Şimdi Ara

BİTMEYEN KARTUŞ lar hakkında (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
18
Favori
195.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: AtiMX4

    Yaşar Bey'in elinden geldiğince yardımcı olduğuna inanıyorum. Ayrıca tanklar konusunda diyebileceğim tek şey; Oldukça sağlam yapıdadır. Bu arada Yaşar Bey size özel pm atacağım ilgilenmenizi rica ediyorum.

    Aynen kardeşim bu kanıya nasıl ulaştılar anlamadım.piyasadaki bütün tankları neredeyse kullandım.hiçbiri bursa kartuşun sattığı tanklarla zerre kadar karşılaştırılamaz.

    dediğiniz gibi benimde yazıcımla sorunum olmuştu sağolsun Yaşar bey maddi manevi yardımını eksik etmedi.

    bu yazılanların Bursa Kartuş firmasını karalamak amaçlı olarak asılsız olduğunu düşünüyorum.

    Meyve veren ağaç taşlanırmış. Bayiden aldığım yazıcıda sorun çıktı sağolsun Yaşar Bey ilgilendi.




  • bitmeyençile yazdıkların bence de inandırıcılıktan uzak. sen hangi firmasın? kaç tane sistem aldın? kaçında sorun oldu? bunları aldıgın yerle paylaştın mı? çözüm üretmediler mi? ortaya birşey atıyorsun arkasında duramıyorsun. aynen mesajının silinmesi gibi bu da pek ahlaki değil malesef. ilgili firmayı zan altında bırakmak bu yaptıgın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitmeyencile

    Vallaha ben gazeteciyim ve amacım inanın kötü değil ,Bilişim Firmam var istanbul'da ,Bursa Kartuş'unda düşmanı değilim , sadece Onların sattığı canon sürekli besleme sistemine takılan siyah tankların sorun verdiğini söyledim ve firma olarak satışı durdurduğumuzu ,ayrıca sitelerimizde bunu açıklayacağımızı söyledim , nedenlerinide gerekirse yazarım dedim ,baktım ki ertesi gün silinmiş mesajım ve özele mesaj atmış Yaşar Asa bey , aynen şöyle mesajı ;

    " Selamlar,

    Kim olduğunuz hakkında bize bilgi verirseniz memnun olurum. Mümkünse SİTEMİZDEKİ kullanıcı adınızı rica ediyorum. Ayrıca faturaları hangi isme yada şirkete de kestiğimizi iletirseniz çok iyi olur.

    Çok acil bilgilendirirseniz memnun olurum.

    Açıkçası sizin bayimiz olduğunuzdan şüpheliyim.. Tüm bayilerle ben sorumluyum. Eğer bayimizseniz beni tanırsınız. Çok çok acil mesaj bekliyorum.

    Cevaplarsanız sevinirim.

    Saygılar..
    Sevgiler.. "

    şimdi ben mesaj yollamadım kendisine çünkü gerek yok , ben şahsi kararımı almışım ve bu sistemin müşteriye zarar ve firmamızı kötü bir imaja doğru götürdüğümü düşündüğümü belirttim ve sonrasında forumdaki mesajımı silmiş kendisi büyük ihtimalle , ben buradan yazdıysam mesaj buradan da aslan gibi cevap veririm , benim kimse ile bir hesabım yoktur , başta söyledim gazeteciyim ve sağlam bir haber sitem var , orada bir haber yaparım eğer amacım karalamak olsa , günce 100 tane satıyorsan 10 taneye düşer satışın , ama kimsenin ekmeğinde gözümüz yok , sadece eleştirileri dinle ve ona göre önlem al , yorumumu silersin bende sağlam bir web masterim var ,açarım bir blog orada yazar dururum yine engel olamassın ,seosu güçlü bir site yaparım yazarım mp 280 110 tl hergün arayanlar olur ,derimki satmıyorum kardeşim bu ürünler hep sorunlu ,insanlarda soru işareti oluşur sonra , yani amaç karalamak olsun daha bir sürü taktik var rahat olsun mesajımı silenler .

    Merhabalar.Şu anda bitmeyen kartuşlar hakkında belkide bu forumda en çok bilgi paylaşımında bulunan kişi benim.Bizzat deneyimlerimi paylaştım.Satıcı olmamında bu konuda etkisi büyük.

    Ben Bursa Kartuş firmasının ilk bayilerinden İSTANBUL/Gaziosmanpaşa Bayisi Online Satış Sorumlusu Gökcen Doğmaz.

    Forumda çok uzun zamandır bu sistemler ve avantaj-dezavantaj ları konusunda forum erkanını bilgilendirmeye çalıştım.Forumdan gerçekten etkili referans olabilecek arkadaşlara satışlar yaptım.Bunları yazmak gereği duymuyorum.Benim tek referansım var oda kendim ve bilgilerim.

    3 gün önce foruma bir mesaj yazdın.Bu mesajı ben kaale almadım çünkü gerçekten doğru konuştuğuna inanmadım.Ertesi gün forumdaki bir arıza nedeniyle forum backup(önceki bir tarihe-saate geri yükleme işlemi) yapıldı.Bu nedenle son mesajların bir kısmı silindi.Hatta son açılan konuların bir kısmı silindi.Fakat sen yine etrafa ve bursa kartuşa saldırmaktan vazgeçmeyip bu gibi ufak bir sorunu bile dejenere edip bursa kartuşa yıkmaya çalıştın.Onun mesajını sildirdiğini savundun.

    Yaşar Bey sana gayet içten bir şekilde özel mesaj yazarak şikayetlerin hakkında bilgi istemiş ve ismin ve kullanıcı bilgilerin ile bursa kartuştan yaptığın alışverişlerin faturasını istemiş ki sana yardımcı olabilsin.Fakat sen yine olayı dejenere edip bu mesajı burada sanki bir suçluluk durumu yada bir kasıt varmış gibi yayınladın.Bunun tek bir amacı olabilir.Çünkü senin mesajından sonraki mesajlar senin söylediklerini yalanlar nitelikteydi.Ve bu mesajlar bizzat kullanıcılar tarafından atılıyordu.Çünkü foyan ortaya çıkacak , sahte bir isimle açtığın ve ilk mesajını buraya şikayet olarak yazdığın profilin bile senin gerçek yüzünü gösteriyordu.

    Hem gazeteci olduğun hemde bir bilişim firması sahibi olduğunu söyledin.Bu nasıl bir çelişkidir.İkinci bir çelişki ise aramalarda üst sıralardaki siten.Ben böyle bir site görmedim.Ayrıca sahip olduğun haber sitesinde gerekirse karalama kampanyasına başlayacağını söyledin ki bu tam anlamıyla seni bitiren nokta oldu.

    Foruma ilk mesajından beri o kadar yanlış yaptın ki bu saatten sonra sana kim inanır bilmiyorum.

    1.Sahte İsim
    2.Amacı belli eden nick
    3.Amacı belli eden ilk mesaj
    4.Alakasız söylemler ve karalama kampanyaları
    5.Ortaya atılan teoriyi destekleyen kanıt yok.
    6.Bursa kartuş faturası yok.
    7.Bayii ismi yok.
    8.İyi niyetle yapılmış görüşme talebini alenen İfşa etmekki bu senin elinin boş olduğunu gösterir.
    9.Daha önce bursa kartuşa geri bildirim yok.

    Daha saymak istemiyorum.

    Tek söyleyeceğim var.Gelin rekabeti seviyeli yapalım.Böyle fake hesaplarla bu denli teknolojiden anlayan ve kurulduğundan beri fake hesapları değil fake firmaları ortaya çıkarmış bir forumda bizi suçlayabileceğinizi ve buradaki arkadaşlarımızı dostlarımızı(Hatta alenen kavga ettiğimiz tartıştığımız dostlarımızı) bize göstermediğiniz,söyleyemediğiniz,sunamadığınız isim,ünvan,şirket,faturalarla bize düşman yapabileceğinizimi sanıyorsunuz.

    Kendinizi daha fazla alçaltmayın.

    Saygılar.




  • selamlar

    elimde Canon MP460 var

    1-buna bitmeyen kartuş uygulamak mumkunmudur?? (kartuslar pg40-cl41)

    uzerindeki orj demo kartuslar bittikten sorna 1kere dolum yaptırmıstim ama memnun kalmadım sanırım nozzle temizlemek gerekebilir ve kartusun icindeki murekkepte kurumus olabilir 1yıldır kullanılmadı
    2- kartuslarin durumunu nasıl anlayabilirim? (kurumusmu dolumu bosmu nozlle mı tıkalı)

    cevap verilebilirse sevinirim
    tesekkurler
  • Öncelikle sayın Bursa Kartuş çalışanı Yaşar Bey , şuan için tek özür dileyeceğim konu adımı vermeden burada eleştiri yapmamdır , evet belki firma ismimi verseydim bu kadar şüpheleriniz ve karalama yapacağım kanısana varmazdınız , ama iyikide vermemişim ,çünkü baksanıza kraldan çok kralcıklar burada sizden daha iştahlı cevap vermişler , sizi suçladığım halde siz güzel bir şekilde cevap vermişsiniz ,ama diğer satıcılar avukat gibi burada bana saldırmışlar , evet gazeteciyim ve bilişim işi yapıyorum , olamazmı ,gazetecilik bir yere bağlı olmak mı anlamına geliyor ? sahte isim değil kullandığım nicktir , bir insana ne kadar iyi yaklaşırsanız o kadar iyi karşılık alırsınız , karşınızdaki hırçın bir insan bile olsa hoşgörülü yazıdğınızda karşınızdaki insansa eğer hatasını anlar ve o da daha olumlu yollara başvurur. Bırakın burada kimi suçladıysam o cevabını versin , ben bursa kartuş tümden hatalıdır ,tüm ürünleri yaramaz ,benle ilgilenmiyorlar demedim ki , sadece bu sistemlerin ileride sorunlar yaratacağını söyledim , onun için satmıyorum dedim bu modelleri , zaten bu tip sorunlarda ben firmalarla pek muhattap olmuyorum ,direk Sanayi Bakanlığına Yazıyorum , neyse burada daha fazla uzamasın konu ben burada farklı anlaşılmamak adına burada noktalandırıryorum ve yakın zamanda Yaşar Beyle irtibata geçeceğim ve burada da sorunlar oluşunca tekrardan sorunlarımı dile getireceğim . Özgür Baskı Dünyası ilgiliniz için teşekkürler , Sevgi ve muhabbetle .




  • bitmeyen kartuşun böyle bitmeyen çilesi oluyor işte.. ne yapıcan.. herşeyin hayırlısı:)
  • arkadaşlar bu adamın mesajı yine gözükmüyor.kendisi kasıtlı olarak mı yapıyor acaba.

    ayrıca utkanizmit kardeşimin dediği gibi forumda memnuniyet yazınca doğru olarak bakılmıyor.sahtedir deniliyor.ama bir şikayet olduğunda tamam kesin doğrudur.deniliyor ve firma karalanıyor.

    ve bu kullanıcı siyah tankta sorun var demiş.niye siyahta bayisiymiş bilir.yani siyahla diğer renklerin tankları aynı şekilde ve birbirlerine paralel.

    kesinlikle bu kullanıcı firmayı karalamak amacıyla nick açmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    arkadaşlar bu adamın mesajı yine gözükmüyor.kendisi kasıtlı olarak mı yapıyor acaba.

    ayrıca utkanizmit kardeşimin dediği gibi forumda memnuniyet yazınca doğru olarak bakılmıyor.sahtedir deniliyor.ama bir şikayet olduğunda tamam kesin doğrudur.deniliyor ve firma karalanıyor.

    ve bu kullanıcı siyah tankta sorun var demiş.niye siyahta bayisiymiş bilir.yani siyahla diğer renklerin tankları aynı şekilde ve birbirlerine paralel.

    kesinlikle bu kullanıcı firmayı karalamak amacıyla nick açmış.

    Kadir Ekinci bu sefer ben sildim konu uzamasın ve farklı yerlere gitmesin diye , ayrıca bu adam değilim ben adım Kadir ,firmada toner kartuş dolumdan sorumluyum , siyah tanklar yani en son çıkan vanalı tanklar ,sadece suç bu malzemelerde değil asıl suç canon firmasındadır , yani birinizde çıkıp bu yabancı sermayeyi burada eleştirememiş , bu canon yazıcılarda sürekli besleme sistemi olsun veya olmasın mutlaka kartuş bozulmaları oluyor , oysaki adam gibi bir yazıcı üretseler insanlar dünya kadar para vermek zorunda kalmazlar , özellikle canon kartuşları uzun süre kullanım için uygun değildir , ama en azından sürekli besleme yada bitmeyen kartuş diye adlandırılan sistemler sayesinde biraz daha kar ediyor insanlar , burada sadece bana yüklenmek yerine daha verimli yaklaşmak lazım olaylara ,firma karalamakla işimiz olmaz onun için sildim ve Yaşar Beyin mesajınıda aldım cevabımıda yolladım başka söze gerek yok , iş üretelim ,eleştirelim ama siyasiler gibi birbirimize saçma sapan eleştiriler yapmayalım . Gönül isterki böyle bir sistemli yazıcı üreten bir Türk firması olsun ve destek çıkılsın , canon veya HP gibi yurtdışı ürünleri ülkemize hiç girmesin , malesef bu adamların bizleri sömürmesi karşısında fazla yeterli olamıyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitmeyencile


    siyah tanklar yani en son çıkan vanalı tanklar ,sadece suç bu malzemelerde değil asıl suç canon firmasındadır , yani birinizde çıkıp bu yabancı sermayeyi burada eleştirememiş , bu canon yazıcılarda sürekli besleme sistemi olsun veya olmasın mutlaka kartuş bozulmaları oluyor..........

    iş üretelim ,eleştirelim ama siyasiler gibi birbirimize saçma sapan eleştiriler yapmayalım ............

    Sn. bitmeyencile

    vanalı sistem tanklarda ileride oluşacağını savunduğunuz hatalı durum hakkında bilgi verirmisiniz.

    kartuş bozulması konusu ayrı bir konu bence.çünkü nozzle ları kartuş üzerinde olan tüm marka ve model yazıcılar giriş seviyesi yazıcı olarak piyasaya sürülmekte ve satılmaktadır.herhangi bir markanın printhead kullanan modelleri ise üst seviye kullanıcı yazıcılardır.birde profesyonel kullanım yazıcılar bulunmaktadır her markada.firmaların sitelerinde herhangi bir modelin baskı adetleri incelendiğinde zaten aralarındaki fark görülmektedir.örneğin Canon bazı modellerine kartuş bittikçe yeni orjinal sıfır kartuş almak koşuluyla 3000 sayfa çıktı adedi verirken(yanlış anlamayın kartuşa değil yazıcıya veriyor bu garantiyi zaten dolumu hiçbir firma kabul etmiyor ve dolum yapıldığı anlaşılırsa garantiyi devre dışı bırakıyor tüm firmalar) bazı modellerinde ise kartuş bittikçe yeni orjinal sıfır kartuş kullanmak koşuluyla 15000 sayfa vermektedir.

    amacımız iş üretmekse gelin bu sorunuda burada paylaşın.bende şu an sürekli besleme sistemi mevcut değil.fakat kurmayı düşünüyorum.amaç iş üretmek ve bu forumda bilgi ve tecrübeleri paylaşmak ise bu tanklardaki problem hakkındaki bilgi ve deneyiminizi burada paylaşmanızı rica ederim.

    saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    quote:

    Orijinalden alıntı: bitmeyencile


    siyah tanklar yani en son çıkan vanalı tanklar ,sadece suç bu malzemelerde değil asıl suç canon firmasındadır , yani birinizde çıkıp bu yabancı sermayeyi burada eleştirememiş , bu canon yazıcılarda sürekli besleme sistemi olsun veya olmasın mutlaka kartuş bozulmaları oluyor..........

    iş üretelim ,eleştirelim ama siyasiler gibi birbirimize saçma sapan eleştiriler yapmayalım ............

    Sn. bitmeyencile

    vanalı sistem tanklarda ileride oluşacağını savunduğunuz hatalı durum hakkında bilgi verirmisiniz.

    kartuş bozulması konusu ayrı bir konu bence.çünkü nozzle ları kartuş üzerinde olan tüm marka ve model yazıcılar giriş seviyesi yazıcı olarak piyasaya sürülmekte ve satılmaktadır.herhangi bir markanın printhead kullanan modelleri ise üst seviye kullanıcı yazıcılardır.birde profesyonel kullanım yazıcılar bulunmaktadır her markada.firmaların sitelerinde herhangi bir modelin baskı adetleri incelendiğinde zaten aralarındaki fark görülmektedir.örneğin Canon bazı modellerine kartuş bittikçe yeni orjinal sıfır kartuş almak koşuluyla 3000 sayfa çıktı adedi verirken(yanlış anlamayın kartuşa değil yazıcıya veriyor bu garantiyi zaten dolumu hiçbir firma kabul etmiyor ve dolum yapıldığı anlaşılırsa garantiyi devre dışı bırakıyor tüm firmalar) bazı modellerinde ise kartuş bittikçe yeni orjinal sıfır kartuş kullanmak koşuluyla 15000 sayfa vermektedir.

    amacımız iş üretmekse gelin bu sorunuda burada paylaşın.bende şu an sürekli besleme sistemi mevcut değil.fakat kurmayı düşünüyorum.amaç iş üretmek ve bu forumda bilgi ve tecrübeleri paylaşmak ise bu tanklardaki problem hakkındaki bilgi ve deneyiminizi burada paylaşmanızı rica ederim.

    saygılarımla.

    Mesela siyah tanklarda mürekkep hortumlarını sıkıştıran ve mürekkep gitmesini engelleyen vanayı kapatırsanız ve unutup öyle çıktı alırsanız ,özellikle renkli kartuş bozuluyor ve ileride özellikle devamlı çıktı almayınca renklilerde bozulma söz konusu oluyor, mesela tüm renkler yazıyor kırmızı yazmıyor gibi , yani bitmeyen kartuş siteminin tek özelliği sürekli dolum yapmayı önlemek ve daha az zahmet ve para tasarrufu , ama kartuş bozulmalarını ve emici dolu hataları yine insanın canını sıkıyor , mesela bu siyah tanklarda hortumların arasına bağlantı aparatı koymuşlar önce hortumlar o aparata geliyor sonra kartuşlara gidiyor , bunun amacı nedir ,birde bayiye takılmadan geliyor , ya bayi karıştırıp yanlış takarsa bu hortumları , uğraş dur gitti 50 tl , yani ileri yönelik düşünürsek müşteriler başımızı ağırtacaklar bu sistemlerde bende söylemesi , bu arada Epson büyük tanklı bir yazıcı çıkarmış 2012 de piyasaya sürülecek .




  • teknopi firması tarafından hazırlanmış b.kartuşlu canon mp495 yazıcımın tank çıkışında vana yok bu problem teşkil edermi?
    birde yazıcı mürekkepleri hakkında bahse konu iki firmada kendi mürekkeplerinin daha üstün olduğunu ve almanyada üretildiğini iddia ediyor.
    farklı mürekkep kullanıldığında garanti dışı kalacağını söylüyor tech boss yerine bursa ocp mürekkep alıp ilave etdersem iki mürekkep birbirlerine uyum sağlarmı ?
    teknopi Canon emici dolu hatası giderme reset yazılımları ücretsiz diye bir cd veriyor 4 ad 100 cc lik mürekkep alana bu bir işe yarar mı?
    bu arada yazıcıyı sorunsuz kullanmaya devam ediyorum
    cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih37

    teknopi firması tarafından hazırlanmış b.kartuşlu canon mp495 yazıcımın tank çıkışında vana yok bu problem teşkil edermi?
    birde yazıcı mürekkepleri hakkında bahse konu iki firmada kendi mürekkeplerinin daha üstün olduğunu ve almanyada üretildiğini iddia ediyor.
    farklı mürekkep kullanıldığında garanti dışı kalacağını söylüyor tech boss yerine bursa ocp mürekkep alıp ilave etdersem iki mürekkep birbirlerine uyum sağlarmı ?
    teknopi Canon emici dolu hatası giderme reset yazılımları ücretsiz diye bir cd veriyor 4 ad 100 cc lik mürekkep alana bu bir işe yarar mı?
    bu arada yazıcıyı sorunsuz kullanmaya devam ediyorum
    cevaplar için şimdiden teşekkürler

    Bu verilen proğramı herkes bedava almış kullanıyor.önemli olan sünğeri temizleyebilmek.




  • resim konuda çok şey anlatıyor tarif etsenizde süngeri temizleyebilsek gerektiğinde

     BİTMEYEN KARTUŞ lar hakkında
  • bu konuyu nasıl kaçırmışım hayret :)

    ben de 2 - 3 yıl önce basım işine merak sarmıştım, hp 160 marka bir yazıcım vardı en ucuzu oydu sadece dvd cover basmak için almıştım ancak hem fotograf baskısında hem de dvd cover baskısında yeteri canlılık kalitesini yakalayamadığımdan isyan edip bırakmıştım...

    o zaman süngerli kartuşlara doldur boşalt yapmak, havasını almak vs de baya bir zordu doğrusu pek de uğraşmadım yani...

    şansa bu konuyu gördüm...

    kalitede kayıp olmadan dijital makineyle çektiğim fotoğrafları ve arada sırada da bu sefer bluray cover basabileceğim, aynı zamanda tarayıcı ve fotokopi özelliği de olan bir yazıcı arıyorum,

    illa ki benim aradığım özellikleri arayan birileri daha önceden soruyu soruşlardır, ilk 2 sayfada yoktu sorumun cevabı, müsait zamanda diğerlerine de bakacağım ancak bu sırada öneri de gelirse açığım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitmeyencile
    Mesela siyah tanklarda mürekkep hortumlarını sıkıştıran ve mürekkep gitmesini engelleyen vanayı kapatırsanız ve unutup öyle çıktı alırsanız ,özellikle renkli kartuş bozuluyor ve ileride özellikle devamlı çıktı almayınca renklilerde bozulma söz konusu oluyor, mesela tüm renkler yazıyor kırmızı yazmıyor gibi , yani bitmeyen kartuş siteminin tek özelliği sürekli dolum yapmayı önlemek ve daha az zahmet ve para tasarrufu , ama kartuş bozulmalarını ve emici dolu hataları yine insanın canını sıkıyor , mesela bu siyah tanklarda hortumların arasına bağlantı aparatı koymuşlar önce hortumlar o aparata geliyor sonra kartuşlara gidiyor , bunun amacı nedir ,birde bayiye takılmadan geliyor , ya bayi karıştırıp yanlış takarsa bu hortumları , uğraş dur gitti 50 tl , yani ileri yönelik düşünürsek müşteriler başımızı ağırtacaklar bu sistemlerde bende söylemesi , bu arada Epson büyük tanklı bir yazıcı çıkarmış 2012 de piyasaya sürülecek .

    bildiğim kadarıyla ve netten şu ana kadar yaptığım incelemelere göre bu sistem kurulduğu zaman zaten bahsedilen vananın kapatılmaması gerekir.kapatılırsa sistem amacı dışına çıkar.sistemin amacı zaten adı üstünde sürekli besleme sistemi.

    vana kapatılıpta çıktı alınırsa demişsiniz.bu durumda en azından 150-200 sayfa çıktı alınması gerekir ki kartuş içindeki mürekkep biter ve sonrasında kartuşa sistemden mürekkep beslemesi olmayacağı için kartuş içindeki mürekkebin bitmesi nedeniyle yazıcı kartuş üzerindeki bakır veri yollarını yakmamak için yani yazıcıya zarar vermemek için EEPROM kartuşa bitik olan renk hangisi ise o renge ait giden sinyal akımını keser ve kullanıcıda bunu kartuş bozuldu olarak algılar gider yeni kartuş alır.yazıcı yeni kartuşu çipten tanır ve EEPROM kilidi yeni kartuştaki sıfır çipin sinyalini algılayarak EEPROM kilidini kaldırır ve sinyal göndermeye başlar ve yazıcı tekrar yazmaya devam başlar.

    emici dolu hatası bırakalım bu sistemi hiç dolum yapılmasa yani her kartuş bittiğinde gidip sıfır yeni kartuş alarak yazıcı kullanılsa bile belli baskı adedi ve belli sayıda kafa temizleme adedine ulaştığında ortaya çıkan bir durumdur.yani kaçınılmaz bir durumdur.bunu da yazıcı üreten firmalar güvenlik amacı ile koymuştur.yazıcı emici dolu hatası vermese ve çalışmaya devam etse bu sefer yazıcı içindeki atık mürekkep tankı dolup taşaçak oradan taşan atık mürekkep yazıcının içine ve oradanda devam ederek yazıcının dışına taşacaktır.masa üzerine veya yazıcı nerede duruyorsa oraya mürekkep akacaktır.bu durumu önlemek için bu güvenlik sistemi imalatçı firma tarafından konulmuştur ve bence iyi düşünülmüş bir durumdur.

    hortum bağlantı aparatı hakkında bir fikrim yok.dediğim gibi bende zaten şu an bu sistem kurulu değil.




  • Forumu uzun zamandır takip ediyorum , ama bazı yazılarınları görünce mecburen üye olmak zorunda kaldım ,bazı yorumları hayretle takip ediyorum , kimisi birbirini suçluyor ,kimisi kendi reklamını yapıyor , ama bir gerçek varki oda bu işten en çok canon firmasının karlı çıkmasıdır. Öncelikle bir yorum yapmanız için kartuş ve yazıcı sitemlerini bilmeniz ve adaletli bir şekilde yazmanız gereklidir. Yaklaşık 5 yıldır kartuş dolumu yapıyoruz , canon , lexmark kartuşları müşteri ısrar etmedikçe doldurmuyoruz, Sadece HP markaları dolduruyoruz , canonlara dolum yapılınca yazma ihtimali çok az , bazı renkleri çıkarmıyor ,ancak siyah dolumları etkili olabiliyor . Bizde yaklaşık 2 senedir ,bitmeyen kartuşlu yazıcıları satıyoruz , bende burada yazan bir arkadaşın yorumunu gördüm ,artık satmayacaklarını söylüyordu , bende uzun zamandır bu canon yazıcılardan satmıyorum , şuan elimde renkli kartuşu bozuk 3 adet yazıcı var ve hepside 3 aylık yazıcılar , ben kimseyi suçlamayacağım sadece canon gibi sömürücü ve insanların parasına değer veren ve bu firmalara Türkiye'de itibar eden Hükümete kızıyorum , bırakın kardeşim bu yabancı sermaye yalakalığını üretin Türk cihazlarını ve mürekkeplerini ,insanlarda rahat etsinler , bir yazıcı 80 tl iki adet kartuş 110 tl , adi ,yezit herifler ,bu kadar insanın ahını alıyorsunuz, ahirette bunun hesabını vereceksiniz ,gariban evladına ödev çıkarmak için çırpınıyor , dünya paralar vererek süslü püslü yazıcılar alıyor ,ancak sonuç hüsran . Bitmeyen Kartuşlu yazıcılara gelelim , canon markası oldukça bu yazıcılarda ilerde kartuş sorunu veriyor , emici dolu hatası veriyor ,satmadık mı bu ürünlerden sattık , ama sistem olarak en uygunu canon ve epson olduğu için firmalarda bu yazıcılara tanklar ,aparatlar takarak bir piyasa oluşturdular , almak veya almamak elimizde oda ayrı bir konu , ama benim bir daha canon almam zor ,epson ve HP düşünürüm ama canon uzak dursun benden . İstanbul'dan saygılar ....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: daloglubilisim
    1- .....Öncelikle bir yorum yapmanız için kartuş ve yazıcı sitemlerini bilmeniz ve adaletli bir şekilde yazmanız gereklidir. Yaklaşık 5 yıldır kartuş dolumu yapıyoruz , canon , lexmark kartuşları müşteri ısrar etmedikçe doldurmuyoruz,

    2-.....canonlara dolum yapılınca yazma ihtimali çok az , bazı renkleri çıkarmıyor ,ancak siyah dolumları etkili olabiliyor .

    3- .... şuan elimde renkli kartuşu bozuk 3 adet yazıcı var ve hepside 3 aylık yazıcılar , ben kimseyi suçlamayacağım


    4-....bir yazıcı 80 tl iki adet kartuş 110 tl , adi ,yezit herifler ,bu kadar insanın ahını alıyorsunuz, ahirette bunun hesabını vereceksiniz ,gariban evladına ödev çıkarmak için çırpınıyor , dünya paralar vererek süslü püslü yazıcılar alıyor ,ancak sonuç hüsran .

    5-....Bitmeyen Kartuşlu yazıcılara gelelim , canon markası oldukça bu yazıcılarda ilerde kartuş sorunu veriyor , emici dolu hatası veriyor

    Sn. daloğlubilişim yazınızdan alıntı yaptığım bazı yerler hakkında sizinle fikirlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.karışıklık olmaması için numaralandırdım.umarım yanlış anlamazsınız.amacım sadece bilgiyi paylaşmak.

    1-zaten birçok dolumcu Canon kartuş dolumuna pek yanaşmıyor.bu en azından benim bulunduğum yerde böyle.benim bulunduğum yerde en azından 10 tane yere sorduysam hiçbiri doldurmadığını söylemişti sebebini sorduğumda ise çipli olduğu resetleme falan gerektiği ve bu işinde başlı başına bir sorun olduğunu siz çok daha biliyorsunuzdur.

    2-bazı renkleri yazmama sorunu kullanılan mürekkebin viskozite ile alakalı olduğunu düşünüyorum.çünkü Canon birçok modelde 1 picolitre baskı teknolojisi kullanmakta.buda kullanılan doldurulan mürekkebin çok ince olması gerektiği anlamına geliyor bildiğim kadarıyla.mesela piyasada satılan standart mürekkepler hp lerde sorun yaratmıyor çünkü hp nin birçok modelinde kullanılan baskı teknolojisi 3 - 4 picolitre aralığında olmasından kaynaklanmakta.

    3-bozuk dediğiniz yazıcılar için şu konudaki mesajları okumanızı tavsiye ederim.belki kurtarabilirsiniz.burada bu konuda birçok mesajım var.hatta birkaç gün önce Romanya'da yaşayan bir arkadaşın Canon sorununu hallettik.servis bile printhead değişmesi gerekiyor demiş kendisine fakat yazılımsal müdahale ile olay çözüldü.aynı sorunu bende yaşamıytım kendi yazıcımdada bu sorunu bu şekilde düzeltmiştim.link altta;

    http://forum.donanimhaber.com/m_56093357/tm.htm

    4-bu konuda size sonuna kadar katılıyorum.elimde bir tane ilk aldığım yazıcı lexmark var.tam hatırlamıyorum ama 5-6 yıl önce 50 TL ye almıştım.hiçbir arızası yok duruyor.sadece kartuş gerekli.çünkü kartuş veri yolları yandığından yeni kartuş gerekiyor.inanırmısınız bir siyah ve bir renkli kartuşa şu anda toplam 153 TL para istiyorlar bende almıyorum.ilerde kartuşların modası geçerse belki ucuzlar düşüncesiyle çöpede atmıyorum.lexmark 16 ve 26 veya 17 ve 27 seri kartuş kullanıyor.

    5-emici dolu hatası orjinal kartuş kullanılsa bile verecektir.fakat canon bu aşamada biraz daha makul bana göre.çünkü servis tool yazılımı ile bu sorun kolayca ve ücretsizce aşılabilmekte.EPSON larda ise birçok modelde hala bu iş için para ödemek gerekiyor.imzamda bir link var.adamlar yurtdışında programı bedava veriyorlar fakat bu iş için bir kullanımlık key satıyor ve bu iş için para istiyorlar.bedavası bildiğim kadarıyla hala yok.

    umarım size faydalı olabilirim.en azından elinizdeki Canonları kurtarabilirseniz ne mutlu.

    İyi çalışmalar dilerim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    quote:

    Orijinalden alıntı: daloglubilisim
    1- .....Öncelikle bir yorum yapmanız için kartuş ve yazıcı sitemlerini bilmeniz ve adaletli bir şekilde yazmanız gereklidir. Yaklaşık 5 yıldır kartuş dolumu yapıyoruz , canon , lexmark kartuşları müşteri ısrar etmedikçe doldurmuyoruz,

    2-.....canonlara dolum yapılınca yazma ihtimali çok az , bazı renkleri çıkarmıyor ,ancak siyah dolumları etkili olabiliyor .

    3- .... şuan elimde renkli kartuşu bozuk 3 adet yazıcı var ve hepside 3 aylık yazıcılar , ben kimseyi suçlamayacağım


    4-....bir yazıcı 80 tl iki adet kartuş 110 tl , adi ,yezit herifler ,bu kadar insanın ahını alıyorsunuz, ahirette bunun hesabını vereceksiniz ,gariban evladına ödev çıkarmak için çırpınıyor , dünya paralar vererek süslü püslü yazıcılar alıyor ,ancak sonuç hüsran .

    5-....Bitmeyen Kartuşlu yazıcılara gelelim , canon markası oldukça bu yazıcılarda ilerde kartuş sorunu veriyor , emici dolu hatası veriyor

    Sn. daloğlubilişim yazınızdan alıntı yaptığım bazı yerler hakkında sizinle fikirlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.karışıklık olmaması için numaralandırdım.umarım yanlış anlamazsınız.amacım sadece bilgiyi paylaşmak.

    1-zaten birçok dolumcu Canon kartuş dolumuna pek yanaşmıyor.bu en azından benim bulunduğum yerde böyle.benim bulunduğum yerde en azından 10 tane yere sorduysam hiçbiri doldurmadığını söylemişti sebebini sorduğumda ise çipli olduğu resetleme falan gerektiği ve bu işinde başlı başına bir sorun olduğunu siz çok daha biliyorsunuzdur.

    2-bazı renkleri yazmama sorunu kullanılan mürekkebin viskozite ile alakalı olduğunu düşünüyorum.çünkü Canon birçok modelde 1 picolitre baskı teknolojisi kullanmakta.buda kullanılan doldurulan mürekkebin çok ince olması gerektiği anlamına geliyor bildiğim kadarıyla.mesela piyasada satılan standart mürekkepler hp lerde sorun yaratmıyor çünkü hp nin birçok modelinde kullanılan baskı teknolojisi 3 - 4 picolitre aralığında olmasından kaynaklanmakta.

    3-bozuk dediğiniz yazıcılar için şu konudaki mesajları okumanızı tavsiye ederim.belki kurtarabilirsiniz.burada bu konuda birçok mesajım var.hatta birkaç gün önce Romanya'da yaşayan bir arkadaşın Canon sorununu hallettik.servis bile printhead değişmesi gerekiyor demiş kendisine fakat yazılımsal müdahale ile olay çözüldü.aynı sorunu bende yaşamıytım kendi yazıcımdada bu sorunu bu şekilde düzeltmiştim.link altta;

    http://forum.donanimhaber.com/m_56093357/tm.htm

    4-bu konuda size sonuna kadar katılıyorum.elimde bir tane ilk aldığım yazıcı lexmark var.tam hatırlamıyorum ama 5-6 yıl önce 50 TL ye almıştım.hiçbir arızası yok duruyor.sadece kartuş gerekli.çünkü kartuş veri yolları yandığından yeni kartuş gerekiyor.inanırmısınız bir siyah ve bir renkli kartuşa şu anda toplam 153 TL para istiyorlar bende almıyorum.ilerde kartuşların modası geçerse belki ucuzlar düşüncesiyle çöpede atmıyorum.lexmark 16 ve 26 veya 17 ve 27 seri kartuş kullanıyor.

    5-emici dolu hatası orjinal kartuş kullanılsa bile verecektir.fakat canon bu aşamada biraz daha makul bana göre.çünkü servis tool yazılımı ile bu sorun kolayca ve ücretsizce aşılabilmekte.EPSON larda ise birçok modelde hala bu iş için para ödemek gerekiyor.imzamda bir link var.adamlar yurtdışında programı bedava veriyorlar fakat bu iş için bir kullanımlık key satıyor ve bu iş için para istiyorlar.bedavası bildiğim kadarıyla hala yok.

    umarım size faydalı olabilirim.en azından elinizdeki Canonları kurtarabilirseniz ne mutlu.

    İyi çalışmalar dilerim



    Teşekkür ederim , tavsiyeleriniz için ...




  • sormayın gitsin kartuş doldurmak ölüm yahu iyi olmuş böylesi
  • sadece dvd cover ve fotograf basacağım bitmeyen kartuşta problem çıkartmayan bir yazıcı tavsiye eder misiniz arkadaşlar? (tarama ve fotokopi de olsa iyi olur ama şart değil)

    teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.