Şimdi Ara

Birikimlerimden dinin ne olduğu üzerine gerçekleştirdiğim düşünce dizileri- bir tartışmadan-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyilik ve doğruluk erdemli insanlarda daha doğrusu erdemi ne kadarsa o kadar iyilik doğruluk olur, ama ebu talib hz alinin babası peygamberimizin amcası faziletli idi ama inanmadan gitti diye kuvvetli inanç vardır, düşünsene sen iyisin fazılsın ama ahirete dair bir beklentin yok inanmıyorsun nötrsün Allah seni neden kaile alsın kendini yerine koy dedim sana, ne dersin Allah elbette sonsuz rahmet iyilik sahibidir kuşkumuz yok bunda.


    ------------ --------------- ------------- ---------------


    Elbette dünya yani insanlık geçidi olacaktı ve bu da sınav adı altında oldu ilahi plan bu oldu. dünyadan böyle bir taksimat çıkardı bu böyledir, yani sen insanlık geçidi neden sınav adı altında oldu diyorsun bunu biz az buçuk tahmin ediyoruz, çünkü bu insanın bencil tabiatından neşet etmiştir, dinler bu benciliteyi kontrol altında tutmaya çalışır. Ama din inanç sahiplerine hitap eder yani bencil+ inanç sahibi+ artı varsa az ya da çok erdem sahiplerini kontrol altına almaya çalışır ve onlara ahiret geleceğini vaad eder. İnanç ile erdemin at başı olması gerektiği ve bu insanların büyük ulu yüce olduğu bizim için bir ön kabuldür, biz büyük insanların hep erdem iyilik dürüstlük noktasında zirve olduğuna inanırız. Ama unutma ki ne kadar iyi erdemli olsa da biz insanlar yaratılış tabiat itibariyle benciliz, ilk önce kendini düşünmeyen insan dünyayı ilk önce kendisi etrafında örmeyen insan olabilir mi bundan dolayı inançlı insan da kötülük yapabilir işte bu kötülükleri olumsuzlukları kontrol altına almak için dinler inmiştir. Dünyaya insan inince bencilite etrafında tabiatı şekillenmiş insan elbette böyle bir dünya çıkaracaktı. biz benciliz inançlı da olsa inaçsız da olsa, fazilet büyüdükçe bencilitenin oranı açılımı azalır belki de insanlık ve değerler prensiplerinden taviz vermeden hep başkasını seçen fazıl insanlar da vardır bilemiyorum. Dediğim gibi din, inanç sahiplerine hitap eder yani bencil+ inanç sahibi+ artı varsa az ya da çok erdem sahiplerini kontrol altına almaya çalışır ve onlara ahiret geleceğini vaad eder. Bencilitenin etrafında şekillenmediği bir ruh daha doğrusu can sahibinin olması gayri yaratımdır. mümkünatsızlıktır bence, lütfen bunu deme 

     Yani Tanrı dediğimiz ya da kendine Tanrı tabiatını seçen o özden cevherden yani o açılır kutudan çıkan kabiliyetlerin ne kadar potansiyeli olduğunu ben de bilmiyorum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 24 Mayıs 2023; 2:21:57 >







  • İslama göre insanlar sınıf sınıftır:


    - Ceza görmeden cennete gidecekler,


    -Ceza ve azarlanma görüp cennete gidecekler,


    -Ceza çekecek olanlar ( mahiyetini ve keyfiyetini tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz cehennem denilen yerde yaşayacaklar, ayet meali :Allâh hiç bir nefse vüs’ ve iktidârından fazla yük tahmîl itmez yani Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden (kapasitesinden) başkasını yüklemez.


    -Ruhları toprağa dönüp sonsuz yokluğa karışacaklar. (Kalbinde zerre miktar imanı bulunan cennete girecektir. .Hadisi şerif)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 24 Mayıs 2023; 2:34:49 >
  • burası bilim ve tarih bölümü olmasına rağmen bir çok konu din üstüne...

    kötüleyip duracağınıza ona ne kadar çok ihtiyacınız olduğunu görün

    boşlukta bomboş savruluyorsunuz
    .sizi dizayn eden bir güç var inanç içtedir içte yoksa kimseniz kimsiniz inanmazsınız varsa zaten doğruyu kendiniz bulursunuz

    hayat kısa çabuk olun.



    Birikimlerimden dinin ne olduğu üzerine gerçekleştirdiğim düşünce dizileri- bir tartışmadan-



    bazılarınız anlar bazılarınız anlamaz.






    Birikimlerimden dinin ne olduğu üzerine gerçekleştirdiğim düşünce dizileri- bir tartışmadan-


    anlamaya çalışın bakalım nasıl olacak..bazıları anlar bazıları anlayamaz..kibri kör eder.







    bilim onun verdikleridir tarih sizin yaptıklarınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 24 Mayıs 2023; 22:18:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    Burası bilim ve tarih bölümü değil. Yanlışlıkla yazıyorsanız lütfen not alınız: Felsefe bölümündesiniz.


    Kültür ve Bilim >> Kültür, Güncel ve Tarih >> Felsefe


    Ek olarak bazıları iki senelik olan din konularını seçip ilk sayfaya taşıyan sizsiniz. Bence hiç bir sorun yok ama kendi eyleminizi genel durum gibi göstermektesiniz. İkinci sayfa konularıyla mukayese edin. Böyle yapmaya devam ederseniz ilk üç sayfa da tamamen din konusu olabilir.

  • Kaç tane İslam var sana göre peki?


    Hangi mezhebin iddiasını İslam diye söyleyebilirsin? Bahsettiğin husus tüm mezheplerde böyle mi?


    Kur'an da hiç bir ayette böyle bir kıyas yokken Yahudilerdekinin birebir aynı kıyası neden mezheplerde var?


    Neden Yahudiliğe Hristiyanlığa el atmıyorsun kimin cennete gideceğini onlar daha çok sınıflandırmışlardır. Kur'an a göre inanıp yükü hafif gelenler cennete girecektir. Ceza ile alakalı bir durum yoktur.




    Bunun yanında Türk'sen Türkçe konuş. Bencilite ne demek? İyice saçmaladınız artık. Cahilliğiniz arşa çıkıyor.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    mezheplerde inanç konusunda bir ayrım yok ayrım ameli yani ibadet noktasında olmaktadır.


    Allah affederse tabiki de ceza çekmeden cennete girebiliyor.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    mezheplerde inanç konusunda bir ayrım yok ayrım ameli yani ibadet noktasında olmaktadır.


    Allah affederse tabiki de ceza çekmeden cennete girebiliyor.



    hocam ben o parantez içindeki ayetleri hadisleri o durumlara yakıştırdığım için yazdım yoksa öyle olmayabilir.

  • Yazdığın husus İslam'da yoktur. Yahudilikte vardır.


    İslam dini Kur'an ayetleri ile anlaşılır. Hiç kimsenin ceza çektikten sonra cennete gideceği belirtilmez, tam aksi Yahudiler eleştirilir bu şekilde inandıkları için ayette.


    Kur'an da sadece Arafta kalanlar vardır kim oldukları belli olmayan bunlar da ne ceza görmektedirler ne de ödül. Neyi beklerler o da belli değildir ayetlerde.


    Yani bir kişi öldüğünde ya cennete gider ya cehenneme. Sonuç beli değilse de Arafta bekler. İnanır inanmazsın bunlar derin konular ancak İslam dini bunu söyler. Ayetler hiç şüphe edilmeyecek kadar açıktır bu konuda.



    Sınav meselesi paradokstur. Bizim algılarımız ile bir açıklaması yoktur, din felsefesi bunu zaten bilir. Benim bakış açıma göre Tanrı/Allah/zaman üstü bir varlık var ise; zaman boyutunda yaşayan bizler bu konuyu anlamlandıramayacağımız için saçmalıyoruz sınav ve kader vb zaman ile ilgili konularda. Yani iki boyutta yaşarken kürenin hacmini tartışmaya çaba harcıyoruz bir bakıma.





  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Eğer inanan biri isen modern güncel hocaların bu inkarını hemen kabul ederek ifsat olmamalısın, çünkü peygamberimizden hemen sonra oluşan yakın zaman mezhepleri ile sabittir bu ceza çektikten sonra girilecek meselesi, böyle konularda etkilenip kolayca inkara kaçmamalısın, kötü niyetinden yapmıyorsun elbette ama hadisleri inkar ediyorsun ve öbür tarafta böyle konularda Allah'ın azarlamasına uğrayabilirsin. Elbette ihtilaflar var ihtilafların olması Allah ın adeti sünneti gereğidir, mesela cemel vakasında da böyle olmuştur, haşa iki taraftan biri şer değildir ama ihtilaf olmuştur dediğim gibi ihtilaf kader de Allahın adetinde vardır.

  • Şükür inanıyorum.


    Hemen sonra falan değil en az 150 sene sonra. Olayı şöyle düşün Mustafa Kemal Atatürk öleli 85 yıl olmuş peki herkes hemfikir mi onun "vecize" lerinde? Ya da kim olduğu hakkında herkes hem fikir mi? Sen al bunu 20.yy dan 7.yy zamanına. Kur'an hariç her şey şüpheli o Arap tarihinde.


    Hadisler din değildir yardımcı kaynak olabilirler ancak ve ancak Kur'an hakemliğinde. Benim reddettiğim şeyler Kur'an ayetlerine ekleme çıkarma yapacak olan her şey.


    Bunun yanında Mutezile ve Maturidi gibi mezhepleri de incele derim.


    Kur'an net bu konuda, senin dediğin gibi olsaydı onu söylerdim ben de.


    Cehenneme giden cennete giremez.

  • din konularını ben mi açtım siz dizmişsiniz ben de cevapladım boncuk gibi dizildiler zaten baştaydı hepsi

    bölümün önemi yok felsefeniz boş insan ön yargıları...bölüm ne olursa olsun kafa aynı kafa

    devam edin boş felsefe yapmaya laf yerine gitti





    o boş felsefeniz kör ediyor zaten gözlerinizi

    bak neredeymişiz

    benim dediğime atınca mecburen sana geliyor taş


    Birikimlerimden dinin ne olduğu üzerine gerçekleştirdiğim düşünce dizileri- bir tartışmadan-


    aklınız altı okta sonuca bakin sizcok biliyorsunuz ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 27 Mayıs 2023; 0:28:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    öyle kesin konuşmamalısın, yüzyıllarca yıl inanılmış, yüzyıllarca yıl bu Müslümanların milyarlarca Müslümanın itakat edip öldüğü Selçukluların Osmanlıların itikadı olmuş, peygamberimize en yakın zamanda inanılmaya başlanmış bu itikadı reddetmek yanlış çok, sence bu kadar külliyatın, nüfusun, islam medeniyetinin itakadını mı seçer yaratan yoksa sizin modern itikadınızı mı bir düşün aklınca, bence çok cesursunuz.

  • Sence, bence, şunca bunca falanca ne olduğunun bir önemi yok. Kur'an ne diyorsa o. Mezhepler Kur'an ile uyumsuz olduğu yerlerde hatalıdırlar. Şii Türkler de var milyonlarca. Selçuklu Osmanlı tek devletler değil. Bir sürü devlet var, İslam ırk üzerinden anlaşılmaz, onun bunun inandığı ile de anlaşılmaz. Allah'ın emrettiği ile insanın uydurduğunun farkına varılınca anlaşılır. Ben hesabı Osmanlıya Selçukluya değil Allah'a vereceğim. Allah beni Kur'an ile yargılayacak. Ne Emevi ile ne Abbasi ile ne de sonrası ile.


    Sana söylediğim gibi Mutezile mezhebini araştır bak bakalım bizim iddiamız yeni mi yoksa çok eski de Arapların işine mi gelmedi?


    Aynı kafayla Katolik kilisesi de milyonlarca insanı Haçlı seferleri ile öldürdü bunu da unutma. Öyle atalarının inandığına değil Allah'ın emrine uyacaksın.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    ne diyim ameller niyetlere göre, herhangi bir kötü niyet yoksa enaniyet bencillik yoksa varsa da olsun umarım Allah affeder.

  • Ben veya bir başkası hüküm verici değil, dediğin gibi Allah bilir ve affedebilir herkesi. Kimse günahsız değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.