Şimdi Ara

Biten Domain

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Bana ait bi domain'im var.. Bunu Turkticaret.net'ten almıştım 2 ay sonra bitiyor fakat ben başka bir firmadan almak istiyorum domaini ne yapmam gerekiyor..

    Bitmeden türkticaret.net'ten iptal edip başka bi firmadan host ve doamin hizmeti alabilirmiyim??



  • www.mydomain.com a kayit ol sonra domainini transfer et ve daha sonra süre uzata bilirsin mydomain.com sadece bir örnek böyle bi sürü daha site var
  • Arkadaşım, domainini, yeni firmana transfer et. Bu sayede, hem 1 yıl otomatiktman uzatmış olursun hem de Türkticaret.Net'ten kurtulmuş olursun. Domain transferlerinde, domain, transfer tarihinden itibaren 1 sene uzatılır. Transfer ücreti de, o şirketin yeni domain tescil ücreti olur. Yalnız transfer yapabilmen için, domainin bitiş süresine 30 günden fazla kalmış olması gerekir. Türkticaret.net biraz yavaş çalışır bir an önce transfer işlemlerine başla; çünkü e-mail trafiğiyle oluyor transferler ve 1 haftayı bulabiliyor Türkticaret.net gibi dandirik firmalarda.

    Domain bitsin, düşsün sonra başka firmadan alırım şeklinde sakın ha düşünme. Çünkü Türkticaret.net'in huyudur; süresi dolan domainleri kendileri uzatır ve tekrar sana satmak için yaklaşık 50-60 dolar ister. O firmadan bir an önce kurtulman hayrına olur.
  • Bitmesine 2 ay var demişsin o zaman şimdiden başka firma ile anlaş anlaştıktan sonra domaini orada 2 yıllık yap sonra 1. yıl bitince yeni aldığın 1 yıl kalır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bolero

    Arkadaşım, domainini, yeni firmana transfer et. Bu sayede, hem 1 yıl otomatiktman uzatmış olursun hem de Türkticaret.Net'ten kurtulmuş olursun. Domain transferlerinde, domain, transfer tarihinden itibaren 1 sene uzatılır. Transfer ücreti de, o şirketin yeni domain tescil ücreti olur. Yalnız transfer yapabilmen için, domainin bitiş süresine 30 günden fazla kalmış olması gerekir. Türkticaret.net biraz yavaş çalışır bir an önce transfer işlemlerine başla; çünkü e-mail trafiğiyle oluyor transferler ve 1 haftayı bulabiliyor Türkticaret.net gibi dandirik firmalarda.

    Domain bitsin, düşsün sonra başka firmadan alırım şeklinde sakın ha düşünme. Çünkü Türkticaret.net'in huyudur; süresi dolan domainleri kendileri uzatır ve tekrar sana satmak için yaklaşık 50-60 dolar ister. O firmadan bir an önce kurtulman hayrına olur.



    50-60 dolara satmak gibi bir şey yok.. bence ksinlikle yanlış... ayrıca benim tüm domainlerim orada ve SADECE domain olarak gayet memnunum yani hosting kullanmayın sakın ancak domian olarak diyebileceğimö tel şiey GÜVENLİ dir.. son olarak eğer domain aracılığı ile yönlendirme dns olşuurama falan isterseniz gene turkticaretnet ten almayın çünkü para istiyor bu işlemlerde.




  • E-mail için bile bol bol para istiyolar arkadaşlar.. Neyse sonuçta ben başka bir şirketle anlaştım diyelim bu domain'in trasferi ile ilgili türkticaret ile ne gibi bi görüşme yapmam lazım? Bu konuda biraz kafam karıştı desem.. Cevaplar için teşekkürler.
  • bir görüşme yapmana gerek yok ttnet le
    direk trransfer etçeen yerde işlemi yapıyorsun ve olay bitiyor diye biliyorum..daha öçnce hiç trasnfer etmedim o yüzden ynlış bilgilendirmek istemem ancak bildiğim bu şekilde.
  • Transfer işlemi için aşağıdaki adımlar uygulanır:

    Öncelikle, domainin statüsü LOCKED olmamalıdır; eğer öyleyse açtırman lazım. Domaine whois çekerek görebilirsin statüsünü.

    1) Yeni domain şirketin, domainin kayıtlı olduğu e-mail adresine onay e-maili gönderir.
    2) Eski domain şirketin, domainin kayıtlı olduğu e-mail adresine onay e-maili gönderir.
    3) (Bazı şirketler bu adıma gerek duymaz) Yeni domain şirketin transfer işlemi için bir onay kodu ister; eğer isterlerse bu kodu sen de Türkticaret.Net'ten isteyeceksin.
    4) Transfer işlemi gerçekleşir.

    Bu adımlar sırayla gerçekleşir; biri tamamlanınca diğerine geçilir. Gönderilen e-mail'leri ya aynen reply yapmanı isterler (sadece konu kısmına I APPROVED tarzı birşey yazmanı isterler, e-mailde yazar bu); ya da hiç cevap vermemeni isterler. Duruma göre davranırsın.
  • PROTECTED olarak geçiyor statüsü sanırım sorun yok..

    Çok sağolun cevaplar için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.