Şimdi Ara

BİNAMDA FİBER KUTU VAR DİREK EVE HAT ÇEKTİREMEZ MİYİM ? (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12.10.2020 Güncelleme: hattım 80 mbps destekliyor Hız profili güncellemesi bu sabah 80mbps olarak yapıldı. Bina içindeki kutudan direk internet alamadık (100mbps istiyordum) ama beklediğime yakın bir internet hızı elde ettik. Şuan için bir sorun görünmüyor.

    ______________________________


    10.10.2020 Güncelleme: Evime gelen devre bozukmuş, devreyi değiştirdiler, 35mbps tanımlıymış hemen o hıza yükseldi. Hattım max 85 mbps destekler gösteriyordu(alttaki görselde de gördüğünüz üzere) ki gerçekten de tam o civar maksimum hız olarak görünüyor.


    Bu arada önceki adresimden nakil yaptığım için 100mbps'e kadar halen paketim. Destek kaydına 100 olmasa da 80 civarı tanımlayın dedim. Benden oradaki arkadaş ek ücret istedi. Zaten 100lük paketteyim, telefon ücreti hariç 95tl ödüyorum dedim. Cevap bekliyoruz bakalım. Muhtemelen hizmet profilime bakmadan cevap yazdı.




    _________________________________



    Zamanım yok aşağıları okumak istemiyorum diyenlere:


    Sormak istediğim mevzu şu:

    Ben direk binamdaki fiber kutudan eve hat çekemez miyim? İlla hattın dışarlarda gezip öyle mi eve gelmesi lazım?


    _________________________________



    Önceki adresimde TürkTelekom altyapısıyla 100mbps Vdsl Turknet kullanıyordum. Adres değiştirdim ve tüm altyapı sorgulama sayfalarında hattımın en az 85mbps desteklediği görünüyor.


    BİNAMDA FİBER KUTU VAR DİREK EVE HAT ÇEKTİREMEZ MİYİM ? (ÇÖZÜLDÜ)



    Neyse taşınmadan önce 26 eylülde nakil başvurusu yaptım. Neyse 3-4 içinde demelerine göre önce telefon hattım taşındı. Yaklaşık 5-6 gün sonra da internet hattım taşındı. Neyse eve kuruluma gelen ekip internetin çok sorunlu olduğunu tespit etti. Ölçümlerde sinyal yok gibi birşeydi. Bina kabloları kalitesiz kullanılmış vs. dedi. Daha sonra bina girişinden ölçüm yaptı ve orada da hızın olması gerekenden çok düşük olduğunu gördü. Bu arada ben binada fiber kutu var dedim. Nasıl böyle düşük çıkar, kutu 10m uzaktaydı. Neyse fiber kutu olduğunu bilmiyordu, şaşırdı. Ama kontrol edince senin hat dışardan geliyor vs. dedi. Nasıl oluyor abi dedim. Direk bundan dairelere dağılmıyor mu diye o da durumu anlattı.


    BİNAMDA FİBER KUTU VAR DİREK EVE HAT ÇEKTİREMEZ MİYİM ? (ÇÖZÜLDÜ)

    İşte görseldeki bu kutudan var binanın bodrum katında (Fotoğraf temsili, aşağı inip çekmedim fotoğraf ama aynı bundan var.) Demesine göre bu kutu sokakta birçok bina tarafından ortak kullanılıyormuş. Bizim binaya özel değilmiş. Buraya gelen ana fiber hat buradan çıkıp dışardaki ankastreye oradan da tekrar binalara dağılıyormuş. (Yani adamın ağzından cımbızla aldığım laflardan anladığım bu.) Ama yine de 100 civarı çıkması lazım dedi. Bu arada hattım 100mbps tanımlı hat.


    Neyse hakkını yemim bayağı uğraştı kabloları söktü çıkardı taktı. Kablo içindeki diğer bakır telleri denedi, priz bağlantılarını söktü yeniden taktı, kesti biçti. Hatta en son bina girişinden bile ölçtü. Ama yine olması gereken beklediğimiz hızın yarısı bile çıkmadı. En son dışardan gelen hatta da sorun var dedi. Turktelekom ekiplerinin bakması gerekiyor dedi. (Kendisini Turknet'e çalışan taşeron ekip gibi düşünebilirsiniz.) Ama bina tesisatında iyi değil dedi. (Halbuki bir üst kattaki komşu 35mbps Netgalaksi kullanıyor. Bizzat ölçtüm Speedtest'te 33 civarı çıkıyor. Yani hat çok az kayıp yaşıyor. Modem şifresini bulamadığım için hattın ne kadar desteklediğini öğrenemedim.) Bir elektrikçi getir yeni kablo çeksin yada mevcut kabloları tamir etsin dedi ve gitti. Hat o gün hiç bağlanmıyordu. Sadece 1 kere ip alabildi onda da 20sn dayamadı koptu hat.


    Ertesi gün elektrikçi getirdim. Tesisata bir çeki düzen verdi. Fakat yine istediğim performanstan çok uzaktı. En azından bu sefer modem ip alabiliyor ve kopmuyordu hat. Elektrikçi abi istersen cat6 kablo getirim deneyelim. Gerçekten bina tesisatından mı bu kadar düşüyor hız görelim dedi. Denedik ama Cat6 ile mevcut hat hemen hemen aynı sonuçları verdi. Cat6 çok az bir farkla öndeydi. Kısaca yeni kablo çekmeye gerek olmadığını gördük. Bina girişime uzatma kablosu çekip modemi orada açtık yine dairedeki hıza yakın çıktı. Ve artık emin oldum ki binaya gelen hatta bir sorun var.


    Akabinde hemen Turknet'e kayıt açtım. Durumu kabaca anlattım. Onlarda Türktelekom'a ip alamıyorum şeklinde bir arıza kaydı açmışlar. Ekipler 2 gün sonra -heralde- geldiler ben görmedim yada gelmeyip uzaktan hattı kontrol ettiler ve "SAHADA FİZİKSEL SORUN TESPİT EDİLMİŞTİR- Arıza ile ilgili kontroller yapılarak çözümlenmek üzere bir üst ekibe eskale edilmiştir" yazmışlar. Turknet destek'te bu şekilde cevap geldiği görülüyor Telekom'dan.


    Şuan hat performansım bu şekilde

    BİNAMDA FİBER KUTU VAR DİREK EVE HAT ÇEKTİREMEZ MİYİM ? (ÇÖZÜLDÜ)



    Turknet Destek kayıt no: 37130039

    Turknet Müşteri kayıt no: 1713685


    Asıl sormak istediğim mevzu şu:

    Ben direk bu kutudan eve hat çekemez miyim İlla hattın dışarlarda gezip öyle mi eve gelmesi lazım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 12 Ekim 2020; 13:5:38 >







  • Direk çekemezsiniz yapıyı nasıl kurdularsa onu bozmazlar üst kattaki netgalaksi kullanan tam hız alıyor siz alamıyorsanız kutunun içinde sizi bağladıkları port problemli olabilir tabii üst komşunun hat değerlerini görüp ona göre yorum yapsak daha doğru olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 8 Ekim 2020; 21:33:59 >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

    Bende porttan-ankastreden olduğunu düşünüyorum ama porttan çıkıp binaya kadar gelen kablodan da olabilir. Yıllarca adsl hızlarda kullandım interneti. Ama 2-3 ay 100mbps kullanınca 20mbps hızları beğenmez olduk :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimbomlusinan

    Bende porttan-ankastreden olduğunu düşünüyorum ama porttan çıkıp binaya kadar gelen kablodan da olabilir. Yıllarca adsl hızlarda kullandım interneti. Ama 2-3 ay 100mbps kullanınca 20mbps hızları beğenmez olduk :D

    Sizi yapa'ya geçirmiş olma ihtimalleri yok değil mi turk.net online işlemlerde teknik bilgiler sayfasının görüntüsünü atar mısınız bakalım mesafeniz kaç metre görünüyor vae mi yapa mı bağlanmış. Aşağıdaki gibi bir tablo olması lazım.





    BİNAMDA FİBER KUTU VAR DİREK EVE HAT ÇEKTİREMEZ MİYİM ? (ÇÖZÜLDÜ)




  • Bluepower kullanıcısına yanıt

    Yok turknet sitesine göre vae'deyim halen Bu arada modem değerleri biraz daha düştü Herhalde yağmurun etkisiyle

    BİNAMDA FİBER KUTU VAR DİREK EVE HAT ÇEKTİREMEZ MİYİM ? (ÇÖZÜLDÜ)
  • Ondan fiber çekemezsin, FTTB/DSL o. T11 namı diğer. CAT6e çekebilirsin.

    Kabloyu tek parça, eksiz olarak dairenizden T11 e indirin ve arıza kaydı bırakın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 9 Ekim 2020; 2:46:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NT2L

    Ondan fiber çekemezsin, FTTB/DSL o. T11 namı diğer. CAT6e çekebilirsin.

    Kabloyu tek parça, eksiz olarak dairenizden T11 e indirin ve arıza kaydı bırakın.

    Açıkçası benim aklımdaki de o Direk fiber kabloyu eve çektirmek değil. Fiber kablonun geldiği o kutudan eve cat6 yada kaliteli bakır kablo çektirmek.

    Bu arada oradan değil de bina içindeki ufak ankstre mi derler Dairelerin hatlarının olduğu yerden çektik Pek fark etmedi. (İsimlendirme kartlarının takıldığı yer)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 9 Ekim 2020; 3:8:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    T11 den çektirmezlerse devre değişikliği talep edin. Ankastredeki devreyi değişsinler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen portlar kontrol edilecek ve arızalı olanlar değiştirilecek. Bakalım nasıl sonuçlanacak, buradan da yazarsanız öğrenmiş oluruz.

  • Log : ARIZA MÜŞTERİ KAYNAKLIDIR - TT TARAFINDA SORUN TESPİT EDİLMEMİŞTİR

    İşlem Sonuç Kodu : MÜŞTERİ SORUMLULUĞUNDA ARIZA

    Ttkom'a açılan kayda böyle yazmış ekip.

    Halbuki bina girişinden cat6 bile çektik hat yine leş çıktı Dedik belki cat6'da sorun vardır. Uzatma kablosu çekip modemi bina girişinde ana gelen hatta bağlayıp açtık Hat yine leş yine leş
    Adamlar gitmiş müşteri kaynaklıdır demiş

    Oynadığım bir oyun var O da cs go Üst katın internetini denedim Sıfır loss var Benim internette sürekli yüzde 3'e kadar loss oluyor Oyunu oynamak imkansız hale geliyor.

    Şimdi Turknet Telekom'a yeni kayıt açmış. İnternet yavaş diye. Buradan da bişey çıkmazsa iptal edicem. Sağlıklı kullanamadığım internete 95tl vermenin anlamı yok. (Eski evde 100mbps kullanıyordum 95tlydi.)100lira vermeyi kabul edip nakil yaptırmıştım. Boşuna boşuna 200lira fatura gelecek bu ay.

    Bu arada yalın internet için başvurdum. 3tl hiç kullanmadığım telefona veriyordum. Ne zaman iptal oluyor. Önümdeki ay mı? @turknetdestek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Saha çalışanı da bildirmiştir ilgili yerlere. Umarım çabucak düzelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Sağolun.


    İlk açılan kayda "SAHADA FİZİKSEL SORUN TESPİT EDİLMİŞTİR Arıza bir üst ekibe eskale edildi" dediler. Bir üst ekip ise "ARIZA MÜŞTERİ KAYNAKLIDIR - TT TARAFINDA SORUN TESPİT EDİLMEMİŞTİR" diyip konuyu kapatmış Hat performansında da bir değişim yok ki gelip arızayı giderdiler diyelim. Halen leş internet..

  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    İşletmeciniz tekrar bildirecektir hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt

    Merhaba, yerleşik operatör bu bildirimi bize yapıyor ama teknik arkadaşımda kontrollerini tamamlayarak size bilgi verecek.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Az önce Ümraniye imes Türk Telekom müdürlüğü'ne gittim. Durumu anlattım. Onlara daha uzak olan mahalle onlara bağlıyken bizim mahalle Pendik Müdürlüğü' ne bağlıymış. "Sizin Pendik müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor Onlarda çok sıkıntı çalışıyorlar Kendi işlerine bile bakmıyorlar Başka operatörün işine hiç bakmazlar kanımca En iyisi siz btk' ya şikayette bulunun" dedi. Bende hemen açtım şikayeti btk'ya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz bu bilgiyi ilgili birimimiz ile paylaştım. Onlarda bu konuda yerleşik operatör ile gerekli görüşmeleri yapacaklar.

  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Sıkıntılı durumlar, yeni abonelikte düzelebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 10 Ekim 2020; 0:0:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Turknet'ten memnunum ama Türk Telekom'un sorunlu alt yapısı yüzünden kapattıracağım düzelmezse


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, saha ekiplerinden 12.10.2020 tarihine randevunuzu aldık. Randevu tarihinde gelerek kontrol edecekler.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Az önce saha ekibi geldi Muhtemelen önceki kayıttan ötürü


    Devre değişikliği yaptı. Size arızalı devre gelmiş dedi. Şuan hat değerlerim bayağı düzeldi. Yine de istediğim seviyede değil ama isterseniz kalsın. Şimdi yeni gelecek ekip gidip tekrar eski bozuk devreye takmasın hattımı :)


    Bu arada gelen ekip elektrikçinin yaptığı kablo işini bozdu. Daireme 5 bakır telli kablo çekilmişti. Elektrikçi 2'sini birleştirip bir hat ve diğer 3'ünü birleştirip diğer hat yaptı. Kısaca tüm bakır telleri aktif etti ve baya işe yaramıştı. Fakat ttkom ekibi bunu bozdu. Tekrar 2 bakır tel aktif diğer 3 bakır tel boşta oldu. Bu sebeple biraz daha düşük çıkıyordur hızım. Hali hazırda hızım 35mbps tanımlı. Biraz daha hızımın artırılmasını istiyorum. Normalde paketim 100mbps. Gerekirse tekrar elektrikçi getirip 5 bakır tel yaptırabilirim yada cat6 çektirebilirim sorun olursa.

    BİNAMDA FİBER KUTU VAR DİREK EVE HAT ÇEKTİREMEZ MİYİM ? (ÇÖZÜLDÜ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 10 Ekim 2020; 14:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.