Şimdi Ara

Bir süper bilgisayar insanlığın ne zaman yok olacağını tahmin etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya abd çin 3-5 bomba atmasıyla tamam bu iş

  • Ne zaman neyin icat edilecegi bilinemez. Kirlilikle ilgili meseleler gelecekte cozulebilir. Daha cevreci enerjiye gunes enerjisi ile ilgili teknolojik atilim ya da bir sey bulunursa dunya kendini çok hizli onarir.

    Asil yok edici olan sey insanlikta böyle bir talep yok. Okyanuslarda mikroplastik kayniyor. Baliklarda ve en ucra okyanus köşelerinde bunlarin belirtileri bulunuyor. Mikrobiyota ve yaşamda olusabilecek ufak bir zincir kirilmasi insanligin sonu olabilir zaten. Dunyadan sadece "arıları" yok edersek neler gelebilecegi gibi basimiza güzel belgeseller var.

    Öyle goktaşina vs gerek de yok.

    Cok da dusunmuyorum. Zaten hayat yasamaya deger bir yer degil. Sonsuza kadar da yasamayacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    Şu çalışmalarınızdan fotoğraflar paylaşmanız mümkün mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper PC de biliyor sonumuz yapay zekadan olacak ama hedef şaşırtıyor.

  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    zaten ölünce bizim için kıyamet kopmuş oluyor. ondan sonrası mahşer yeri. ne fark ediyor kıyameti gördük görmedik?

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Projemin gizlilini korumak için paylaşımlarımı sınırlı tutuyorum. Fizik bilginiz varsa sorularınızı yanıtlayabilirim. İsterseniz sadece X'teki yerde hareket eden prototipimin videosunu izleyebilirsiniz.https://twitter.com/i/status/1736056836279636401

  • ‘Sadece' 250 milyon yıl..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu hızla tüketmeye devam edersek maksimum 500 yıl sonra insanlık başka gezegene gitmek zorunda kalacak.

  • İlim adamlarına göre 800 veya 1000 yıl ömrü varmış dünyanın oda en fazla..

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    Selam, videodan bir şey anlayamadım.



    Antiyerçekiminden kastınız nedir? Kütleçekimi nasıl modelliyorsunuz? Bu bir fizik projesinden ziyade mühendislik projesine benziyor.


    Levitation denen havada asılı kalma olayını gerçekleştirirseniz eminim hoş gözükür ama anti-kütleçekimi biraz iddialı bir isim. Youtubeda levitation deneyleri var çeşitli. Açısal momentumla ya da itmelerle denge olayından bahsediyorsanız yine çeşitli şeyler var sizin çalışmanızla ilgili midir bilmiyorum:

    Gajamohan Mohanarajahyoutube
    The Cubli is a 15 × 15 × 15 cm cube that can jump up and balance on its corner. Reaction wheels mounted on three faces of the cube rotate at high angular velocities and then brake suddenly, causing the Cubli to jump up. Once the Cubli has almost reached the corner stand up position, controlled motor torques are applied to make it balance on its corner. In addition to balancing, the motor torques can also be used to achieve a controlled fall such that the Cubli can be commanded to fall in any arbitrary direction. Combining these three abilities -- jumping up, balancing, and controlled falling -- the Cubli is able to 'walk'. Lead Researchers: Gajamohan Mohanarajah and Raffaello D'Andrea This work was done at the Institute for Dynamic Systems and Control, ETH Zurich, Switzerland and was funded in part by the Swiss National Science Foundation (SNSF), grant number 146717. For more details visit: http://www.idsc.ethz.ch/Research_DAndrea/Cubli Other links: http://robohub.org/swiss-robots-cubli-a-cube-that-can-jump-up-balance-and-walk-across-your-desk/ http://youtu.be/bMuCACqwI4s (Zurich.Minds talk on Cubli)
    https://www.youtube.com/watch?v=n_6p-1J551Y



    Yani mekanik nihayetten ziyade çalışmanız için biraz teorik temel tarif ederseniz hoş olur. Ne yaptığınızı anlamadım zira.





  • Neyle açıklasınlar? Süperbilgisayar "Allah 36374 yılında kıyameti koparıcak." mı desin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzayda kolonileşip, gezegenleri yaşanabilir hale geldikten sonra yok olma durumu zor.

  • Tariquaqe kullanıcısına yanıt

    geleceğe dönüş 2 filmini izlediniz mi? 1989 yapımı ve orada tekerleksiz bir kaykay vardı. arkadaşın yapıyorum dediği şey onun gibi bir şey. manyetik hızlı trenler var 3 cm mi ne havalanan raydan. buna çok güç gerekir. insan ölçeğinde yani o kaykay gibi bunun mümkün olabilmesi şu anda mümkün değil. The Big Bang Theory dizisinde vardı kutuplara gidiyorlardı dünyanın manyetik neyse işte ben fizikçi değilim mali müşavirim parasal olarak da mümkün değil ve arkadaş bu kadar iyi fizik biliyorsa neymiş Sheldon'u kutuplarda kandırıp yanlış sonuç verdikleri şey dinlemek isterim.



    https://tr.wikipedia.org/wiki/Manyetik_rayl%C4%B1_tren


    tr.wikipedia.org
    Manyetik raylı tren - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Manyetik_rayl%C4%B1_tren


    New China TVyoutube
    Superfast! China has unveiled the world's first high-speed maglev train capable of speeds of up to 600 km/h. #GLOBALink
    https://www.youtube.com/watch?v=8Gm5tMtJ-Mw


    The Nerd Elementyoutube
    Presented by Kids Logic. 1:6 scale of the movie's iconic floating skateboards. I meant Griff, instead of Biff. Mark instead of Mak. Doh! Got these babies from: http://www.bigbadtoystore.com for $139 and they're still in stock. Check out all the goodies from Kids Logic: http://www.kids-logic.com And I still need a cool intro/outro!
    https://www.youtube.com/watch?v=02TK0ppbwW0




  • Tariquaqe kullanıcısına yanıt
    Zaten videodan bir şey anlanmanızı fazla beklemiyorum. Videodaki prototip sadece iç hareket ile dış itki olmadan hareket etmektedir ve videoyu insanlarla paylaşma amacım sadece benim ne konuda çalıştığıma bir kanıt olması içindir. Evet iddialı bir proje üzerinde çalışıyorum. Anti yerçekimi veya anti kütleçekimi gerçek anlamda sadece momentumdan başka bir şey değikdir.İnsanlar bu konuda hep yanlış arayışlar peşinde olmuşlardır. Evet havada asılı kalma "levitation" momentumdan başkası ile mümkün değildir. Nasıl ki bir drone veya helikopter havada asılı kalmak için momentum kullanıyorsa anti yerçekimi için de momentum zorunludur. Nasıl bir şey yapmaya çalıştığımı da üstü kapalı bir şekilde anlatmaya çalışaym. Şu anda yapmaya çalıştığım, bir motora pervane yerine birçok ayrıntı içeren aparat takarak hava püskürtmeden motorun oluşturduğu açısal momentumu çizgisel momentuma dönüştürmektir. Benim oluşturmaya çalıştığım anti yerçekimi insanların eskiden bu tarafa hayal ettiğinden tamamen farklıdır. İnsanğlu anti yerçekimi konusunda hep gerçek dışı boş hayaller kurmuştur. Şu sıralar ne yaptığımı yine üstü kapalı olarak anlatayım. Motorda kullanmak amacı ile Amazon'a köprü diyot siparişi verdim. N11'den de kapasitör satın aldım. Daha dört kalem daha elektronik malzemeye ihtiyacım var, ekonomimi zorlalamak için onları da önümüzdeki ay satın alacağım. Motorda kullanacağım aparatın ana parçasını neredeyse tamamladım. Elektronik diğer parçaları da eklediğimde test edebileceğim. Şu anda yapmış olduğum tasarımın bir alt versiyonu ile 0,03 newton kadar anti yerçekimi kuvveti elde etmeyi başardığımı da belirteyim. O başardığım tasarımdaki hem motor kötü idi, ayrıca tasarım şekli nedeni ile motoru son hızda hareket ettirmek de imkansızdı. Yeni tasarımda hem daha güçlü motor kullanacağım, ayrıca son hızda kullanmada da sorun çıkmayacak. Anlattıklarım umarım az da olsa ikna edici olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 9 Mayıs 2024; 00:14:55 >




  • Cem kullanıcısına yanıt
    Entropi var olduğu sürece yok olmak kaçınılmaz :)

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Konu dunya uzerinden islendigi icin, sanki dunya yok olurda insanlikta yok olacakmis gibi islenmis. bakarsin paralel evrene gecip yeni evrenlerde kesfedilebilir :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Evet süperiletkenlerden kastım da oydu. Bu trenler de bildiğim kadarıyla benzeri şekilde süperiletken elektromıknatıslar kullanıyorlar. Süperiletkenlerin manyetik alan tepkisi meissner etkisiyle açıklanıyor. Bu etki basınç ve sıcaklıkğa ve süperiletkeninin (kısaca si diyeceğim) tipine göre kısmi bozunmalar gösterebiliyor. Ama burada kritik olan şey şu, treni havada tutan etki için hem trenin içinde hem de "raylarda" karşılıklı si düzenek kurulması gerekiyor. Bunlar da mekanik olarak çiftleniyorlar. Böylece hem tren havada duruyor, hem de hızlandırılabiliyor. Ben öyle hatırlıyorum en azından.


    Bu açıdan bakarsanız kurulan düzenek asılı kalmayı sağlasa da antikütleçekimlik bir durum yok. Binaenaleyh, treni havada tutmak için fiziksel iş yapmak/enerji harcamak da gerekmiyor (si sistemi işletmeye devam etmek için gerekiyor tabi). Masanın üstnde duran sürahiyi masanın üstünde tutmak için nasıl enerji harcanmıyorsa bu da öyle. Mikro düzeyde bakarsanız zaten temas diye bir şey yok. Her atomu çevreleyen elektron bulutu, onların birbirine gerçek anlamda temas etmesini engelliyor. Ancak füzyon gibi durumlarda bildiğimiz anlamda temastan bahsedilebilir ama o kadar küçük ölçekte de nesnelerin doğası klasik değil kuantum doğa kapsamında ele alınıyor, konumları da klasik konum değil; kompleks katsayılı olasılık dalga fonksiyonuyla tarif ediliyor.


    Sözün özü bu trenlerde antikütleçekimlik bir şey yok. Havada asılı kalan helikopter nasıl antikütleçekim gibi bir fenomen göstermiyorsa, masanın üstündeki sürahi nasıl normal olarak duruyorsa bunlar da duruyor.





  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    Helikopter havada kalmak için etki-tepki yasasını kullanıyor. Onun bıçakları hava moleküllerini aşağı doğru itince, moleküller de helikopteri aynı kuvvette yukarı doğru itiyor. E tabi burada ilgili moleküllerin momentumlarından bahsedebilirsiniz. Ama buradan antikütleçekime nasıl çıkılır anlamadım yine.


    Attığım küpteki gibi, aniden kendini frenleyen diskleri sayesinde kendi kendine itme oluşturabilen bir sistemden mi bahsediyorsunuz? Zira orada da antikütleçekim yok.


    Yani sizin yaptığınız bir düzeneği alıp, atmosferin dışında dünya yakınlarında bir yere yerleştirdiğimde dünyaya doğru düşmüyorsa derim ki antikütleçekim bu olabilir. Ama bunu dışardan ikincil bir bileşenin itmesiyle yapmıyor olması gerekiyor. Maglev treninin raylarının treni havada tutması gibi. Aynı şekilde enerji de harcamıyor olması gerekiyior, roket itki sistemi ya da helikopter gibi.


    Momentum kinetik enerji bağıntısı T=p^2/2m malumunuz. Antikütleçekim gibi bir durum mevcutsa, o atmosfer dışında fakat dünyanın kütleçekim alanında bıraktığım cihazın kinetik enerjisinin, haliyle momentumunun sıfır olmasını beklerim. En azından radyal eksende/kütleçekim ekseninde. Detay veremediğiniz için işin cebir kısmını yapamayacağız. İlerleme olursa beni de etiketlerseniz sevinirim.





  • Beyler 100 yıl sonra ne siz ne de ben olacağım boşverin. Hem yanlış tahmin. Ben diyorum. Ben değil de. 2009da doğmuş birisi ortalama yaşam süresince yaşarsa dünyanın sonunu görebilecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.