Şimdi Ara

Bluetooth Kulaklık ile Kayıtlarda Kulaklık Mikrofonunu Kullanamamak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Belki bir çoğumuzun bilmediği bir konuyu ben de yeni öğrenmiş oldum. Hem faydalı olması adına hem de bir çözümü varmıdır diye buradan da paylaşmak istiyorum.


    Bluetooth ile bağlantı kuran herhangi bir kulaklıkta kullandığı codec (aptx, AAC vs..) ya da kulaklığın türünün (kafa üstü, tws vs.) ne olduğunun bir önemi olmayacak şekilde eğer bağlandığı cihaz android işletim sistemli bir telefon ise bazı uygulamalar hariç (google asistan) kulaklığın mikrofonunu ses ya da video kaydı yaparken kullanamıyorsunuz. Bunu developer options da dahil değiştirebileceğiniz bir ayar da bulunmuyor. Yani sadece google asistan da kulaklık mikrofunu izinli geri kalan tüm uygulamalarda bu kısıtlanmış ya da varsayılan olarak telefon mikrofonu geçerli oluyor.


    Doğal olarak şu senaryolarda bluetooth kulaklık kullanırken ciddi sıkıntı oluşuyor. Örneğin whatsapp ya da telegramdan ses kaydı bırakırken ya da telefon kamerası ile video çekimi yapmak istediğinizde gibi.


    Bunu bir çok kişi fark etmemiş olabilir. Sebebi ise genelde kulaklık ile birlikte telefon da yanımızda olduğundan telefonun mikrofonundan sesin iletildiğini anlayamayabiliyoruz. En azından ben fark etmemişim :)


    Onun haricinde direk telefon görüşmelerinde bir sorun yok. Whatsapp tan sesli ya da görüntülü görüşme gerçekleştirmek istediğimde kulaklığın mikrofunu aktif olarak kullanılıyor.


    Aynı şekilde konuyu IOS bir cihaz ile denediğimizde ise bir sorun olmadığını gördük. Orada kayıt esnasında da kulaklık mikrofonunun çalıştığını test edebildik.


    Bu tarz bir deneyim yaşayıp bu konuya çözüm bulabilen bir arkadaşamız paylaşımda bulunabilirse sevinirim.



    İyi forumlar dilerim :)








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.