Şimdi Ara

Bilişim sektörüne giriş için nasıl bir adım atmalıyım? Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Konuyla ilgili üyelerin görüşleri çok makbule geçecek.

    Uzun zamandır çalışıyorum. Sektörüm bilişimle çok iç içe ama artık değiştirmek istiyorum. Geçiş aşamasında yüksek beklentilerim yok.

    Çalıştığım için örgün eğitime katılma imkanım yok. O yüzden en azından çok az yüz yüze katılım gerektiren bir program bulmak zorundayım.

    Bulabildiğim seçenekler şunlar:

    -Anadolu, İstanbul ve Atatürk üniversitelerinin ikinci üniversite ön lisans programları (programlama ya da web tasarım).

    -Abd'deki University of the People (tamamen çevrimiçi ve çok makul bir fiyata computer science lisans eğitimi). Bunun yök tanınırlığı yok ama ABD'deki makamlar tanıyor. TOEFL vs yerine duolingo testiyle ingilizcenizi tespit ettirebiliyorsunuz.

    -Almanya'daki International University of Applied Sciences. Yukarıdakinin aynısını sunuyor. Fiyat farkı var ama belki ülke bursu vb. bulunabilir.

    -Netkent üniversitesi. Bu üni Kıbrıs'tan yayın yapıyor. YÖK tanınırlığı yok ama bireysel denklik başvurusu yolu açık. Mezun olup da başvuran oldu mu, bilmiyorum. Henüz muamma.

    -ODTÜ'nün sertifika programı. Halen açılıyor mu bilmiyorum.

    'Coursera gibi platformlardaki ücretli programlar. Pek çok üni çeşitli imkanlar sunuyor ve bunları linkedin'de sergileyebiliyorsunuz.

    -Kendi kendine eğitim.

    Fiyat skalası genişledikce seçenekler de artıyor ama bütçeler de sınırlı.


    Her çeşit öneriniz ve yol göstermeleriniz için sonsuz teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam tezsiz yüksek lisans bilişim alanında neden düşünmüyorsun?

  • Onu da düşünebilirim tabi ki. Önerilere açığım. Ancak derse devam, hafta içi sınav gibi imkanlarım yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amatör_ gitarist -- 11 Ağustos 2023; 23:57:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite ile olacak iş değil hocam.


    Piyasada eğitim veren kişi ve kurumlar var ama bunların maliyeti yüksek.


    İşkur "NBUY" programları yapıyordu ama sonlandırdı sanırsam en kolay yöntem buydu ama mühendis diploma şartı vardı o eğitimlere katılmak için.


    Asla ve kat'a üniversite bölümlerine lisans/yüksek lisans olarak girip yıllarınızı hiç etmeyin.


    Somut doğrudan bu alana yönelik eğitim ve projeler ile CV'nizi bu sektöre hazır edecek eğitimlerden başka çareniz yok gibi.


    Bunu içinde 50 bin liraya yakın sermaye ve yanlış anlamayın lütfen kafası çalışan bir birey olmanı lazım.

  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Siz yazana kadar dişe dokunur bir destek bulamadığım gibi (başka platformlarda da yazdım) yabancı dildeki platformlarda yaptığım araştırmalar beni çevrimiçi üniversite eğitimine yöneltti ve uopeople computer science bölümüne kaydoldum. Türkiye'de böyle uğraşmanın ne kadar nafile olduğunu zaten sizin bahsettiğiniz işkur programının sonlandırılması bile yeterince açıklıyor.

    Hasılı üniversitenin Amerikan makamlarından onaylı olması, maddi durumum ve yabancı dil bilgimin giriştiğim iş için yeterli olması, zaten bir işimin olmasının verdiği rahatlık (sırtımda yumurta küfesi yok) son olarak da ileride oluşacak yeni yol haritalarına göre tamamen bile bırakıp gidebilecek olmam beni bu üniversiteye cesaretlendirdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amatör_ gitarist A kullanıcısına yanıt

    Bir yandan hatta daha ağırlıklı olmak üzere UDEMY üzerinden eğitimlere başlayabilirsiniz. Bilişim sektörünün temeli Sistem&Network'tür.


    Network için uçtan uca CCNA eğitimi, Sistem için ise MSCE eğitimlerini alayarak başlayabilirsiniz bunlar için iyi bir bilgisayara sahip olmanız lazım.


    Yine eğitimleri sizi yönlendirecek olup Network temelince Cisco Packet Tracer üzerinden topolojiler oluşturarak protokollerin çalışma mantığını anlayabilirsiniz.


    Sistem için ise sanallaştırma öğrenip akabinde oradan kendinize mini labaratuvarlar oluşturarak rollerin kullanım mantığını kavrayabilirsiniz.


    Son olarakta şu an 1 hafta oldu başladı ama "Ağ Yöneticileri Derneği" nin CCNA kursu var zaten ilk kur aşağı yukarı basit olduğu için kaçırmanız bir şey kaybettirmez.

    Ozan Bük, Gökhan Akın eğitimleri vermekte sitelerinden ya da Linkedin üzerinden iletişime geçip bu kaliteli online eğitimleri almanızı şiddetle öneririm.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.