Şimdi Ara

Bios pilini çıkartıp takmadan bilgisayar açılmıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir kaç gün önce Msi a68hm anakartım ile 860k işlemcimi satıp yerine Msi 970a g43 ve fx 6300 ikilisini almış bulunmaktayım hatta şuan yeni sistemimden yazıyorum bu yazılarımı. Başlıkta da belirttiğim üzere bilgisayarı açmak için fişi çekiyorum bios pilini çıkartıyorum 1-2 dk sonra takıp öyle açıyorum yoksa powera bastığımda bilgisayar sürekli bios ekranı dahi gelmeden reset atıyor ve hiç durmuyor. Ben düğmeden kapatıp fişi çekip bios pilini çıkartıp bekletip takınca açıyorum ve bios ekranı geliyor ayarlar sıfırlandı diyor f1 f2 çıkıyor ve f2 bastığımda masaüstü geliyor herşey gayet normal ama taki birdahaki bilgisayarı kapatışıma kadar ve yine aynı döngü aynı sorun. Bu arada anakart ve işlemciyi 2.el aldım. Bios pilini mi değiştirmem gerekiyor veya ne yapmam lazım hevesim kursağımda kaldı resmen bu sorunu nasıl çözebilirim ?



  • Bios pilini değiştir muhtemelen çözülür.
  • Deniyeceğim bakalım ama çoğu kişi aynı sorunu pili değiştirerek çözememiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bios pilini değiştir teknosada tartı pili satılıyor onlardan takabilirsin. sonrasında bir bios update yap düzelmezse sorunun %90 düzelmiş olacak.
  • bios update kolaydır ama riski vardır.yanlış dosyayı yüklersen ,anakart elinde kalabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzone -- 3 Temmuz 2018; 11:32:11 >
  • Hocam bios son sürüm zaten kontrol ettim onu msi kendi sitesinden. Pili çıkarıp takıp açtım baktım ama kaparsam birdaha açılırken yine resete bağlıyor bios ekranı gelmeden sürekli no signal felan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sorun güç düğmesinin bağlantısında olabilir. bi' ara benim laptop bozulmuştu. tamirden döndükten bir süre sonra benzer bir problemle karşılaştım. bilgisayarlarda güç düğmeleri ile ilgili bir sorun olduğunda anakart bilgisayarın çalışmasını (başlatılmasını) sağlayacak bir tetikleyici (güç düğmesi) olmadığını fark eder ve bios pili sıfırlandıktan sonraki ilk açılışta bilgisayar, fiş prize takıldığı an kendiliğinden açılır. ancak bilgisayar kapatıldıktan sonra tekrar açılmaz. açılması için bios'un tekrar sıfırlanması (pilin sökülüp takılması) gerekir. benim laptop'ta güç düğmesinin flex'i yerinden çıktığı için böyle olmuştu. dilerim sizinki de böyle basit bir problemdir. yabancı forumlardan birinde yine bir msi anakartında böyle bir problemin yaşandığını okumuştum. tam hatırlamamakla birlikte güç düğmesini değiştirerek sorunu çözmüştü galiba o arkadaş. fişi taktığınız anda bilgisayarınız güç düğmesine basmadan açılıyorsa bilin ki budur probleminiz. iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anakart sorunlu çıktı hocam 2.el aldığım arkadaş ulaştım anakart sen de kalsın paranı yollayayım dedi ve parayı geri gönderdi. Değerli yorumunuz için teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.