bi şey yok. 2 tane hava giriş zımbırtısı var, ne kalitesinden bahsediyorsunuz ya?

    F30, düşünmeye bile gerek yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Tartışmaların kenarından geçip, kişisel görüşümü paylaşayım.

    - BMW'nin 3 serisi, doğası gereği A3 ile denk değildir. Aralarında segment farkı ve sıfır almaya kalktığınızda en az %40-50 fiyat farkı olan iki araçtır.
    - Audi A3'ün BMW ile kıyaslandığında üstün olan tek yönü, şehir içi (az ağırlıkla olmak kaydıyla) yakıt tüketimi olabilir, ki o da kullanıcıdan kullanıcıya değişir.
    - BMW 3 serisi her konuda; güvenlik, genişlik, malzeme kalitesi, (saçma ama) prestij gibi konularda A3'ten üstündür.

    Bana kalırsa, Leon 1.4 TSI'da kalmanız mantıklıdır ama illa ki araç değişecekse, milletin abartmasına bakmadan 316 BMW alınabilir. Buradaki junior Ağaoğlu'ların beğenmemezliği bir kenara bırakılırsa, C serisi Mercedes de bakılabilir.
    Şuan ki aracım yazılımlı. 0-100 7.5 saniye civarlarında. Haliyle yakıt 10-11 litre arası. İstemsiz yüksek devir kullanıyorum. Leonu seviyorum çok emek var üstünde. Ancak benzin ve iç trim sesleri ve malzeme kalitesizliği tak etti artık. Bmwnin performansı bana yetecektir. Ama audi de yeni model ve benzin konusunda daha kibar. 1.0 116 hp güç var ama ara hızlanmalar vs bu küçük hacimli motor ne kadar yeter bilemiyorum. Bana göre a3 c premium, bmw f30 d segmenti bir araç. Hala kararsızım

    Tüm cevaplara teşekkür ediyorum. Tek tek okudum. Yeni cevaplara da açığım. Birbirimizle kavga etmeden lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EBÖB

    quote:

    Ayrıca 320ied ve 316i motoru PSA motoru yani BMW logolu Peugeout alıyorsunuz.


    Biliyorsan konuş âlim sansınlar ( ibret alsınlar ), bilmiyorsan sus da adam sansınlar. . .

    Bilerek de olsa konuşuyorsan mütevazı ol ki bilgine olduğu gibi sana da saygı duysunlar. . .


    Al okuhttp://bmwuzmani.blogspot.com/2016/08/bmw-peugeot-motoru-mu-kullanyor.html
    İlk ayet bile oku diye gelmiş.
    3.16 psa grup ile geliştirilen bir motor ne tamamen bmw nin ne de tamamen psa nın..

    3.18i ise safkan bmw motorudur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uza -00-

    Arada aracımın paketi sorulmuş onu cevaplayıp yardırıyorum. Comfort Plus olarak geçiyor. Kısaca Standart donanımda diyebiliriz 2-3 extra bişeyleri var.


    Şimdi gelelim işkembeden gelen hunhar arkadaşlara.

    F30 la nerdeyse her ışıkta ilk kalkan ve esp full kapalı şekilde kullanımımda bile 9,8 in üstüne çıkamadım. Bu arabada 12 litre yaktıranıda ayakta alkışlıyorum. Yani nasıl beceriyorsa artık sallamıyorsa tabi(!)

    Kendi tüketimim comfort modda 8,5 ortalama. Eco proya hiç almam zaten. Aracı öldürüyor. Daha önceki konumda uzun yolda 100,4 ortalama hız ile 5,6 Litre yaktığım konumda mevcut forum.da Ki o yoldada 150 nini altına cok az indim toroslarda. Onun harcinde gece vakti 150-160 gittim.

    Yazılacak çok şey varda arkadaş troll mü değil mi bilmiyorum o yüzden yormayacağım kendimi. Ancak şu kadarını söyleyim. Evde 2 araç var 2 side bende. F30 8,5 ortalamada Astra J 9,4 ortalamada şuanda. Peki sizce hangisini performanslı kullanıyorum. TAhmin etmişssinizdir sanıyorum ki. Kısaca F30 yakıt olarak çok iyi bir araç.

    F30un yakıtı iyi olmasa zaten şuanda F30 değil E92 sahibiydim. E92 12-13 Litreden aşağı yakmıyor. Oda test edildi onaylandı.
    Eleman bölümün bakanlık onaylı trolü boşa laf yetiştirmişiniz de, 316i ile şehir içinde deli gibi gazlamaya 9.8lt? Rahat 16-17lt görmesi lazım, bu işi yapmadan önce tüketimi sıfırlıyorsun değil mi?




  • Bilen bilmeyen herkes doluşmuş konuya. 3.5 yıldır 316i sahibiyim. M paket araçla 18 jantlara rağmen Ankara içi konforlu denecek bir kullanımla 8.5'in üstüne daha çıkmadım çıkamadım. 320iED aracım da var. Onda üstelik yazılım da var. Onda da 9.5'in üstüne çıkmadım. Bence boş konuşanları bırakın. 2015 model 316i alırsanız sorun yaşama ihtimaliniz de çok düşük. 2015 yılı 316i için son üretim yılıydı. Ben 40 bin km'dir kapı fitillerinin gıcırtısı hariç en ufak problem yaşamadım. Onu da serviste garantiden hallettiler. Yaklaşık bir 6bin km'dir en ufak ses yok. Bir 40 daha da zaten bir problem yaşayacağımı sanmıyorum. Düzgün kullanılmış bir araç bulursanız düşünmeyin. Şu an piyasada muhtemelen en mantıklı araçlardan birisi 316i. 200 bine golf satılan yerde 140-150 civarına tertemiz 316'lar var.

    C serisi de bence alınabilir ama fiyatları çok uçmuş. Boş paket c180 yerine dolu paket 3 serisi daha mantıklı.

    Bir de 318 falan diyen olmuş. 318 komik bir araç. İki aracı da arka arkaya kullanmış birisi olarak: 318i'nin sesi güzel, 316i alt devirlerde daha başarılı, hissiyat olarak 316i daha hızlı hissettiriyor. Yan yana nasıl giderler bilmiyorum ama 316i yazılımla 0-100 7.5 saniyeye geliyor. Bence uzun vadeli kullanılacaksa 316i daha mantıklı. Sıkılınca yazılım yaptırıp yeni arabaya biner gibi binersiniz.




  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    +1
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    quote:

    Eleman bölümün bakanlık onaylı trolü boşa laf yetiştirmişiniz de, 316i ile şehir içinde deli gibi gazlamaya 9.8lt? Rahat 16-17lt görmesi lazım, bu işi yapmadan önce tüketimi sıfırlıyorsun değil mi?


    quote:

    16-17lt görmesi lazım


    ''Görmesi LAZIM'' lar ile bu iş olmaz. Biz sana olanı söylüyoruz sen daha hala hayal dünyanda yaşıyorsun.


    Daha hala neyin inadı neyin kafası?


    Kullanıpda yazıyoruz. Umarım ileride 3-5 sene sonra aracı alacaklar senin gibilerin tutarsız ve gerçek dışı yorumlarını göz önünde bulundurmazlar.
  • F30:
    + D segmenti (getirdiği konfor, kalite ve sürüş dinamiklerindeki artılar)
    + A3'e göre geniş iç hacim
    + Arkadan itiş (sürüş keyfi)
    + Daha iyi motor performansı


    A3:
    + Düşük yakıt tüketimi ve vergi
    + Daha yeni sorun çıkma olasılığı daha düşük
  • C180 al hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMuffin

    C180 al hocam
    C180ler +20-30k daha pahalı hocam yeni kasaları. Eski kasaları hem km yüksek hem görüntü olarak hoşuma gitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

    F30 2012'den bu yana yolarda yani 6 senelik demode eski yüzlü ve güncelliğini yitirmiş tasarımlı bir araç tavsiye etmem. Ayrıca 1.6 TwinPower 136 Hp motoru ile yüksek yakıt tüketimi ile ocaklara incir ağacı dikmeye devam ediyor.
    F30 artık çakal kasa E30 sahiplerinin eline düşerek kenar mahalle aracı haline geldi.

    A3 Sedan 2016 yılında makyajlandı, çok daha modern bir görüntüsü var.
    1.0 TFSI 1.6 TwinPower motorakıyasla daha ekonomik.
    Bu üyeyi her BMW konusunda BMW'yi hunharca eleştirirken görüyorum. Trafikte BMW'ler tarafından çok sollanmış anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar da,cidden bu soruyu soruyormusunuz.A3 un leondan eksiği var fazlası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 5 Ağustos 2020; 17:59:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    525xd, 520d, yeni 530i veya 320d olsa niye eleştireyim ?



    “Gitmeyen BMW” ünvanıyla tarihe karışan 316i veya BMW logolu PSA 320ied savunmamı beklemeyin.



    Bi araba ya Peugeot olur ya BMW olur, karışık olmaz. Kimse kusura bakmasın.



    Mercedes Yeni c200d için nasıl Mercedes Dizel motor koyduysa adam gibi Alman arabası yapın. Alman görünümü ile Fransız arabası itelemeye çalışan olursa orda eleştiriyi basarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.