Şimdi Ara

HDMİ SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar denon avrx 2600h cihazımı yenı televızyona bagladım bır yıgın sorunum vardı sagolsun ılk sorduklarımı arkadaşlar cevapladı suan yenı dertlerım var cevaplarsanız çok memnun olurum birde dua ederım :=)

    şöyleki: onceden tv de yada hdmi den bilgisayara bağlandıgımda , sourround içerık actıgımda otomatık dts yada sourround yazısı cıkıyordu ve gereklı sesı verıyordu şimdi olmuyor

    birde ornegın spotıfty kapatıpo ardından tvye geçtigimde çok fazla ses seviyesı farkı var yanı spotıfyda atıyorum 30 normal sevıye ıken tv de bu 60 oluyor soruce level diye bisey var onu +12 yaptım ama sanırım bunu tum ayarlara uyguladı oyle bı fark goremedım

    şimdiden çok teşeşkkur ederım saygılarımla...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agape666 -- 20 Ağustos 2023; 22:22:54 >



  • agape666 kullanıcısına yanıt
    Pc nereye direkt bağlı?
    Tv mi yoksa AVR’ye mi?

    Avr ise o zaman PC’de film oynattığınız vlc player vs gibi programların ayarlarından bitstream ayarlarını yapmanız gerekiyor. Ek olarak oyunlarda Windows denetim masası, ses ayarlarından uzamsal sesi açmalısınız.

    Eğer PC, tv’ye bağlı ise de tv’nin ses çıkış ayarını bitstream (ellemeden aktarma) yapacak şekilde ayarlamanız gerekiyor. Aksi taktirde ses PC’den düzgün gelse bile tv sesi kendi çözüp sesi AVR’ye stereo olarak aktarıyor olabilir.


    Ses seviyesi farkı da şundan kaynaklı olabilir.
    Ses ayarlarında dinamik eq gibi bir ayar vardır. Bu sesin en düşük ve yüksek kısımlarını birbirine yaklaştıran bir moddur. Gece film izlerken sesin bir anda çok yükselmesini engelleyen bir moddur. Bir nevi gece modu gibi. Eğer Spotify’da ses modu bu şekildeyse ses o yüzden 30’da bile yüksek çıkıyor olabilir.

    Tv’de ise ses modu direct yada pure direct moddaysa Avr sesi hiç ellemez ve direkt olduğu gibi çalar. Bu modlarda aynı ses şiddetine gelmek için sesi 50-60 gibi bir ayara getirmeniz gerekir.

    Direct yada pure direct modları, daha çok müzik dinlerken kullanacak sesi olduğu gibi aktaracak modlardır. Hifi (high fidelity = yüksek sadakat) terimi bu mantıkla sesi orijinal kayıdında olduğu gibi aktarmak anlamına gelir. O yüzden de AVR’lerde bu modlar da olur.

    Benim tavsiyem normal Tv yayınları için stereo mod kullanmanız, Spotify yada müzik temelli uygulamalarda ise direct yada pure direct modlarını kullanmanız yönünde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Söyle bir durum sozkonusu pc tv ye bagli .. tv nin icindeki uygulamadan ornegin amazon prime a yada youtube de 5.1 test videolarina girdigimde sourrand yazisi cikiyor , bilgisayarda ise mpc player kullanıyorum oradada bi kac ayar karıştırdım ve oradada atmos ve sourrand yazilarini gordum fakat web tarayıcıdan bir 5.1 video actigimda sterio olarak goruyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.