Şimdi Ara

BMW 1.18i & 2.18i Coupe & 3.20i ed

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Konu başlığını görünce ne alaka diyebilirsiniz ama kafam biraz karışmış durumda. Öncelikle kendimden bahsedeyim; 25 yaşındayım ve 3 senedir Seat Leon kullanıyorum ondan öncede son kasa Chevrolet Aveo kullandım. Arabayı genellikle tek ben kullanırım yani arka koltuklar pek kullanılmaz. Araba için ayırdığım bütçe yaklaşık 135-140 bin tl arası. Araçlardan 1 serisi sıfır km bu fiyat aralığında alınabiliyor, joy+ donanım seçeneği olarak ve açıkçası donanım da beni tatmin eder. 2 Serisi Coupe ise bu fiyatlara 2.el olarak 2015 model gibi alınabiliyor. Aslında gönlüm en çok bu arabadan yana çünkü görüntüsünü en çok beğendiğim bu. Aslında temelde 1 serisi ile çok farklı bir araç değil, motor falan aynı araç. Bu paralara M paket veya luxury line falan alınabiliyor, doğal olarak 1 serisinden daha donanımlı. Son alternatif ise 3 serisi, açıkçası bu araç pek aklımda yoktu çünkü büyük bir araba ihtiyacım yok. Ama birkaç arkadaşım kafama soktu. Bu fiyat aralığında 2013-2014 modeller alınabiliyor gibi. En büyük avantajı 170bg'lik motoru. Bunun haricinde benim açımdan çok bir avantajı yok.
    Eğer toparlarsak, benim gönlüm 2 serisinden yana fakat daha önce hiç 2.el araç almadım o yüzden çekincelerim var açıkçası. Aracın BMW olması da çekincelerimi artırıyor. Bu yüzden hiç riske girmeden sıfır olarak 1 serisi almak ağır basıyor şuanda. 3 serisi de bu araçların arasından performansı ile göz kırpıyor ama risk bu araç için daha da fazla . Bu durum hakkında sizin fikirleriniz neler acaba. Aşağıya bir kaç örnek ilanda koyuyorum.

    BMW 1.18i ( Sıfır fiyatı 136.500 TL )
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2017_bmw-1.18i_yeni-kasa_hayalet-plusjoypls_0km_sunrf-plusxenon-plusggorus-488951280/detay

    BMW 2.18i
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-doktordan-bmw-218i-luxury-harman-kardon-454306235/detay/https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-go-car-bmw-218i-coupe-m-sport-28.000-km-estoril-mavi-485731137/detay/

    BMW 3.20i ed
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-opsiyonlandi-ilginize-tesekkurler-473956556/detay/https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2014-bmw-3.20ied-modern-line-boyasiz-sadece-40000-kmde-491404253/detay/

    Teşekkürler.







  • 118i için şöyle bir seçenek carken neden daha pahalı olan?



    473924690

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    İlanı sadece örnek olarak koydum, aracın nasıl bir şey olduğu görülsün diye, yoksa sahibinden'de araştırmadım 1 serisini. Aldığım 136.500 fiyat teklifi BMW'nin kendisinden.
  • 1 ile 2 serisi aynı altyapıda ancak şasi ayarları farklı. Limitte 1 biraz dengesizleşiyor, yolun eğimine ve asfalta göre fazla önden kayıyor, bazende arkası kayıyor yani o tüm ağırlığın dıştaki 2 tekerleğe eşit binip de sonra hafifçe arkasının gelmesi hissini alamadım ben. Fakat kademeli bir kayma her zaman, kopma durumu yol ıslak değilse yok, zaten bu karaktere alışırsan çok keyifli. 2 serisinde ise denge limitte daha iyi, F30'a daha çok benziyor. 2015'te 6 ay 218i kullandım, darbe emiş konfor olarak 1 serisi ile birebir aynılar, sürüş hissi falan aynı. F30 biraz daha konforlu gibi ondan da net emin değilim, yol sesi yalıtımı daha iyi yalnız. 3 araba da konfor/yol tutuş olarak çok başarılı, direksiyon sistemleri ise orta karar. F30 bir üst sınıfta olmasına rağmen ağırlıklarında fazla fark yok, altyapıları benzerde olsa da 3 serisinde çoğu alt takım parçası alüminyum, 1 ve 2 serisinde çelik kullanılıyor.

    320ied'deki 170hp Bmw-psa motor, BMW'nin kendi 3 silindir motoruna basar geçer. Tüketimi ondan fazla değil, performansı ise açık ara yüksek. 218i'nin beğenmediğim 2 tarafından biriydi, yakıt-performans dengesi, diğeri de sürekli tahrik arızası vermesiydi. Ortalama hızım 32-35kmh civarı gezinmesine rağmen 8.5lt'den aşağı düşmedi tüketim, 118i'de pek farklı değildir, ağırlıkları yakın. 18i motorların fabrika verisi 0-100'ü de tutmuyor, ancak tork brake yaparsan 9.5lara falan zor bela iniyor, normal tamgaz kalkışta 10.5sn civarı. 320ied ise fabrika verisi neyse onu beceriyor.

    Ben büyük ihtimalle 2. el Subaru brz bakardım ama 3ünden biri olacaksa 218i derim.




  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. Performans ve yakıt hakkında söyledikleriniz korkuttu açıkçası beni. Bu kadar olacağını düşünmüyordum. Bu beni 320ied'ye kaydırabilir. Peki 2.elde BMW alırken dikkat et dediğiniz hususlar var mı? Hem daha önce 2.el araç almamış hem de BMW almamış biri olarak soruyorum.
  • Öncelikle 2 serisi diğerlerine göre sportif bir araç, burda seçeneğiniz bu tarz olacak ise, sunrooflu ve m paketli bir araç diğerlerine göre sizi daha çok memnun edecektir onu söyleyeyim. 1 serisi ise standart bir c segmenti kadar dolu olmayan fakat arkadan itiş ve bmw hissi olması sebebi ile bu paralara satılan bir araç. 3 serisi diğerlerine göre daha büyük, sportifliği bence daha az ama daha tok bir araç.

    Burada tercihiniz ne için öncelikle ona karar vermeniz lazım. Eğer ben şuan o paraları verecek olsam A200 bakardım, beğenmez isem 2 serisi M paket bakardım, en son 3 serisi bakardım. Tabi tercihiniz için önce hepsini test edin.

    Yakıt için ise İstanbul'da oturuyorsanız her üçü için 9.5lt/100 km den aşağı yakamayacağınız size söyleyim, uzun yol hariç. Alırken mutlaka bmw servislerine götürüp bir bakın.
    Ayrıca araçlar için bilgileri bmwarea sitesi ve forumundan daha net inceleyebilir, görüş alabilirsiniz bence. Orada tanınmış araçlarını satanlar var, en azından geçmişini bilirsiniz.




  • JudasRising kullanıcısına yanıt
    Benim araçta turbo basınç valfi hatası çıktı, birkaç dakika performanslı kullanınca tahrik hatası veriyordu. Önce borusan turboda bir parça değişecek dedi 1 hafta kadar tuttu aracı, sonra komple turboyu değiştirdiler. Aldıktan sonra bir daha sorun yaşamadım, araba hala bir tanıdığımda ve sorunsuz kullanıyor. Birde performans veya tüketimi pek dert etmedim, sorun fabrika verilerinin tutmaması. Ortalama tüketim 5lt yazıyor, 0-100kmh 8.9sn diyor gel gör ki iki değerle de alakası yok aracın. Çoğu otomobil tüketim olarak fabrika verisine yaklaşamıyor tabiki ama performansın tutmadığını, tüketimde de bu kadar açık makası ilk defa gördüm. Şimdiki aracımda da 5lt katalog verisi var ama çıkıp da 8.5-9 yakmıyor, 7lt yakıyor. 0-100 12sn diyor, 11 saniye gibi çıkıyor. Golf 125hp 1.4 tsi 218i'yi kalkışta geçiyordu ve fabrika verisi daha kötüydü. Bu katalog-gerçek hayat tutarsızlığı beni aşırı rahatsız etti, yoksa sineğin yağını çıkarmadan adam gibi doğru dürüst yazsalar motorla veya tüketimle ilgili bir problemim olmazdı. Aslında 3 silindir sesi falan gayet güzel, çok titreşimsiz çalışan hatta kıyıdan BMW'nin eski 6 silindir motorlarına hatırlatan çok keyifli bir motor. 1.5 turbo değil de 2.0lt 136hp atmosferik motor gibi çalışıyor, o kadar düzgün bir tork bandı var. Aracın kendisi de son derece keyiflidir.




  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Amacım biraz da olsa spor, hisli bir arabaya binebilmek, bu yüzden BMW'ye odaklanmış durumdayım zaten. Gönlüm 2'den yana zaten sadece 1 serisi sıfır olması 3 serisi de performansı ile kafamı karıştırdı. A serisini de test ettim fakat araç çok hoşuma gitmedi. Her ikinize de teşekkürler.
  • Naçizane düşüncem, 1 serisi o parayı hak etmiyor. 2 serisi güzel görünüyor, gence hitap ediyor, hatun kaldırıyor ama motor tırt. Kağnı arabasına binmişsin hissi veriyor. En mantıklı seçim 320i ED olur senin için.
  • Bir serisi yerine 4 silindirli 3.20 alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.