Şimdi Ara

Bilinen en eski teknoloji ansiklopedisinde sırlar açığa çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilinen en eski teknoloji ansiklopedisinde sırlar açığa çıktı



    MÖ 300 yılında yazıldığı belirtilen Kao Gong Ji olarak bilinen Çince metinde altı kimyasal formül veriliyor. Dünyanın en eski teknoloji ansiklopedisi olarak bilinen el yazmasında kılıç, çan, balta, bıçak, ayna gibi öğelerin yanı sıra bunların nasıl yapıldığına ilişkin bilgiler yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Bilim insanları Dünya nüfusunun sınırını belirlediler: En fazla kaç milyar olacak?



    Gizemli bileşenler 100 yıl sonra çözüldü



    1920 yılından beri araştırmacılar, jin ve xi olarak kaydedilen ana bileşenleri çevirmek için kafa yoruyor. Uzmanlar, bu kelimeleri bronz yapım aşamasında kilit bileşenler olan bakır ve kalay olarak çeviriyor ancak araştırmacılar, bileşenleri yeniden oluşturmaya çalıştıklarında eski Çin eserlerinde görülen maddenin yerine metalin ortaya çıktığını fark etti. Şimdi, araştırmacılar gizemli bileşenlerin arkasındaki gerçek anlamı doğru bir şekilde belirlediklerine inanıyor.



    Jin, modern Çincede altın anlamına geliyor. Ancak eskiden bakır, bakır alaşımı veya sadece metal anlamında kullanılıyordu. Araştırmacılardan birinin açıklamasına göre, bu bileşenler Avrasya’nın en büyük bronz sektöründe kullanıldı.



    Bilinen en eski teknoloji ansiklopedisinde sırlar açığa çıktı



    Madeni paralar da incelendi



    Araştırmacılar, ayrıca Kao Gong Ji’nin yazıldığı zamana yakın basılan Çin sikkelerinin kimyasal bileşimini de analiz etti. Daha önce araştırmacılar, madeni paraların bakırın kalay ve kurşunla seyreltilmesiyle yapıldığını düşünüyordu. Yeni çalışma, madeni paraların kimyasal bileşiminin biri bakır, kalay ve kurşundan, diğeri bakır ve kurşundan yapılan iki metal alışımın karıştırılmasıyla oluştuğunu ortaya çıkardı. İki araştırmacı, jin ve xi’nin önceden karıştırılmış metal alaşımlar olduğu sonucuna vardı.



    Bulgular, yüzyıllar önce bronz üretiminin saf metaller yerine alaşımları birleştirmeye dayandığını ve metal işlemenin düşünüldüğünden daha karmaşık olduğunu gösteriyor.



    Bilinen en eski teknoloji ansiklopedisinde sırlar açığa çıktı



    Gelecekteki antik araştırmalara ışık tutacak



    Araştırmacılar, bu tür analizlerin gelecekte farklı kültürler ve bölgelerden antik madencilikle ilgili başka yazıların deşifre edilmesinde fayda sağlayacağını belirtiyor.




    Kaynak:https://www.theguardian.com/world/2022/aug/10/metal-making-recipes-ancient-chinese-text-kaogong-ji







  • Beğenin ya da beğenmeyin o burun kıvırdığınız Çin dünyadaki en eski medeniyetlerden biridir ve icatları ve mucitleri ile bu gün bile dünyaya yön verirken henüz bir çok kıta keşfedilmemiş bir çok ülke kurulmamıştı bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 14 Ağustos 2022; 13:57:02 >
  • Teknolojinin, Hammaddenin yok zamanlarında adamlar eskiler neler yapmış. Gerçekten takdir edilesi bir durum. Şimdi biz uretilenin devamını getirmekte bile zorlanıyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fazla bozulmamış bir dil sayesinde geçmişteki eski tarihi eserler rahatlıkla kısmen çözülebiliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çin tarihi önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Çine burun kıvıran biri ne tarih ne güncel ekonomik şartları bilmiyordur.


    En eski uygarlıklardan biri. Daha sonra düşüş dönemi var. 70-80'ler amerikan filmlerinde çin malı dandik algısı yapılmış. Fakat bugün istediğiniz kalitede üretim yapılabilen bir donanımı var.


    Fakat dünyanın kalanı için tehlike. Siyasi olarak Avrupa ve ABD'den uzaklaşmasıyla bazı ülkeler alternatif arayışlarına boşuna girmedi.

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    Aşırı güçlenen her ülke dünyanın diğer ülkeleri için her zaman bir tehlikedir. Ya diğer ülkelerin geliri azalır ya yaptırımlara uğrar veya ideolojisine mahkum kalırsın, gerekirse savaş çıkarırlar. Bu var olan bir gerçektir, tüm dünya savaşları da bu yüzden çıkmıştır zaten. Bu Çin'e özel bir durum değil yani.

  • Çin'i sevmem ama geleneklerine bağlı kalmaları geçmişten izlerinin kaybolmamasını sağlamıştır. Bu durum da geçmişe yönelik bilgiler sunacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan çin eskiden de medeniyet mis simdi de bide fakir diye yutturdular barutlar matbaayi da ilk bulanlarmis

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çin ve Mısır bilimin iki antik başkenti gibi. Mısır Mö 3 binlerde neler yaptırmış! Biyoloji ve mimari alanında dönemin en gelişmiş medeniyeti, Çin ise Kimya alanında öyle görünüyor.

    "İlim Çin'de bile olsa gidip alın"
    Sözü sadece Çin'in uzaklığını belirtmek için değil aynı zamanda gerçek anlamda da ilimin Çin'de olduğunu belirtmek için söylenmiş muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    70'lerin sonuna kadar dandik algısı Japon Malı için söylenen bir söz diye biliyorum. 70'ler ve 80'lerde Çin kapalı bir toplumdu.Hatta Geleceğe Dönüş 3'te Doktor E.Brown zaman makinesinde yanan bir entegreye bakıp "Neden yandığına şaşmamalı üzerinde Japon malı yazıyor" şeklinde efsaneleşen bir cümleyle olayı özetlemişti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.