Şimdi Ara

Birden çok monitörde ekran yer değiştirme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir PC de iki ayrı monitör ve bu ekranı genişlet seçeneğinde kullanmak zorundayim. Pc yi her baslattigimda
    Bazen masaüstü diger ekrana kayiyor 1.ekran ile 2.ekran yer değiştiriyor tabi iki monitor çözünürlük boyutu farklı oldugu icin masaüstü simgeleri allak bullak oluyor bunu sabitleme imkani varmi? Yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Masa üstüne sağ tıklayıp görüntü ayarlarına girin. monitör ayarlarında ekranlarınızın yerleşimini göreceksiniz.(yerleşim sıkıntısı çekmediğinizi düşünüyorum) altta ana ekran seçeneği var. eğer bilgisayar elektrik kesintisi ile kapanırsa yeniden açılırken ana ekran tercihi değişebiliyor. masa üstünüz yer değiştiyse sebebi bu olabilir. ana ekranınızı tekrar istediğiniz ekran olarak seçmeniz yeterli. masa üstü eski haline gelecektir. ben 3 ekran kullanıyorum. bilgisayar farklı ekran seçenekleri için masa üstü yerleşimini hafızasında tutuyor. örnek olarak 3 ekranda masa üstünü genişletirken 2 ekranda aynı ekranı göstermeyi kullandığımı hafızasında tutuyor. (not: görev çubuğunu gizli kullanıyorsanız bunun da etkisi olabilir. geçen sene bug oluyordu çözmediler ise. ben aynı anda 4-5 program ile toplam 20 ye yakın sekme ile çalıştığımdan grup yapmayı sevmiyorum. görev çubuğunu 4 sıra olarak kullanıyorum. 3 sıra iken farklı bir masa üstü dağılımı oluyor. çok fazla sekme açtığımdan bir dönem gizli olarak kullandım ve masa üstünün farklı sıra genişliklerini algılamaya çalışıp devamlı bozulduğunu gördüm. çok fazla sıkıntı verdiğini görünce vazgeçtim. düzeltmediler ise bunun da etkisi olabilir)




  • TulunKagan T kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • Ben de dizüstüne bağlı olarak +2 (toplam 3) monitör kullanıyorum. 10 dk sonra monitörler kararıp beklemeye geçtiğinde olanlar oluyor. Sonrasında açılır açılmaz 2 monitördeki aktif olan programlar yerlerini değiştiriyor. 2. monitör 3. monitöre, 3. de 2 ye geçmiş oluyor. Üstelik görev çubuğunda olması gereken hali sabit kalıyor, ama çubuktaki açık olan simgeye tıklayınca da diğer monitörün görev çubuğuna geçiyor!!

    Eskiden yapmazdı ama sanıyorum 1 sene önce alınan win10 güncellemesinden sonra böyle oldu.


    Çıldırtıyor gerçekten insanı..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.