Şimdi Ara

Blu-ray film izlerken Philips 42PFL7762'de çıkan 'parazit'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Konu aslında başlıkta belirttiğim gibi. Yaklaşık 1 sene önce aldığım Philips televizyonu temel olarak PS3 oynamakta ve blu-ray seyretmekte kullanıyorum. TV çok seyretmediğimden kablolu tv kalitesi kötü olsa da yeterli oluyor.

    Blu-ray seyretmeye başladığımdan beri sorun olan bir durum var. Bazı filmlerde (örneğin Miami Vice, Ocean's serisi, Payback gibi) filmin neredeyse tamamında, bilhassa karanlık sahnelerde görünür parazit-noise tarzı bir durum var. Bazı diğer filmlerde ise, bütününde olmasa bile bazı sahnelerde bu durum belirgin oluyor. Filmleri almadan önce genelde yabancı sitelerinde filmin görüntü kalitesi hakkında görüşleri okuduğumdan, ve sık sık kötü transferli filmlerdeki bu durumdan bahsedildiğinden, uzun süre durumun normal olabileceğini düşündüm. Ancak en son seyrettiğim Miami Vice, neredeyse VHS'den kötü bir görüntü kalitesi sununca, bunun kabul edilebilir olmaması gerektiğini farkettim.

    Ekte Miami Vice'dan iki adet resim koydum. Bunları fotoğraf makinası ile çektim ama aslında görüntüdeki parazit çoğu zaman bundan kötü oluyor. Sebep olarak aklıma gelen herhangi başka bir elektronik cihazın girişim yapması ama onları kapadığımda da sorun çözülmedi. Elektrik prizinin topraksız olması ya da hdmi kablosunun (philips o da ) iyi yalıtılmamış olmasının sebep olduğundan da şüpheleniyorum.

    Son olarak belirteyim ki ps3 oyunlarında ve diğer bir çok filmde bu durumu hiç görmediğim de oluyor. Ama emin de olamıyorum. Belki bu kadar net olmasa da gene de görüntü kalitesi bozuluyor olabilir.

    Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

     Blu-ray film izlerken Philips 42PFL7762'de çıkan 'parazit'


     Blu-ray film izlerken Philips 42PFL7762'de çıkan 'parazit'







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.