Şimdi Ara

Bisikletler neden bu kadar pahalı :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1500 TL'nin altında adam gibi kalitede bisiklet yok. 500-600 TL ye kaliteli bisikletleri ben mi bulamıyorum yoksa bu fiyatlar normal mi?

    http://www.hepsiburada.com/sehir-bisikletleri-c-367159?filtreler=fiyat:1500.0-2000.0&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tamamen dolar ile alakalı olarak fiyatlar epey arttı. Ülkemizdeki bütün bisiklet parçaları ve bisikletler yurt dışından geliyor. Her parça yurtdışı menşei olduktan sonra dolardan etkilenmemeleri mümkün olmuyor malesef. 1-2 sene önce claris setli yol bisiklet 900 liraya satılırken (liste fiyatı, pazarlık ile daha ucuza alınabilir) bu sene 1800-2000 liraya satılıyor salcano ve mosso gibi firmalarda. Motosiklet ve bisiklet parçalarına %20 ek vergi gelmesi gibi bir ihtimalde var. Bu demek oluyor ki daha da zamlanacak. Bazı firmalar %20 ek verginin sadece hazır kutulu şekilde gelen bisikletlerde etkili olacağını söylüyor bazı firmalar her parçayı etkileyeceğini. Nelere ne oranda etkileyeceği açıkçası belli değil. Ama benim gördüğüm şuan bisikletçiler stok yapıyor. Bir çok bisikletçi zam öncesi sipariş geçip zamdan etkilenmemenin peşine düşmüş. Fiyatların düşmeyecek aksine daha da artacak olması sıkıntılı bir durum.




  • Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış, böyle olması normal hocam. Bende bütçem yetmediği için 600 liraya yerli kadro üretimi olan Corelli markasını seçtim ama servisler ile anlaşması çok tuhaf ve sırf bu yüzden tavsiye etmiyorum. Devamlı kullanacaksanız ve en baştan sağlam olsun diyorsanız 1500 lirayı gözden çıkarın ya da benim gibi ucuz alıp parçalar bozukdukça yenisiyle değiştirin. Şu anki aklım olsa 1000 lira üstü bisiklet alırdım, onu da ekleyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisikletler pahali degil. Turk lirasi, dolar ve euro karsisinda degersiz. 1000 euro'ya bir markanin baslangic bisikletini aliyorsun. Turk lirasina dondurunce de 4500 TL odemis oluyorsun. Buradan hesaplayabilirsin. Gecen seneye kiyasla her sey %30-40 zamlandi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl önce ilk hardtail dağ bisikleti aldığımda 239 TL'ye almıştım. geçen gün sorduğum zaman 449 liraya fırlamış
  • 1 lira = 0.47 leva yapiyor. Dolar, euro gectik Bulgaristan parasi dahi ikiye katlamis. Daha ne diyelim sozün bittigi yer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paetzold kullanıcısına yanıt
    Hiç sormayın, leva bile 2.13'e dayandı.



    Bisikletler dolar-euro ile geldiği için çok normal. Orta kalite bir yol bisikleti 2500'den aşağı değil maalesef artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dolar euro kur olayina pek inanmiyorum gereksiz pahali bence hadi yabanci menseili firmalari anlarim ama salcano umit kron bunlar tr firmalari hammaddenin bi kismi cinden geliyo olabilir ama geri kalan kisimlar tr de uretiliyo. Fren ve vites pahali onlar dolar uzerinden geliyo diceksinizde zaten bu firmalar piyasadaki en patates fren vites modelllerini kullaniyo. Alim gucu diceksiniz onada soyle soyliyim ingilteredeyken ucuz cop mtbler 100 pounddu gumtreede ikinci el bisikletler 40 50 pounddu 10 pounda bisiklet gormustum ve gayet temizdi. Sifir mtb 100pound demistik tl ye cevirsen 400 tl yapiyo gene salcanodan ucuz. Ayrica ingilterede minimum saatllk ucret 9-10 pound arasi hesabini siz yapin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dövizle alakası yok bence de. Öncelikle bir bisikletin maliyeti kaça geliyor kaça satılıyor bunu araştırmak lazım. 10 bin liraya satılan bisikletler var. Bunların maliyeti ne olabilir en fazla?
  • Geçen sene Specialized Allez Sport E5 alma planım vardı. O dönem yaz bitti diye almadım. Fiyat 3000 seyirlerindeydi. Bu sene 4.500 civarı. Hemde 2016 model.
  • Ingilterede 1500 sterlinden başlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu çok güzel yaşlandı...

  • kdpliler34 kullanıcısına yanıt

    evet 6 yıl önce yazdığım mesajı görünce duygulandım. 239 dan 449 tl ye çıkmasına üzülmüştüm. şimdi aynı bisiklete baktığım zaman fiyatının 30 bin TL'ye dayandığını gördüm.

  • Nereden nereye değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitkin -- 7 Mayıs 2023; 1:20:54 >
  • Konunun açıldığı tarihteki fiyatlarla şimdiki fiyatlara bakınca insan o dönem bisikletini almışsa şaşırıp kalıyor. Artık şaşırmaya gerek kalmadı gerçi. Bisiklet sporcuları bile buna alıştılar zaten. Ne desem bilmiyorum.

  • Dünyada da çok ucuz değil yeni nesil bisikletler. Nedeni, malzemeleri öncekilere göre çok daha kaliteli ve hali ile daha pahalı.


    Bosch mid-drive e-pedal'ın fiyatı 500-1500 dolar aralığında.


    Shimano Nexus alpine 6-8 serileri 200 dolar (5.000 tl) civarında.


    AB ülkelerinde mid-drive'lı bir e-bisiklet fiyatları 1500-2000 Euro'dan başlıyor. ki orada bile ucuz değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.